This version of the page http://rock.kiev.ua/arhiv/624/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-12. The original page over time could change.
:: Киевский Рок Клуб ::
Ж
И
В
О
Й
 
З
В
У
К
!
W
W
W
.
R
O
C
K
.
K
I
E
V
.
U
A

НОВОСТИ
· УКРАИНА
· CD.РЕЛИЗ
· БЛОГ
РОК.мастерская
· ГИТАРЫ - freeze
АФИША
РОК.лица
МУЗЫКА.mp3·  - freeze
ФОТО.банк
РОК.контакты
ОБЪЯВЛЕНИЯ
ФОРУМ
FAQ.справка

Вы вошли как Гость
Регистрация
Музторг · Киев
Moon Records
Тарас Бульба
Шоу-Биржа
SKB Brothers
УкрТяжМет
Live in Kiev
Интересный Киев
Белый список 
Избранное
Сегодня
Киев, клуб «Майдан»
 Лівий вихід
 Долоні
 Avva
14.12.2007
Киев, КНУ ім.Т.Шевченка
 Сад
 Ірій
 Веремій
 Самі свої

ЛОГОТИП · АРХИВ ПОСТЕРОВ 

Спрашивайте в магазинах
Рок-збірка «Євшанзілля-2»
[2007]
«Євшанзілля» - друга за рахунком добірка, що випускається у світ широкий із ініціативи учасників гурту «Транс-Формер», і так само як і перше видання, має на меті розбудити чарівним зіллям почуття до рідного краю. Вже плануються концерти у різних містах України на підтримку щойно виданого диску.>>>
Триб'ют «Очі відьми» - пісні групи Вій у виконанні українських музикантів
[2007]
Триб'ют: англ. «tribute» - данина. Випуск триб'ютного альбому – віддання шани групі, чиї заслуги визнають слухачі і музиканти. Наразі таким альбомом може пишатися лише єдиний український гурт – Вій. Збірка Очі відьми. Пісні групи Вій у виконанні українських музикантів з’явилася на музичних полицях.>>>
АРХИВ РЕЦЕНЗИЙ 

[фото: Олександр ЛЕПЕТУХА]

Дмитро Добрий-Вечір:«Заробляли 50 доларів на день»

44-річний Дмитро Добрий-Вечір — лідер групи «Вій». Цього року культовому гуртові Дмитра виповнюється 15 років.

Зустрічаємося із Дмитром на Сирці, у його квартирі. З порогу на мене кидається чорний спанієль, слідом з’являється великий пес, схожий на вівчарку. У вітальні стоїть припертий до стіни новенький спортивний велосипед. Стіни обклеєні плакатами рок-зірок. Господар сідає біля комп’ютера, закурює цигарку. На ньому темні джинси й зелена футболка. Пес лягає біля його ніг.

— Шива — страшна боягузка, — чухає Дмитро собаку за вухом. — Боїться зливи і грому. Ідемо якось із дружиною, чуємо — ззаду щось чалапає. Сидить таке маленьке, кругленьке, пухнасте. То була Шива.

У його кімнаті десятки музичних інструментів. Є екзотичні. Наприклад, банджо або дещо, схоже на домбру, з написом «Киргистанга 50 жил».

— «Киргизстану 50 років», — перекладає господар. — Це киргизька скрипка комус. Купив її на Сінному ринку. Хотіли 50 гривень, а я вторгував за 25. Була вся розбита, а тепер бачиш — грає.

Він видобуває із скрипки медитативні східні звуки.

— У нас колись грав перкусіоніст Салман, зараз він у групі «Мандри», — розповідає. — Якось із Азербайджану привіз Фомі ситар. Фома злякався, каже: «Не хочу». Салман дзвонить: «Блін, купи в мене, я вже гроші заплатив».

Ситар лежить між книжками на старій шафі. Дмитро розповідає, що народився в Києві, на колишній вулиці Чкалова, нині Гончара.

— Льотчиком мріяв стати, — згадує. — Навіть документи до училища подавав, але медкомісія завернула. Може, став би художником, але після армії узяв до рук бас-гітару...

Каже, що від армії не «косив».

— Колись вважалося, якщо не пішов у армію, то, тіпа, й не чоловік. Я служив на румунському кордоні. Дідівщини не було, служили самі росіяни й хохли. Молдавани-перекладачі службу в корівнику проходили. Я був кіномеханіком, стінгазети малював, а ночами дембелям пісні співав. На другому році навіть собаку дали! Наша застава в селі Порубне Чернівецької області стояла. Гори кругом, кабанів до хріна...

По-російськи не пробували співати?

— У мене просто не виходить, не можу я. А от українською — як по маслу! Хоч сім’я російськомовна була. Але тато, коли з дитсадка забирав, по дорозі купляв маленькі книжечки з українськими казками. І дідівські вишиванки вдома зберігалися. Один мій родич їздив у Москву і в якихось там архівах знайшов реєстр запорозького війська, здається, ХVI чи XVII століття. Там був писар Добрий-Вечір.

Курйозні випадки через прізвище траплялися?

— На фестивалі у Львові з Андрієм Середою, з гурту «Кому вниз», загубилися. Уночі Андрій ломиться до готелю. «Я — Середа. Де Добрий-Вечір?» — кричить. Я прийшов пізніше: «Я — Добрий-Вечір, де Середа?» Двері скляні були, під дерево фарбовані, розбили їх. У нас тоді велика пляшка спирту була.

Пам’ятаю, як років 10 тому «Вій» грав на майдані Незалежності в переході.

— Треба ж було чимось на життя заробляти! — заявляє він. — У переході грали джаз, свої пісні рідко виконували. Заробляли 50 доларів за день, а квартира, між іншим, коштувала 40 доларів на місяць. Мама навіть просила, щоб узяв у групу ще сестру Лесю. Тепер вона грає на перкусії. А потім на Майдані та на Андріївському узвозі заборонили грати.

Тоді в Києві були модні вуличні перуанські ансамблі. Ви конкурували?

— Та ні, навіть товаришували. Ми «на шляпу» грати влітку в Крим їздили. Приходимо на своє місце на набережній в Алушті, а там перуанці стоять: сім’ями, з жінками, дітьми — такими карячконогими, — хитається з боку в бік, зображаючи незграбність. — Спочатку напряглися, а потім домовилися. Грали вони не справжній фолк, а якісь свої «рушнички», і касети продавали одного якогось колективу. Індіанці, а мови своєї не знали. Питаю у них: «Як по-вашому «добрий вечір»? Мовчать.

Чим на життя заробляєш?

— Переважно звукорежисурою. Велосипед он купив. А взагалі родину дружина годує. Вона у мене стоматолог. Рок-музика не приносить прибутків.

Жінка не боялася виходити за рокера?

— Я тоді роком ще не займався. Працював у зоопарку на атракціонах. Дівчат катав. Тані було 16 років. Сама — з Кагарлика, на першому курсі медичного вчилася, пари прогулювала. 1 червня познайомились, а в січні вже розписалися. Я ще по ресторанах грав. Таксі, шампанське — їй подобалося. Після армії я не стригся, тільки перед весіллям. Тепер хочу підрізати собі волосся, бо заважає. Але руки ніяк не доходять.

Ювілей «Вія» відзначатимеш?

— Хотіли зробити концерт на Замковій горі, біля кладовища. Але там нема води. Людям ніде буде купатися.

Іван СТОЛЯРЧУК [ www.gpu-ua.info ]



Слушать музыку по теме 28 >>>
Смотреть фото по теме 27 >>>
Читать в архиве по теме 34:
 
20.11.2007
• Триб'ют «Очі відьми» - пісні групи Вій у виконанні українських музикантів
20.11.2007
• «Очі відьми» - луцька презентація
12.11.2007
• Дмитро Добрий-Вечір: «Фестиваль – це стан душі»
14.10.2007
• «Вію» сподобалися «Очі відьми»
25.09.2007
• Вій - презентує тріб'ют в Луцьку
31.08.2007
• Вій - вихід тріб’ют-альбому заплановано на 1 жовтня 2007 року
18.05.2007
• Вій – робота над триб’ютом закінчена
13.05.2007
• Чому варто побувати на концерті Вія в луцькому Майдані
12.03.2007
• Вій - живе відео
30.01.2007
• LIVE.інтерв'ю. Вій
 + 
И это еще далеко не все



Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /var/www/rock/rock.kiev.ua/shablon/shablon_done on line 7
:Имя
:e-mail (не обязательно)
Коментарий:

* Просьба оставлять комментарии, а вопросы задавать на форуме
* Под своим именем комментарии могут оставить только зарегистрированные пользователи
 
Много ссылок
Магазины
Клубы
Фестивали
Рэкорд-лэйблы
Студии
Реп. Базы
Черный список 

РОКЕР ДНЯ!
Дима
«Teen StaiN»

сотрудничество · добавить новость · добавить афишу · контакты
copyleft 2003-2007 www.rock.kiev.ua
No rights reserved

Реклама: