Номер 51 за 19.03.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи давали ви хабарі впродовж останніх трьох років?
Так, багато разів
Не надто часто але доводилося, переважно ДАІ
Не надто часто але доводилося, переважно лікарям
Не надто часто але доводилося, переважно держчиновникам
Не надто часто але доводилося, переважно освітянам
Не надто часто але доводилося, переважно (інший варіант)
Ні
     

Скарби Жердицького
Тільки 72 унікальні художні твори з колекції «Градобанку» експонує зараз Національний художнiй музей, решта з понад 700 шедеврів за сімома замками тримаються у сховищах Нацбанку. І, схоже, надовго
Аліна СТРИЖАК   

Кілька днів тому відвідувачі Національного художнього музею України потрапили в незвичайний світ. Світ полотен, які, вважалося, надовго втрачені для глядача. Академічні малюнки Тараса Шевченка, що їх Кобзар писав, коли був учнем Академії мистецтв. Розімлілі натурники, розлючені кентаври, усміхнений Аполлон, м'язистий Геракл. Поряд з академічними малюнками — офорт, який уже трохи «під'їв» час, поставив на ньому свій жовтий відбиток. Але все одно ще добре видно старий, Шевченків Київ. Ходиш музейними залами, і тебе збиває з ніг уся ця краса. Ікони, твори українського й дореволюційного живопису: пейзажі та портрети Трутовського, Світлицького, Васильківського, Айвазовського, Мурашка, Бенуа. Плюс класичний авангад: Богомазов, Бурлюк. А зібранням кращих творів художників 1960—1990 років — Криволапа, Бабака, Сільваші, — міг би пишатися будь-який музей. Що вже казати про живописні полотна найвідоміших іноземців! Один кубинець Маріо Кореньо із «Танцівницею» і «Купальницею» чого вартий! Як каже директор Національного художнього музею Анатолій Мельник, Маріо Кореньо до цього часу взагалі не був представлений на українському арт-ринку. Навіть тоді, коли в Європі його картини користувалися великим попитом. А після смерті Маріо п'ять років тому найбагатші колекціонери чубляться за полотна, що їх намалював «майстер Кореньо». Унікальна виставка, яка відкрилася в Національному художньому музеї України, називається «Колекція «Градобанку» і має сімдесят два раритети.


Чайна церемонія під час першої «шлюбної» ночі
Із чим Кучма кланятися Путіну-2 їздив
Данило ІВАНІВ   

Першим партнером «Путіна-2» став Леонід Кучма: саме український колега першим із президентів безпосередньо привітав Володимира Володимировича з переобранням на посаду глави держави. Для цього наш гарант з'їздив з дводенним робочим візитом до Москви, почаював iз Путіним у його резиденції «Ново-Огарьово» та проголосив: «Ще раз від усього серця поздоровляю з тією величезною довірою російського народу. Це дає можливість без оглядки, без витрати часу на дрібні питання вирішувати стратегічні питання розвитку самої Росії і ще більш, напевно, питання зовнішньої політики». Логіка сьогоденного зовнішньополітичного вектора розсипаного в компліментах Кучми була дещо дивною: «Хочу побажати успіхів Росії, а будуть успіхи в Росії — і нам буде легше й простіше. Це не гучні слова, а реальність, сувора іноді реальність».


Дурна слава
Як «Епіцентр» пробував зробити «бомбу» з «філе» Рибкіна
Леся ВОЛОШКА   

«Обов'язково подивися сьогодні Піховшека, він, кажуть, якусь «бомбу» оприлюднить», — по секрету порадила минулої неділі знайома, якій, у свою чергу, повідомив про потенційну «бомбу» дотичний до «плюсів» колега, котрому про це розповів ще хтось із колег-журналістів...


Хильнув, проспався, а тепер — попрацюй
У Piвному хочуть вiдновити медвитверезники
Руслан САВУЛЯК   

Можливо, у Рівному незабаром знову вiдкриють заклади для протверезіння. Нині нетверезих громадян «швидка» привозить у міську лікарню. Це, по-перше, обтяжливо для станції швидкої допомоги. По-друге, персонал міської лікарні страждає від п'яних клієнтів, адже цей контингент лише у стані повної «відключки» є чемним та приязним. Не дивно, що медики часто скаржаться на грубість та образи з боку пацієнтів, зазнають збиткiв через пошкоджене майно.


Головне — щоб владний «проектик» сидів
Іван ДІДУШОК   

Учора Конституційний Суд оголосив висновки з приводу законопроекту політичної реформи, яку зараз завзято намагаються втілити у життя «більшовики», заручившись підтримкою комуністів та соціалістів. Несподіванки не сталося — «парнокопитний» проект, прийнятий «ручним» голосуванням 24 грудня, з унесеними у нього 4 лютого змінами (вилученням статей про вибори Президента у парламенті та обрання суддів на 10 років) визнано таким, що відповідає Конституції. За це рішення, як повідомляють «Українські новини», проголосувало 13 суддів КС, проти висловились 4.


Накат березневих котів
Зміни до Конституції буде внесено вже наступного тижня?
Володимир СЕМКІВ   

Учора стало остаточно відомо, що в останню неділю жовтня, як передбачає Конституція, відбудуться всенародні президентські вибори — Верховна Рада на своєму вчорашньому засіданні врешті прийняла відповідну постанову (хоча Іван Плющ вніс її ще минулого року). Після відмови від норми про вибори гаранта у Верховній Раді норму про дату виборів — 31 жовтня — підтримали і «більшовики», й опозиціонери: на електронному табло висвітилося доволі рідкісне для нашого парламенту число голосів «за» — 429.


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Людина і право
Культура
Ля-ля-фа
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

7 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3497 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2057 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)