This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/newspaper/715-5.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-13. The original page over time could change.
Згадують ветерани газети. Погляд у минуле - Київський політехнік, 2006
укр рус eng
Новини Пошук Гостьова книга Випускники FAQ Оголошення Працевлаштування

Згадують ветерани газети. Погляд у минуле

Вперше я прийшов до редакції у 1967 році, коли був студентом 2-го курсу електроакустичного факультету. Бажання писати статті і краще опанувати українську мову було в мене давно – це і спонукало мене прийти до редакції. Зустрів мене Борис Самійлович Мирський. Сивочолий чоловік невеликого зросту, худорлявий. Він лагідно привітався зі мною і запропонував написати якусь замітку про студентське життя на факультеті. З того все і почалося.

Apr 21, 2007 || Автор: В.Янковий

Трошки пізніше, взимку того ж самого року після складання сесії, мені було запропоновано поїхати у відрядження до Естонії і Латвії у політехнічні інститути Талліна і Риги для підготовки обмінних сторінок. Там я залишив обмінний матеріал про наш Київський політехнічний інститут і багато взяв матеріалів у цих інститутах. Коли вийшли сторінки, вони справили хороше враження на нашу інститутську спільноту, бо були цікаві і розкривали наших партнерів досить широко.
Головним редактором газети тоді був Олександр Миколайович Туренко, доцент факультету гірничої електромеханіки і автоматики. Проте, всю роботу, як то кажуть, тягнув на собі, саме Б.С.Мирський, який обіймав посаду відповідального секретаря редакції. Кореспондентом була Лариса Сацюк, технічним працівником Люба Гужва.
Ніколи не забуду спілкування з Жанною Олександрівною Лянною. Тоді вона була так званим літрабом – літературним працівником, завжди привітна, лагідна. Вона підказувала мені, що правильно написано, що ні, що треба підправити, а що взагалі викинути з тексту. Враження від цих контактів залишилось у мене на все життя.
У той час газета виходила 2 рази на місяць (раз на 2 тижні), і це було виправдано, адже дуже складним був технологічний процес. Зараз значно простіше: на комп’ютері вивели текст і передали до друкарні за допомогою Інтернету, і газета вже через день-два готова. У ті часи треба було набрати текст на лінотипній машині, потім відтиснути гранки, а потім друкувати. Друкарські машини були не такі, як зараз. Треба було контролювати весь процес друку.
Особливе навантаження, я пам’ятаю, випало мені, коли готувався номер до 100-річчя з дня народження В.І.Леніна. Дивно, що мене, студента 4-го курсу було призначено відповідальним за випуск цієї газети. Газета вийшла, всі були задоволені. Я навіть отримав премію за якісну підготовку матеріалу. Проте, підготовка цих матеріалів була дуже непростою. Треба було узгоджувати тексти з парткомом декілька разів, замовляти так звані кліше для фото, возити сигнальні сторінки газети до цензорів тощо. Все це відбувалося у швидкому ритмі, і працювати було цікаво.

Iншi матерiали номеру: Київський полiтехнiк - 15, 2007

2000-2007 ©, Національний технічний університет України "КПІ"
Україна, 03056, м.Київ-56, проспект Перемоги, 37
Довiдка телефонної станцiї НТУУ "КПI" - (+38 044) 236-79-89
http://www.ntu-kpi.kiev.ua, http://www.ntu-kpi.edu.ua, http://www.kpi.ua
Супроводження: Лабораторія Інформ, КПІ Телеком