Найголовніша НП у районній дільниці міліції - це три чарівні студентки, проходитимуть практику у виконувача обов'язки начальника Державної Інспекції Безпеки Дорожнього Руху (ДІБДР) Зуєва. Поки "поранений бандитською кулею" полковник Коваленко лежить у госпіталі, суворий майор Зуєв, зціпивши зуби, мусить опікуватися симпатичною трійцею. На його думку, нічого хорошого з цього не вийде, і взагалі - жінкам на такій роботі не місце. Певною мірою, він правий - Федорова, Вєдєнєєва та Смирнова перевертають ДІБДР з ніг на голову, втягуючи у свої історії всіх працівників, не залежно від віку та посади. Так вийшов чудовий веселий серіал, а, за словами одного з головних чинів фільму, актора Сергія Ніконенка - "Хіба є щось приємніше, ніж дарувати сміх і гарний настрій людям?!".

Працівники ДІБДР довго лишалися поза увагою телевізійників. Поки "Каменська", "Марш Турецького", "Менти", "Убивча сила", "Маросейка, 12" та інші серіали прославляли діяльність прокуратури, податкової поліції та пітерських відділів розслідування вбивств, ДАІ лишалася за бортом телевізійного жанру. Постановник "Транссибірського експресу" та "Візиту до Мінотавра" Ельдор Уразбаєв разом з режисером стрічок "Сни" і "Чек" Олександром Бородянським вирішили зробити з 10-серійної історії з життя ДАІ справжній бойовик з елементами комедії.

Коли Уразбаєв і Бородянський почали реалізовувати свій задум, це викликало цілий потік іронії з боку колег і журналістів. Та незважаючи на це, серіал зібрав блискучу команду, у якій усі поставилися до даної теми дуже серйозно. І взагалі, автори серіалу вважають, що їхнє творіння - це перший фільм про ДАІ в історії вітчизняного телевізійного кіно. У ролі продюсера виступив Володимир Досталь, з чиїх рук вийшли "Діти понеділка", "Ширлі-Мирлі", "Царевбивця", "Старі шкапи" і серіал "Стилет". Сценарій написав сам Олександр Бородянський, сценарист таких фільмів, як "Ми з джазу", "Місто Зеро", "Кур'єр" і "Ворошиловський стрілець". Ще в роки навчання на сценарному факультеті ВДІКу він написав курсову роботу "Про Борщова, слюсаря-сантехніка ЖЕК-2", за якою через два роки Георгій Данелія поставив свою знамениту комедію "Афоня".

Гарних хлопців місцевих автодоріг зіграли Сергій Ніконенко, Сергій Баталов, Олексій Панін і Філіп Феоктістов. Зйомки серіалу проходили у Москві та в Переяславі, але основний знімальний майданчик знаходився у славному місті Ярославлі. "Хлопці з нашого міста", - каже Олексій Панін, - це добрий комедійний серіал про ДАІ. У ньому відтворено найкращі, іноді комічні ситуації цієї серйозної, потрібної та іноді небезпечної професії".

Виявляється, навіть у ДАІ є два боки медалі. Хто ж винен, що ми весь час відкриваємо бочку з іншого боку!