Що може бути цікавіше за таємне життя знаних людей? Життя зірок, захопливі події та плітки про зірок естради, шоу-бізнесу, модельного світу, акторів і політиків… недарма майже всі сторінки кожної газети і численних журналів заповнені виключно цими новинами. Чужі життя, де ранок починається з чашки кави й ванни з пінкою; день минає між охоронцями, салонами краси, концертними залами і знімальними майданчиками, а увечері все тільки починається… Стараннями театрального продюсера Юлія Малакянца та кінопродюсера Олександра Лебедєва цей невичерпний інтерес до закулісного життя бомонду вилився в телепроект "Світські хроніки". Світ, де на один квадратний метр припадає більше знаменитостей, ніж у найгучнішому кінохіті, де світські левиці прагнуть перевершити одна одну якщо не вбранням, то бойфрендом. Цей недосяжний світ, його персонажі і стали музами сумної мелодії "Театрального блюзу".

Усі фільми циклу "Світські хроніки", до складу якого входить і "Театральний блюз", об'єднує фігура відомого фотографа і журналіста Антона Корягіна. Колишній військовий репортер перекваліфікувався на кореспондента глянсового журналу "Світські хроніки" і став вільним або мимовільним свідком численних трагедій і фарсів з життя примадонн, прем'єрів, дів і зірок. На зйомках проекту популярний артист, за власним зізнанням, буквально відпочивав душею. "Тут я ношу окуляри, майже не б'юся і навіть не порушую правил дорожнього руху, - сказав він в одному зі своїх інтерв'ю. - І мені цей образ подобається. Адже я виріс в інтелігентній сім'ї, а після кількох серіалів до мене приклеївся ярлик отакого мурмила".

Екранний прототип "Театрального блюзу" для кіноманів не становить ніякої таємниці. Режисер Олександр Сабба зробив вітчизняний рімейк "оскароносного" фільму Джозефа Л. Манкевича 1950 року "Все про Єву" з незрівнянною Бетт Девіс у головній ролі. Ще ця картина відома тим, що в ній вперше дебютувала Мерилін Монро, як "випускниця копакабанської школи акторської майстерності". Сценарій було створено за оповіданням письменниці Мері Орр "Мудрість Єви" - про старіючу театральну актрису, яка бере опіку над юною шанувальницею. Але мила дівчина виявляється не така проста і, діючи за принципом "мета виправдовує засоби", вміло розчищає собі місце під сонцем. Цього разу вся історія відбувається за кулісами одного з московських театрів, і роль зірки європейської величини Жанни Солнцевої грає одна з найяскравіших і найкрасивіших російських актрис Віра Сотникова. "Наш фільм, - розказує актриса, - про трагедію популярної артистки, яка в зеніті слави наробила багато помилок, жертвуючи собою заради улюбленої роботи. У результаті вона залишається цілковито самотньою". Її напарницю глядачі також дуже добре знають із серіалів, що недавно вийшли на екрани - "Жінки в грі без правил" і "Той, хто примножує смуток". Це молода актриса трупи Московського художнього театру Дар'я Мороз. Саме їй випала роль юної старлетки, яка виживає Солнцеву з театру.