This version of the page http://www.phys.univ.kiev.ua/material/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-11. The original page over time could change.
КНУ :: Фізичний факультет
 
 
Київський національний університет - вищий навчально-науковий заклад, який готує спеціалістів з багатьох галузей знань і проводить широку науково-дослідну роботу. Київський університет повністю виправдовує таке визначення. Але це не просто вуз, яких багато в Україні. Це головний національний осередок вищої освіти і прогресивної думки. Університет має найбільшу кількість факультетів і спеціальностей для підготовки майбутніх фахівців.

Розвиток фізики у Київському університеті має давню історію. З перших років існування університету фізика викладалась на двох факультетах: фізико-математичному та медичному.

На початку XX сторіччя у Київському університеті працювали видатні професори Й.Й.Косоногов, який у 1922 році був обраний академіком АН України, Кордиш Л.Й., який очолював кафедру теоретичної фізики і у 1929 році був обраний членом-кореспондентом АН України.

У 1940 році фізико-математичний факультет Київського університету поділився на фізичний, з якого згодом відокремився радіофізичний факультет, та механіко-математичний. На сьогодні на фізичному факультеті працює понад 90 штатних викладачів та понад 150 співробітників науково-дослідної частини, навчається понад 700 студентів. Факультет складається з 10 кафедр.
  Фізичний Факультет
Про нас
Новини
Керівництво
Контакти
Форум
Галерея
Physics Department
Click here for english version
 

©2006-2007 All rights reserved.
Please contact admin with any questions.