This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/newspaper/715-7.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-13. The original page over time could change.
Згадують ветерани газети. У ретроспективі часу. - Київський політехнік, 2006
укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Згадують ветерани газети. У ретроспективі часу.

У 1989 р., коли розпочиналися радикальні зміни в нашому суспільстві, мене було обрано до складу останнього партійного комітету КПІ. Саме тоді від парткому я отримав доручення виконувати обов’язки громадського редактора “КП”, чим і займався упродовж майже 10 років. У ті роки очолювала газету досвідчена і мудра Жанна Олександрівна Лянна. Події тих часів, безумовно, віддзеркалювалися в нашій багатотиражці.

Apr 21, 2007 || Автор: Ю.Москаленко

Достатньо згадати публікації програм кандидатів на посаду ректора, якого демократично обирали на загальних зборах трудового колективу, або виступи кандидатів на обрання депутатами до Верховної Ради, матеріали, присвячені поточному політичному моменту, коли, на наше прохання, Ю.В.Гнаткевич пояснював програму Руху, адже 1-й з’їзд Руху за згодою адміністрації і парткому відбувся в актовій залі нашого університету. У редакції газети тоді можна було зустріти зарубіжних гостей – Романа Воронку, Валентина Мороза, Івана Шепеляківця та інших особистостей, суспільно-політична діяльність яких сприяла отриманню незалежності Україною.
Згодом у редакції сформувалася нова хвиля кваліфікованих журналістів – Ольга Гергель, Антоніна Качанова, Костянтин Паришкура, Олена Левчук, Андрій Охримович, нині ведучий на 1-му каналі телебачення програми “Далі буде”, пізніше – Олег Лук’янов.
Їхня журналістська діяльність сприяла формуванню світогляду співробітників і студентів, повністю відповідала тогочасним викликам громадського і політичного життя і, одночасно, сприяла збереженню традицій, набутих Київською політехнікою за 100-річну історію її існування. При цьому, проблеми студентського і профспілкового життя знаходили своє адекватне відображення на сторінках газети.
Коли, на превеликий жаль, у 1996 році пішла з життя Ж.О.Лянна, газета продовжувала традиції, започатковані її попередниками, але акценти в подачі матеріалів зміщувалися у бік висвітлення проблем життя університету, його наукової, міжнародної, освітянської діяльності тощо. Важко переоцінити увагу, яку приділяв газеті ректорат університету, особливо його ректор М.З.Згуровський.
Осучаснення подачі матеріалів, новий формат та оформлення газети припало на останні роки за часів редакторства В.В.Янкового. Про успіхи діяльності колективу газети, очолюваного Володимиром Васильовичем, свідчить також зовнішня оцінка, коли у 2002 році газета стала переможцем Всеукраїнського конкурсу засобів масової інформації “Золоте перо” в номінації “Краща газета вищих навчальних закладів України”.
Наразі, успіхові газети сприяє молодий працьовитий колектив співробітників та кореспондентів у складі В.Ігнатовича, І.Бакун, М.Заховайко, Л.Котовської, О.Кіліхевич із досвідченою Н.Ліберт.
Зі старих часів залишилися вірними прихильниками газети, що активно із нею співробітничають, чл.-кор. НАН України Д.Ф.Чернега, професори В.С.Коваленко, Н.О.Вірченко, доцент І.О.Мікульонок, за що їм наша особлива подяка.

Iншi матерiали номеру: Київський полiтехнiк - 15, 2007

2000-2007 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довiдка телефонної станцiї НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
http://www.ntu-kpi.kiev.ua, http://www.ntu-kpi.edu.ua, http://www.kpi.ua
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ Телеком