Власне, серіал "Великий кайф" - це чергова жертва американських традицій. Як і багато інших, він виник з морської піни успіху однойменного детективного трилера режисера Джима МакБрайда. В ньому недосвідчена помічниця прокурора, героїня чудової актриси Елен Баркін ("Сієста", "Ніжне милосердя", "Кара небесна", "Фанат", "Страх і ненависть у Лас-Веґасі") дивовижним чином пошила в дурні заслуженого детектива з відділу розслідування вбивств, чию роль зіграла ще одна кінознаменитість - Денніс Квейд ("Ворог мій", "Внутрішній космос"", "Серце дракона", "Американські гірки", "Злочинні зв'язки").

У серіалі небезпечні головоломки й заплутані стосунки героїв отримали друге життя - набагато довше, ніж у кіноваріанті. Головний герой фільму Ремі МакСвейн (Тоні Крейн) - перспективний молодий детектив, що спеціалізується на вбивствах. Він - один із тих, хто знає Новий Орлеан, і в пошуках злочинців, як правило, звик покладатися на свою інтуїцію. В нього залізне правило: ніколи не дозволяти коханню впливати на його ділове життя й тим самим ламати звички бравого поліцейського. А друга героїня серіалу, заступник окружного прокурора Аторні Енн Озборн знайома з життям незаконослухняних громадян міста виключно за книжками й підручниками. Часто-густо це стає причиною того, що вона губить слід правопорушника, й тому іноді місто перетворюється для неї на небезпечний лабіринт. Але, зіткнувшись якось у своєму професійному середовищі, Ремі й Енн відходять від своїх залізних правил. Вони відчувають непереборний потяг одне до одного й просто віддаються пристрасті. Втім, для розслідування вбивств у них теж знаходиться час.

А таку претензійну назву серіалу, як "Великий кайф", не варто трактувати надто прямолінійно. Просто саме так - "Big Easy" - неофіційно називається один з головних центрів джазової музики у веселому місті Новий Орлеан. Де, власне, й зустрілися головні герої.