This version of the page http://www.president.gov.ua/content/150_19.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-12. The original page over time could change.
До 75-х роковин Голодомору в Україні
 
   
             
НОВИНИ
ГРАФIК ПРЕЗИДЕНТА
ОФIЦIЙНI ДОКУМЕНТИ
ПУБЛІКАЦІЇ
ФОТОАЛЬБОМ
ПРОМОВИ
СТЕНОГРАМИ
ВIТАННЯ
АКЦЕНТИ ПРЕЗИДЕНТА
СЕРВIСИ:
ПОШУК ПО САЙТУ
РОЗСИЛКА
RSS
АРХIВ

Щотижнева радіопрограма
Національний інститут стратегічних досліджень
До 75-х роковин Голодомору в Українi
Веб-портал органiв виконавчої влади України
Верховна Рада України

Постанова Верховної Ради України

Про 70-ті роковини голодомору в Україні

Засуджуючи політику геноциду, що проводилася на державному рівні керівниками тоталітарного радянського режиму проти громадян України, національного духу, менталітету та генетичного фонду Українського народу, та з метою вшанування пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років в Україні, а також привернення уваги вітчизняної й іноземної громадськості до цієї трагічної події та надання державної підтримки громадянам, які пережили голодомор, Верховна Рада України постановляє:

I. Провести спеціальне засідання Верховної Ради України у травні 2003 року за участю Президента України та членів Кабінету Міністрів України з метою вшанування пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років.

II. Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань культури і духовності забезпечити підготовку та розробити порядок проведення цього засідання.

III. Рекомендувати Кабінету Міністрів України розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів щодо відзначення 70-их роковин голодомору 1932-1933 років в Україні. Зокрема, передбачити в цьому плані такі заходи:

1. Створити державний Центр з дослідження причин і наслідків голодів в Україні.

2. Підготувати й видати пам'ятні книги жертв голодомору 1932-1933 років із списками всіх жертв в областях, районах, селах України.

3. Провести конкурс на кращий проект Меморіалу жертвам голодомору в Україні 1932-1933 років для його спорудження у м. Києві.

4. Забезпечити спорудження пам'ятників жертвам голодомору, в тому числі і за кордоном, у співробітництві з українською діаспорою.

IV. Рекомендувати Міністерству фінансів України профінансувати підготовку й проведення всіх заходів, присвячених 70-им роковинам голодомору 1932-1933 років в Україні.

V. Рекомендувати Державному комітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України:

1. Забезпечити висвітлення у засобах масової інформації заходів, що проводяться у зв'язку з 70-ми роковинами голодомору 1932-1933 років в Україні.

2. Організувати цикли тематичних теле- і радіопрограм.

3. Сприяти створенню документального фільму українською, англійською, німецькою та французькою мовами про голодомор в Україні 1932-1933 років з метою його демонстрації за кордоном.

VI. Рекомендувати Міністерству освіти і науки України забезпечити:

1. Проведення наукових досліджень, присвячених пам'яті жертв голодомору в Україні, та публікацію їх результатів.

2. Проведення у вищих, професійних та загальноосвітніх навчальних закладах щорічно, в День пам'яті жертв голодомору (23 листопада), уроків та лекцій, присвячених пам'яті жертв голодомору в Україні.

VII. Рекомендувати Міністерству закордонних справ України:

1. Здійснити міжнародні заходи, спрямовані на визнання голодомору в Україні 1932-1933 років державною політикою геноциду проти Українського народу.

2. Ініціювати визнання міжнародним співтовариством голодомору 1932-1933 років в Україні актом геноциду проти Українського народу.

3. Запропонувати Генеральній Асамблеї ООН вшанувати пам'ять жертв голодомору в Україні 1932-1933 років хвилиною мовчання перед початком одного з її засідань.

4. Сприяти створенню міжнародного музею голодомору під егідою ООН.

VIII. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Голова Верховної Ради України В.ЛИТВИН

м. Київ, 28 листопада 2002 року

№258-IV
Версiя для друку
10 ГРУДНЯ 2007
Вручення вірчих грамот Послами Чехії та Грузії
6 ГРУДНЯ 2007
Офіційний візит в Україну Президента Республіки Польща Л.Качинського і пані М.Качинської
5 ГРУДНЯ 2007
Участь в урочистому відкритті пам’ятки архітектури «Золоті ворота Києва»
5 ГРУДНЯ 2007
Участь в урочистостях з нагоди Дня Збройних сил України
5 ГРУДНЯ 2007
Участь у нараді з питань місцевого самоврядування

10 ГРУДНЯ 2007
Брифінг заступника Секретаря РНБОУ Юрія Продана
7 ГРУДНЯ 2007
Брифінг Першого заступника Глави Секретаріату Президента Олександра Шлапака
6 ГРУДНЯ 2007
ФОРМАТ роботи представників ЗМІ під час офіційного візиту в Україну Президента Республіки Польща Л.Качинського 6–7 грудня 2007 року (ОНОВЛЕНО)


Віктор Ющенко просить правоохоронні органи надати інформацію про результати розслідування у зв'язку із звинувачуваннями щодо стороннього втручання в роботу системи «Рада»
Президент України повторно вніс до Верховної Ради подання про призначення Ю.Тимошенко на посаду Прем’єр-міністра
Президент взяв участь у святкуванні Хануки
Ініціативу Президента щодо благодійної допомоги багатодітним родинам підтримав великий бізнес
ПОВНА СТРIЧКА НОВИН