Як багато на екрані дівчат хороших, а Даша Васильєва - одна-єдина. Авантюрна жінка, готова йти по сліду злочинця хоч на край світу. Вона страшенно боїться крові й непритомніє, коли бачить трупи. Але у неї глибока внутрішня потреба допомагати нещасним і виводити на чисту воду винних. Торік за допомогою українського каналу "1+1" та його російського партнера "СТС" детективні пригоди цього феномена любительського розшуку стали надбанням не лише читачів, але й глядачів. І якщо вже сама автор "іронічних детективів" Дар'я Донцова присвятила своїй улюбленій героїні двадцять романів, то обійтися екранізацією лише трьох із них було б несправедливо. Тому героїня Лариси Удовиченко виходить на нове полювання на злочинних елементів - "Даша Васильєва-2".

Для виконавиці головної ролі Лариси Удовиченко зйомки другого сезону за книжками "Дама з кігтиками", "Ця солодка гірка помста" і "Дружина мого чоловіка" означали подальшу професійну ізоляцію від усього світу. Розслідування вбивства подруги Даші, власниці собачого розплідника Войцеховської, відбувалося на дачі, що належала онуці міністра культури СРСР Катерини Фурцевої Марині. Чотириповерховий дерев'яний будинок (причому два його поверхи - підземні), зали з антикварними меблями, гвинтові драбини і гнітюча атмосфера якнайкраще підходили для детективних пригод Васильєвої. Поряд було збудовано вольєри для чотириногих артистів, які бурхливо раділи загальній увазі. Чого тільки не робив інструктор, щоб примусити собак хоч трохи поскавучати, коли, за сценарієм, убивають Войцеховську. Собаки відмовлялися видавати звуки сумніші за легке скиглення, тому функцію плакальника довелося взяти на себе звукорежисеру.
 
У роботі над екранізацією трьох нових романів Донцової режисер Олег Фесенко запропонував нові і багато в чому несподівані нюанси зовнішності та характеру головної героїні. На зміну суворому "класичному" вбранню прийшов молодіжний стиль одягу і хвостики у стилі Пеппі Довга Панчоха. За словами постановника, Даша отримала можливість трохи похуліганити у кадрі. Але з одягом у стилі "мілітарі" Удовиченко змирилася далеко не відразу. Лариса любить молодіжний стиль одягу, але такий перехід до важких армійських черевиків, бейсболки, рюкзака за спиною і двох рудих кісок - дуже різкий. Спершу актриса ніяк не погоджувалася з режисером на кардинальну зміну іміджу, а потім ризикнула і була дуже задоволена цим експериментом. Все-таки, перебуваючи в образі Даші, треба бути готовою до всього, і зміна іміджу - це найлегший з сюрпризів Васильєвой. "Я рада, що в цій ролі я роблю те, що не властива мені у звичайному житті, - зізнається Удовиченко. - Мені дуже імпонує Дашина цілеспрямованість і невтомність. Я ж ледача за природою, проте прагну бути схожою на свою героїню. Вона вічно потрапляє у неймовірні історії і самостійно веде детективне розслідування. Тільки, на відміну від моєї героїні, я б ніколи на таке не зважилася".