This version of the page http://www.vstu.vinnica.ua/ua/ruls.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-12. The original page over time could change.
Довiдка абiтурiєнта - Вінницкий нацiональний технічний університет     
на головну карта сайту
 Правила вступу до Вiнницького нацiонального технiчного унiверситету 12/12/2007
ПРАВИЛА
вступу до Вiнницького нацiонального технiчного унiверситету на 2007 рiк

1. На перший курс Вінницького національного технічного університету /ВНТУ/ приймаються громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень. Підготовка іноземців та осіб без громадянства здійснюється згідно із Законом України “Про правовий статус іноземців”, постановами Кабінету Міністрів України від 26.02.93р. № 136 “Про навчання іноземних громадян в Україні” (зі змінами) та від 05.08.98р. №1238 “Про затвердження Положення про прийом іноземців та осіб без громадянства на навчання до вищих навчальних закладів”, Указом Президента України від 25.03.94р. №112/94 “Про заходи щодо розвитку економічного співробітництва областей України з суміжними прикордонними областями Російської Федерації”. Іноземці, яким надаються державні стипендії за міжнародними договорами, загальнодержавними програмами, іншими міжнародними зобов'язаннями України, зараховуються на навчання на підставі направлень Міністерства освіти і науки України в межах обсягів державного замовлення.
   При вступі до ВНТУ іноземці українського походження, які отримали направлення на навчання від офіційно зареєстрованих українських національно-культурних товариств, користуються тими ж правами, що і громадяни України, якщо вони були учасниками міжнародних та призерами державних олімпіад з математики, фізики, хімії та інформатики, які проводились у 2006/2007 навчальному році.

2. При вступі до ВНТУ громадяни України мають право на безоплатну освіту незалежно від статі, раси, національності, соціального та майнового стану, роду та характеру занять, світоглядних переконань, належності до партій, ставлення до релігії, віросповідання, стану здоров’я, за виключенням протипоказань для роботи інженером, місця проживання та інших обставин. Їм гарантується здобуття на конкурсній основі вищої освіти всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів, якщо вищу освіту за цим освітньо-кваліфікаційним рівнем громадянин здобуває вперше.

3. Прийом до ВНТУ здійснюється для підготовки фахівців за напрямами освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, спеціальностями освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста, магістра згідно з постановами Кабінету Міністрів України від 24.05.97р. №507 „Про перелік напрямів та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за відповідними освітньо-кваліфікаційними рівнями” та від 12.12.2006р. №1719 „Про перелік напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра”.

4. Фінансування підготовки фахівців у ВНТУ проводиться:
  • за рахунок видатків Державного бюджету України, республіканського бюджету Автономної Республіки Крим та місцевих бюджетів - за державним замовленням;
  • за рахунок пільгових довгострокових кредитів;
  • за рахунок коштів юридичних, фізичних осіб.
5. Прийом до ВНТУ на всі освітньо-професійні програми підготовки бакалавра, спеціаліста, магістра проводиться на конкурсній основі: 1) за результатами вступних випробувань при прийомі на навчання за освітньо-професійною програмою підготовки бакалавра; 2) за результатами ліквідації академічної різниці в бакалаврських програмах при прийомі на навчання за освітньо-професійною програмою спеціаліста чи магістра. До участі в конкурсі щодо зарахування на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалаврів допускаються особи, які мають документ державного зразка про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень.

6. Перелік галузей знань та напрямів підготовки бакалаврів, на які здійснюється прийом на перший курс до ВНТУ, наведений у таблиці.

7. Для проведення вступних випробувань на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра створюються предметні комісії з української мови, математики та фізики. Статусом члена предметної комісії з української мови наділяються усі вчителі середніх навчальних закладів, які причетні до виставлення оцінки з української мови в документі про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень. Для конкурсного відбору вступників приймальна комісія також враховує сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти, отримані вступниками у поточному році.
   Для вирішення питань прийому на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста та магістра в університеті створюються інститутські атестаційні комісії.
8. Вступникам на перший курс ВНТУ всіх напрямів підготовки враховуються у сумарному рейтингу оцінки, які виставлені в документі про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень з алгебри, геометрії, української мови, іноземної мови, фізики та інформатики.
   Абітурієнтам, які пройшли тестування в Українському центрі оцінювання якості освіти з вище вказаних предметів, або тестування з інформатики в центрі тестування Інституту довузівської підготовки (ІнДП) ВНТУ, оцінка тестування зараховується до сумарного рейтингу замість оцінки з відповідного предмета за документом про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, якщо вона є кращою при перерахуванні у 12-бальну систему.
   Випускникам технікумів, училищ, в додатках до дипломів яких проставлено в 12-бальній системі лише по одній оцінці з математики, еквівалентом оцінок з алгебри та геометрії є подвоєна оцінка з математики.
   Вступникам, яким у документах про повну загальну середню освіту оцінки виставлені в 5-бальній системі, перерахунок балів в 12-бальну систему здійснюється таким чином: 5 балів перераховуються в 12 балів, 4 бали перераховуються в 9 балів, 3 бали перераховуються в 6 балів.
   Максимальна кількість балів, яка може бути нарахована вступнику із документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, - 72 бали.
   У осіб, в документах про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень яких за 12-бальною системою виставлені бали 1, 2 і 3 з алгебри, геометрії, фізики, інформатики, хімії, української мови та іноземної мови, а також із незадовільною оцінкою з поведінки, прийом документів приймальною комісією не проводиться. Сертифікати Українського центру тестування та його обласних філій з оцінками 1 – 3 за 12-бальною шкалою оцінювання знань приймальною комісією не приймаються.

9. Прийом документів на денну та заочну форми навчання проводиться з 8 червня по 8 липня. Вступні випробування проводяться з 9 липня. Визначення списків для зарахування на денну та заочну форми навчання на місця держзамовлення проводиться не пізніше 16 липня.
   Зарахування на місця, що фінансуються за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб, проводиться до 30 серпня.
   Зарахування іноземних громадян відповідно з міжнародними договорами, загальнодержавними програмами, іншими міжнародними зобов’язаннями України проводиться до 15 жовтня.
   Прийом на вечірнє відділення не проводиться.

10. Вступники особисто подають одну заяву про вступ до ВНТУ, у якій вказують галузь знань, напрям підготовки, форму навчання та додатково ще один напрям підготовки, в конкурсі, на який вони згодні брати участь в разі непроходження за конкурсом на обраний напрям підготовки.
До заяви про вступ до ВНТУ вступник додає:
  • оригінал або нотаріально завірену копію документа державного зразка про повну загальну середню освіту або документ про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень з додатком чи їх нотаріально завірені копії та ксерокопії вищевказаних документів;
  • оригінали або нотаріально завірені копії сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти чи його обласних філій з результатами незалежного оцінювання навчальних досягнень з математики (алгебри, геометрії), фізики, української мови та ксерокопії вищевказаних документів надаються за бажанням вступника;
  • медичну довідку за формою 086-У (оригінал або її завірену копію);
  • 8 фотокарток розміром 3х4;
  • ксерокопію паспорта (2 прим., 1-а сторінка);
  • ксерокопію довідки про ідентифікаційний код;
  • ксерокопії документів, що дають право на пільги;
  • характеристику від командування військової частини для осіб, які відслужили військову службу.
   Паспорт /свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта/, військовий квиток /посвідчення про приписку до призовної дільниці/, оригінал документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, оригінал сертифіката (сертифікатів), оригінал медичної довідки, документи, що дають право на пільги (при поданні їх копій) вступник пред’являє особисто.
   Для вступу на місця державного замовлення призери ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та учасники міжнародних олімпіад, які мають право на зарахування без вступних випробувань, подають оригінали всіх документів.
   Абітурієнти, які подають документи на вступ на місця держзамовлення заочної форми навчання, додають виписку із трудової книжки. Абітурієнти, які працюють на підприємствах недержавної форми власності, при бажанні навчатись заочно обов’язково додають контракт з гарантією повної компенсації витрат на навчання.
   Громадяни інших країн додають угоду /контракт/ на підготовку з гарантією повної компенсації витрат.
   При відсутності вищевказаного комплекту документів вступник до випробувань та зарахування не допускається.
   За бажанням вступника він має право додавати до обов’язкового комплекту і інші документи, які можуть бути враховані при отриманні напівпрохідного бала, наприклад, виписку із трудової книжки за наявності трудового стажу, документи про закінчення мистецьких навчальних закладів, похвальні грамоти з окремих дисциплін чи дипломи олімпіад, довідки про спортивні досягнення тощо.
   Особи, які беруть участь у конкурсі щодо зарахування до декількох вищих навчальних закладів, у п’ятиденний термін після оголошення списку осіб, рекомендованих до зарахування на навчання за державним замовленням, а також за рахунок державних пільгових довгострокових кредитів, але не пізніше 22 липня, зобов’язані подати оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього державного зразка, медичної довідки та сертифіката (сертифікатів), якщо вони були використані при конкурсному зарахуванні, до приймальної комісії ВНТУ.
   При вступі абітурієнта для одночасного навчання за двома освітньо-професійними програмами за напрямами підготовки до різних навчальних закладів оригінал документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, додатка до нього державного зразка а також оригінали сертифіката (сертифікатів), медичної довідки зберігається у вищому навчальному закладі за місцем навчання за кошти державного бюджету або за рахунок державних пільгових довгострокових кредитів протягом усього терміну навчання.
   Для зарахування на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб вступник має право подати до приймальної комісії нотаріально завірену ксерокопію документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень державного зразка та додатка до нього, копії сертифіката (сертифікатів) та медичної довідки за умови його одночасного навчання в цьому або іншому навчальному закладі за іншою освітньо-професійною програмою і формою навчання. Зазначені ксерокопії документів зберігаються у вищому навчальному закладі протягом усього терміну навчання, разом з оригіналом довідки вищого навчального закладу, у якому зберігаються оригінали документів.
   Особи, які у встановлений термін не подали оригіналів документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, додатка до нього державного зразка, сертифіката (сертифікатів) Українського центру оцінювання якості освіти чи його обласних філій, якщо вони були використані при конкурсному зарахуванні, та медичної довідки, із списків на зарахування до ВНТУ виключаються і на їх місця зараховуються абітурієнти із числа тих, які не пройшли за конкурсом, і на день дозарахування на вакантні місця, що утворились, не забрали з університету оригінали документів про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та мають вищі бали або якісь додаткові заслуги (спортивні розряди, дипломи про закінчення мистецьких шкіл, довідки про навчання в системі довузівської підготовки ВНТУ тощо).

11. Вступні фахові випробування до ВНТУ проводяться в письмовій формі за тестовими технологіями з математики, фізики та іспиту з української мови, з мінімальним порогом у 4 бали з кожної дисципліни.
   В якості оцінки вступного іспиту з української мови зараховується оцінка з української мови з документу про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, при умові, що вона є не нижчою 4 балів. Для тих абітурієнтів, які в документі про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень оцінки з української мови не мають, проводиться іспит з української мови в формі написання переказу на задану тему, максимальна оцінка за переказ – 12 балів. Це обумовлено тим, що навчання у ВНТУ здійснюється виключно українською мовою, тож особа, яка не здатна написати переказ українською мовою, конспектувати почуте на заняттях від викладачів не зможе, а тому не зможе і успішно навчатись.

12. Вступне випробування з математики та фізики в обсязі шкільних програм складається у письмовій формі у вигляді комплексного тесту протягом 45 хвилин; тест включає 6 завдань практичного та теоретичного характеру кожне (три питання з математики та три - з фізики), з оцінкою в 4 бали за правильну відповідь по кожному з питань; максимальна кількість балів, яку може отримати абітурієнт, відповідаючи на 6 завдань тесту, - 24 бали. Як результати вступного випробування з математики та фізики за бажанням абітурієнта можуть бути зараховані результати зовнішнього оцінювання навчальних його досягнень, підтверджені сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти чи його обласних філій з відповідних дисциплін, приведені до 12-бальної системи оцінок по кожній із дисциплін.
   За вступниками, які надали сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти чи його обласних філій, залишається право брати участь у вступних випробуваннях. У цьому випадку при конкурсному відборі будуть враховуватись кращі оцінки.

13. Прийом на поглиблене вивчення іноземної мови проводиться на умовах надання платних послуг населенню за додатковими контрактами із осіб, уже зарахованих до числа студентів за державною або контрактною формами навчання.

14. До участі в конкурсі на місця держзамовлення допускаються абітурієнти, які набрали з математики, фізики та української мови не менше 4-х балів з кожної з цих дисциплін.
   Абітурієнти, які набрали нуль балів по будь-якій із вищеперерахованих дисциплін, до участі в конкурсі на місця держзамовлення не допускаються і вважаються такими, що отримали незадовільну оцінку. Вони втрачають право і на позаконкурсне зарахування за наявності пільг.

15. Цільовий прийом організовується відповідно до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, постанови Кабінету Міністрів України від 29.06.99 № 1159 “Про підготовку фахівців для роботи в сільській місцевості” з доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2003 № 1298.
   Особи, які вступають на підготовку, що фінансується з коштів державного бюджету, на умовах цільового прийому згідно зі встановленими Міністерством освіти і науки України квотами, додають направлення, видане відповідними органами управління Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами, а також міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, підприємствами, організаціями, установами, що уклали угоди з ВНТУ відповідно до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” в редакції Закону України від 19.12.91 зі змінами та доповненнями (для осіб, віднесених до III та IV категорій).
   Відповідно до п.6 статті 22 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” , особи з числа потерпілих від Чорнобильської катастрофи, які проживають на територіях радіоактивного забруднення і направлені на навчання згідно з планом цільової підготовки або договорами з підприємствами, зараховуються поза конкурсом при одержанні визначеної у п.14 Правил прийому мінімально допустимої кількості балів по кожній із дисциплін вступних випробувань.
   Конкурс до цільових груп проводиться окремо. Вступники, які не пройдуть за конкурсом до цільових груп, мають право брати участь у загальному конкурсі на ті ж спеціальності. Максимальна кількість місць, яка виділяється для цільового прийому, не перевищує 25% від держзамовлення.

16. Зараховуються до ВНТУ без складання вступних випробувань:
  • учасники міжнародних олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії;
  • призери ІV етапу Всеукраїнських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії.
   Дія пункту 16 поширюється тільки на учасників та призерів олімпіад, що проводились Міністерством освіти і науки України та Міністерствами освіти інших держав, і які під час проведення олімпіад навчались у поточному навчальному році у випускному класі старшої школи та на випускних курсах професійно-технічних навчальних закладів - при вступі до ВНТУ на базі повної загальної середньої освіти.

17. Зараховуються до ВНТУ за співбесідою особи, яким Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надане таке право.

18. Поза конкурсом за умови отримання визначеної п.14 Правил прийому мінімально допустимої кількості балів по кожній із дисциплін вступних випробувань зараховуються:
  • особи, яким Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надане таке право;
  • діти-сироти та діти , які залишились без піклування батьків;
  • інваліди І та ІІ груп та діти-інваліди віком до 18 років, яким не протипоказане навчання за обраним напрямом підготовки;
  • особи, яким Законом України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” надане таке право;
  • діти військовослужбовців Збройних сил України, інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов’язків.
19. За окремим конкурсом до ВНТУ за умови подолання встановленого порогу у 4 бали по кожній із вступних дисциплін зараховуються випускники підготовчого відділення та фізико-математичної школи Інституту довузівської підготовки ВНТУ.
   Для цієї категорії вступників виділяється до 60% місць від загального державного замовлення з встановленням пропорційних квот по кожному із напрямів підготовки.

20. До сумарної кількості набраних балів на комплексному вступному тестуванні додатково нараховуються:
  • випускникам старшої школи, нагороджених срібною медаллю, а також випускникам вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів, які отримали диплом з відзнакою, – 1 бал;
  • випускникам старшої школи, нагороджених золотою медаллю, – 2 бали;
  • за участь у рік вступу до ВНТУ у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук і співзвучності доповіді обраній спеціальності – 1 бал, за третє місце – 2 бали, за друге місце – 3 бали, за перше місце – 4 бали;
  • переможцям у рік вступу до ВНТУ районних і міських олімпіад з математики, фізики, інформатики, хімії, а також обласного конкурсу Web-дизайну серед випускників середніх навчальних закладів: за третє місце – 1 бал, за друге місце – 2 бали, за перше місце – 3 бали;
  • переможцям у рік вступу до ВНТУ обласних олімпіад з математики, фізики, інформатики, хімії: за третє місце – 2 бали, за друге місце – 3 бали, за перше місце – 4 бали.
   Врахування цих балів здійснюється за умови взяття порогу у чотири бали по кожній із дисциплін на комплексному вступному випробуванні.

21. Особи, які успішно склали вступні випробування, зараховуються до ВНТУ на обраний напрям підготовки за конкурсом відповідно до рейтингової кількості балів, набраних на вступному тестуванні, оцінок, які виставлені в документі про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень з алгебри, геометрії, української мови, іноземної мови, фізики та інформатики та додаткових балів, нарахованих згідно з п.20 Правил прийому. Особи, які подали до приймальної комісії сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти чи його обласних філій, за їх бажанням, беруть участь у конкурсі з оцінками (кількістю балів), зазначеними в сертифікаті з математики, фізики, оцінок, які виставлені в документі про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень з алгебри, геометрії, української мови, іноземної мови, фізики та інформатики та додаткових балів, нарахованих згідно з п.20 Правил прийому.
   Ті, хто не пройшов за конкурсом на обраний напрям підготовки, мають право брати участь в конкурсі на другий напрям підготовки, вказаний в заяві.
   Конкурс на місця, які із ліцензованого обсягу з кожного напряму підготовки виділяються для зарахування на умовах надання платних послуг населенню, проводиться окремо. Його умови визначатимуться рішенням приймальної комісії в залежності від співвідношення кількості виділених місць до кількості поданих заяв.

22. Особи, які вступають на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалаврів на базі здобутих освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста відповідного напряму для навчання за скороченими програмами підготовки, приймаються до ВНТУ відповідно до “Положення про порядок зарахування до ВНТУ випускників технікумів та коледжів І і ІІ рівня акредитації”.
23. Випускники 8-місячних вечірніх та 8-місячних заочних підготовчих курсів Інституту довузівської підготовки ВНТУ за їх бажанням беруть участь у загальному конкурсі з оцінкою, яку вони отримали на комплексному випускному тестуванні, що проводиться за участю членів приймальної та предметних комісій. За ними залишається право також брати участь у вступних фахових випробуваннях.

24. Серед осіб, які успішно склали іспити на заочну форму навчання на місця держзамовлення, в першу чергу зараховуються випускники вищих навчальних закладів І і ІІ рівня акредитації та профтехучилищ, які мають дипломи за профілем обраного напряму підготовки та працюють за обраним напрямом на підприємствах державної форми власності, і звільнені в запас із Збройних сил, якщо з моменту звільнення до моменту подачі документів на вступ до університету пройшло не більше двох місяців; потім зараховуються ті, що не мають дипломів про спеціальну середню чи профтехосвіту, але працюють за обраним напрямом на підприємствах державної форми власності не менше одного року. На місця, що залишились, зараховуються ті абітурієнти, які працюють за профілем обраного напряму підготовки менше року. На навчання на заочну форму за контрактом зараховуються всі, хто взяв участь у вступних випробуваннях до ВНТУ або до інших ВНЗ України і отримав позитивну оцінку на комплексному вступному іспиті.

25. ВНТУ проводить також прийом за співбесідою студентів із числа абітурієнтів, які закінчили загальну середню школу з медаллю або ВНЗ І, ІІ рівнів акредитації чи ПТУ з відзнакою на заочну форму навчання на місця, що фінансуються за рахунок фізичних та юридичних осіб, до 15 вересня.

26. Серед абітурієнтів, які наберуть напівпрохідну суму балів для даного напряму підготовки, перевага при зарахуванні надається особам:
  • яким Законом України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” надане таке право (особи у яких: обидва батьки є інвалідами; один з батьків – інвалід, а інший помер; одинока матір з числа інвалідів; батько – інвалід, який виховує дитину без матері);
  • яким надане таке право відповідно до Указу Президента України від 21.02.2002 №157 “Про додаткові заходи щодо посилення турбрти про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді”;
  • які пройшли довузівську підготовку у ВНТУ;
  • нагородженим медаллю за високі досягнення в навчанні по закінченню середньої школи;
  • які отримали диплом з відзнакою по закінченню ВНЗ І та ІІ рівнів акредитації;
  • нагородженим за перемоги на спортивних олімпіадах та змаганнях;
  • які мають стаж роботи до вступу в університет.
27. Апеляції абітурієнтів розглядаються апеляційними комісіями наступного дня після оголошення оцінки комплексного письмового іспиту.

28. Роботи вступників, які не зараховані до ВНТУ, зберігаються один рік, потім знищуються, про що складається акт.

29. Особи, які без поважних причин не з’явилися на вступні випробування у зазначений за розкладом час, а також ті, які забрали документи після початку вступних випробувань, до участі у вступних випробуваннях і в конкурсі не допускаються.

30. Особи, які без поважних причин не приступили до занять протягом 10 днів від дня їх початку, а також ті, які мали поважні причини, але вчасно не повідомили про них в університет, відраховуються з ВНТУ. На звільнені місця проводиться зарахування осіб, які успішно склали вступні випробування і на день дозарахування (11 вересня) не забрали з університету оригінал документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень.

31. Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста, магістра здійснюється на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра.
   Особи, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра за відповідним напрямом підготовки в поточному навчальному році у ВНТУ, незалежно від джерел фінансування та форм здобуття освіти, мають право брати участь у загальному конкурсі на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, магістра на підставі оцінок із додатка про диплом бакалавра.
   Особи, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра за відповідним напрямом підготовки у ВНТУ в попередні роки або в іншому ВНЗ, беруть участь у загальному конкурсі з врахуванням результатів ліквідації академічної різниці в бакалаврських програмах.
   Порядок прийому на навчання за освітньо-професійними програмами магістрів здійснюється відповідно до “Положення про порядок підготовки магістрів у ВНТУ”.
   Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня магістра за кошти фізичних (юридичних) осіб може здійснюватися також на основі освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста.

32.Усі питання, пов’язані з прийомом до Вінницького національного технічного університету, розв’язуються приймальною комісією.
   Затверджено на спільному засіданні ректорату (протокол №23) та приймальної комісії (протокол №4) від 26.02.2007 року.


Адреса ВНТУ:
21021, Вiнниця, вул. Хмельницьке шосе, 95
Телефони приймальної комiсiї: (0432) 466-667, 598-375

Iнститут довузiвської пiдготовки: пiдготовчi курси - 598-406, пiдготовче вiддiлення - 598-287

Відповідальний секретар приймальної комісії                                   Горячев Г.В.