This version of the page http://myslenedrevo.com.ua/cds/cd_vojt.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-09. The original page over time could change.
Войтович Л.В. Нащадки Чингіз-хана: вступ до генеалогії Чингізидів-Джучидів

Версія для друку

Войтович Л.В. Нащадки Чингіз-хана: вступ до генеалогії Чингізидів-Джучидів

Монографія є спробою відтворити максимально повне генеалогічне дерево Джучидів – найстаршої гілки Чингізидів, яка правила у Золотій Орді, враховуючи стан джерел та досліджень даної проблеми. Хронологічно дослідження охоплює ХІІІ-ХV ст.

Подано огляд джерел та їх публікацій з перекладами європейськими мовами, джерелознавчі дослідження та історіографію проблеми, включаючи праці з історії Золотої Орди, які не зачіпають генеалогії Чингізидів, публікації археологічних та нумізматичних матеріалів. Здійснена спроба створити повний реєстр золотоординських ханів.

У праці розглянено 622 Чингізиди – тільки чоловіки, відомості про жінок подані в текстах, присвячених їх батькам чи мужам. Подані також переліки казанcьких, астраханських, кримських, сибірських, касимовських та узбецьких ханів, які походять від Джучидів та каанів Монгольської імперії. Основна увага звернена на особи, які мали вплив на перебіг подій української та європейської історії. В окремих місцях, пов’язаних з українською історією дається розширена інформація та власні авторські спостереження, які виходять за рамки генеалогії.

Праця розрахована на істориків-медієвістів, студентів і аспірантів, а також всіх тих, хто цікавиться історією середніх віків.

На диску праця Л.Войтовича розміщена у вигляді бази даних "Мисленого древа". Дана версія бази містить 680 вершин, 12 авторських аркушів тексту, 12 зображень. За допомогою програми "Мислене древо" ви зможете не тільки візуально представити дерево наслідування, але й встановити ступінь спорідненості між будь-якими особами, включеними до генеалогії.