This version of the page http://www.nadra.com.ua/ukr/social (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-10. The original page over time could change.
Надра — Соціальна відповідальность

Принципи соціальної відповідальності Надра Банку

Кожну хвилину ми працюємо для того, щоб стати ще краще для Вас.

У сучасному світі розвиток та успіх компанії залежить від соціально-економічного розвитку країни. Усвідомлюючи це, Надра Банк як один з лідерів вітчизняного фінансового ринку, не може стояти осторонь від актуальних проблем нашого суспільства. Місія банку – бути надійним і соціально відповідальним гідом та помічником у світі, що постійно змінюється.

Одним з найважливіших аспектів стратегії діяльності Надра Банку є соціальна відповідальність бізнесу – ціннісний орієнтир як для керівництва, так і для кожного працівника банку. Соціальна відповідальність Надра Банку полягає в активній і планомірній участі банку в економічному, екологічному та соціальному розвитку суспільства, у співпраці із зацікавленими сторонами.

У 2006 році Надра Банк приєднався до Глобального Договору ООН, підтвердивши таким чином свій намір всіляко сприяти впровадженню принципів соціальної відповідальності бізнесу. Участь у цій ініціативі дозволяє банку обмінюватися досвідом в галузі впровадження принципів соціальної відповідальності зі світовими лідерами, створює платформу для побудови нових партнерських відносин та ініціатив.

Для ефективного здійснення місії банку ми прагнемо налагоджувати конструктивний діалог з усіма зацікавленими сторонами: інвесторами, акціонерами, клієнтами, партнерами, співробітниками, органами державної влади, фінансово-економічними об’єднаннями, громадськими організаціями, засобами масової інформації, уважно відслідковуємо та враховуємо їхні очікування та зауваження.

В процесі здійснення соціальної стратегії Надра Банку ми керуємося наступними принципами:

  • Відкритість – ми забезпечуємо широкий доступ до інформації про процедури корпоративного управління, до відомостей про акціонерів, Наглядову раду і Правління Банку.
  • Стабільний розвиток –у рамках своєї компетенції ми запобігаємо та сприяємо вирішенню виявлених нами проблем в економічній, екологічній та соціальній сферах.
  • Діалог із зацікавленими сторонами – ми визначаємо першочергові потреби та інтереси зацікавлених сторін з метою поліпшення діяльності та підвищення довіри до Банку широкого кола людей.
  • Достовірність – ми надаємо виключно достовірну інформацію, яка обов’язково перевіряється та підтверджується.

Цими принципами соціальної відповідальності Надра Банк керується у всіх напрямках діяльності: відповідальність за якісні продукти та послуги, створення банківських продуктів для широкого кола людей, включаючи соціально незахищені верстви населення, забезпечення трудових прав персоналу та охорони праці у Банку, постійний розвиток та мотивація персоналу, благодійність, провадження та підтримка різноманітних соціальних програм, суспільних ініціатив, екологічних програм та ін.