This version of the page http://blogs.pravda.com.ua/authors/solodko/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-11. The original page over time could change.
Павло Солодько | Українська правда
Павло Солодько

Народився в 1976 році, закінчив відділення класичної філології Національного університету ім. Шевченка, працював у народній освіті і журналістиці, зараз - редактор. Люблю життя у всій його красі.

Інформація про автора
RSS-стрічка блогу
Додати до френдстрічки Livejournal
Блог Павла Солодька

04.12.2007 17:03___Павло Солодько

Про мій борг Газпрому

Я завжди вчасно платив за газ. А сьогодні від Держкомстату дізнався, що й абсолютна більшість моїх співгромадян за газ платить – "Населення України розрахувалося за послуги ЖКГ на 98,7%".

У зв"язку з цим дуже цікаво – а звідки ж узявся комунальний борг у розмірі півмільярда доларів, про який нам так натхненно розповідали як у Міністерстві палива та енергетики разом із "Нафтогазом", так і у Секретаріаті президента?
Написати коментар [ 22 ]
26.11.2007 22:28___Павло Солодько

Інфляції немає

Місяць тому я купив будинок. У Чернігівській області. Його попередні власники – Андрей Федосович і Галина Іринеївна – переїхали зі свого хутора до центру села, а свою стару хату продали мені. За 500 гривень. У мене якраз була одна купюра зі Сковородою.

Все, що я встиг зробити в хаті до зими – це навісити теплі двері у сіни. Потім вдарили морози: і місцевий пічник відмовився ремонтувати грубку – глина замерзає. Грубку зіпсувала рік тому бригада якихось гопників, які їздили на "газоні" по закинутим хатам і виламували з груб залізні плити. На металолом. Знаєте, такі з кільцями, щоб на них їсти готувати. Відвезеш у райцентр, погнеш кувалдою, потім у спеціальному пункті обміну на ширку зміняєш. 4 гривні за куб.

Ну от – і днями дзвонить мені якийсь родич Федосовича – і каже: "Дід просить, щоб приїхали".

Читати далі...

Написати коментар [ 30 ]
16.11.2007 20:07___Павло Солодько

Про об''єктивність у новині про Ірпінь

Оця новина на УП – зразок непрофесійного підходу новинара до своїх обов"язків.

1 – Новинар не звернувся до міліції за коментарем – чи справді авто було "підірване". А воно було хіба що підпалене – бо Бондар тієї ж ночі (вже після "вибуху") їздив на цьому ж таки джипі.

2 – Новинар не звернувся за коментарем до самої Мирослави Свистович, хоча після натяків Бондаря вона мала всі права на репліку у відповідь. А їй було що розповісти, я думаю.

3 – Новинар написав абсолютно брехливу інформацію про сайт "Майдан", який нібито "належить чоловікові Мирослави Свистович Михайлу". Насправді сайт "Майдан" належить мені, ггг.

Читати далі...

Написати коментар [ 3 ]
15.11.2007 08:41___Павло Солодько

Про забудову Пейзажної алеї

На місці, звідки єсть пішла земля Руськая, хочуть побудувати 10-поверхівку. З басейнами на верхніх поверхах. На цих вихідних очікується грандіозна непартійна і неполітична громадянська акція проти довбаків-забудовників.



Навіщо це потрібно, запитаєте ви?

Читати далі...

Написати коментар [ 6 ]
28.09.2007 20:51___Павло Солодько

Про рейтинги: ПР – 32,7%, БЮТ – 24,9%, НУНС – 13,9% та інші ставки букмекерів

Якщо продовжувати п"янку, розпочату Сергієм Лещенком у його попередніх дописах, то в цьому блозі варто згадати про букмекерські контори. Вони теж мають свій прогноз – і цей прогноз до того ж не є відкритим чи закритим соціологічним дослідженням. Але чим він гірше соцопитування? Може, навіть точніше – адже люди (ті, що ставлять і ті, що приймають ставки) ризикують своїми власними грошима.

Читати далі...

Написати коментар [ 36 ]
28.08.2007 22:40___Павло Солодько

Про ракетників

Я працюю у щоденній газеті. Це інформаційна м"ясорубка – конвеєр, текучка, адреналін, валідол. Все в одному флаконі. В процесі цього інформвиробництва часто можна провтикати важливу новину або не помітити ньюанс, який можна розкрутити, або, навпаки, помітно дати на шпальту інформацію, без якої можна було прекрасно обійтися.

І от сижу я в розпеченій редакції перед Днем незалежності, з мінералкою, бадьорий, після відпустки, планую, куди купатися на вихідний поїхати... аж раптом натикаюся на Кореспонденті на цікавий заголовок: "Київський суд не знайшов вини української ППО в авіакатстрофі Ту-154"

Тоді якраз мала бути річниця трагедії під Донецьком, тому перші кілька секунд дивився на монітор у ступорі – а до чого тут наші ракетники? І тільки потім стала зрозуміла суть новини – "суд не знайшов підтвердження того, що в 2001 році рейс "Тель-Авів-Новосибірськ" був збитий українською ракетою".

Це ж сенсація! – подумали ми з колегами. – Блін, чому ми не були на суді?

Читати далі...

Написати коментар [ 8 ]
27.08.2007 21:17___Павло Солодько

Про молитву за Україну

Повернувся в Київ якраз на свята. З дружиною, після медового місяця. Поліз в інтернет дізнатися новини – і одразу ж втрапив на тему "молитви за Україну". Винуватими чомусь виявилися УПЦ-МП. Просто парад штампів: "не хоче молитися за Україну", "московські попи", "антиукраїнські сили" та інша маячня.

- А ти знаєш, що ВОНИ не хотіли визнавати Голодомор? – упевнено переконувала мене колега по роботі, так і не відкривши надісланий їй лінк з офіційного сайту УПЦ-МП, де митрополит Володимир у пастирській промові засуджує Голодомор і комуністів.

- А ти знаєш, що ВОНИ всі працюють на КГБ? Чому ти з НИМИ? – питав мене знайомий, який вважає себе щирим націоналістом, через що іноді ходить в УПЦ-КП.

Читати далі...

Написати коментар [ 30 ]

шукати в записах
шукати в коментарях
Андрій Окара
Сергій Лещенко
Володимир Горбач
Олег Медведєв
Ігор Луценко
Сергій Руденко
Борис Кушнірук
Святослав Олійник
Павло Солодько
Олександр Черненко
Семен Горов
Марина Пирожук
Сергій Дацюк
Українська правда
Оксана Забужко

+ Показати всі

Усі записи [ 261 ]
Усі автори [ 32 ]
© 2000-2007 "Українська правда"

Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на www.pravda.com.ua

Керівник проекту: Георгій Гонгадзе
Головний редактор: Олена Притула
E-mail редакції: ukrpravda@gmail.com
Webmaster: webmaster@pravda.com.ua
Вхід для авторів

                    weblog.com.ua