Номер 148 за 16.08.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи давали ви хабарі впродовж останніх трьох років?
Так, багато разів
Не надто часто але доводилося, переважно ДАІ
Не надто часто але доводилося, переважно лікарям
Не надто часто але доводилося, переважно держчиновникам
Не надто часто але доводилося, переважно освітянам
Не надто часто але доводилося, переважно (інший варіант)
Ні
     

А перевірили, хто був у жіночому платті?
Прем'єр-міністр намагається перехопити ініціативу опозиції і стати «співавтором» ідеї про зняття депутатської недоторканності

На керівника Кабінету Міністрів неприємності останнім часом чигають на кожному кроці. То вибори, в які ніхто не вірив, таки відбудуться, то опозиція нерви на міцність випробовує своїми ініціативами. Тільки-но повернулася людина з дрімучого Алтаю, у спогадах ще прогулянки, шамани і світанки над казаном з юшкою з риби, а немилий серцю Київ не дає розслабитися ні на мить. Учора вранці, як повідомив сам Віктор Янукович, у центральній частині столиці трапилася надзвичайна подія. На території урядового комплексу, що суворо охороняється, через безвідповідальні дії особистої охорони на Прем'єр-міністра України, який перебував під час виконання службових обов'язків, спробували напасти невстановлені суб'єкти — орієнтовно жіночої статі. Своїми агресивними діями зловмисники, знову ж таки, за твердженням Віктора Федоровича, змусили його переглянути свої життєві принципи та змінити деякі політичні пріоритети.


Битва за нулі
Екстрені номери не зникнуть, але до них допишуть одиницю
Олег СНІГУР   

Звичні з дитинства номери екстрених служб «01», «02», «03» та «04» найближчим часом нікуди не дінуться і змінювати їх ніхто не буде, у перспективі ж до них просто допишуть спереду одиницю, заявив Ігор Сиротенко, голова правління ВАТ «Укртелеком». Відклали на невизначений термін й анонсовану на 5 вересня ренумерацію, тобто заміну скорочених дво- і тризначних номерів, що починаються на «0», номерами на «1».


Українці обирають гривню
Експерти радять зберігати 70 відсотків заощаджень у національній валюті, а у доларах та євро — по 15 відсотків

У київських «обмінках» стало важко купити євро. Цю проблему несподівано для себе відкрило багато мешканців столиці, які збираються подорожувати Європою. Минулого тижня одна із авторів матеріалу зіткнулася із ситуацією, коли у чотирьох з п'яти обмінних пунктiв поблизу метро Петрівка євро узагалі не було. Дивно, невже українці почали масово скуповувати європейські грошові знаки, боячись подальшого падіння курсу долара? Але чи вигідно робити це саме зараз? Чи варто сподіватися, що долар поверне свою позицію? Експерти переконують, що низьким курс американської грошової одиниці буде недовго.


Із Пінзелем на плечі...
Тернопільський мистецтвознавець, можливо, відкрила перше портретне зображення відомого і таємничого скульптора, якого називають Мікеланджело українського бароко
Світлана МИЧКО   

У Тернопільському краєзнавчому музеї нещодавно зроблено сенсаційне відкриття. Воно стосується однієї з найтаємничіших мистецьких постатей — скульптора вісімнадцятого століття Іоанна Георга Пінзеля, якого ще називають Мікеланджело українського бароко. Завiдуюча вiддiлом краєзнавчого музею Вiра Стецько помiтила на плечi скульптури «Алегорiя мужностi» дивне зображення. Фахiвець вважає, що це автопортрет Пiнзеля.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Регіони
Енергетична безпека
Світ
Економіка
Історія
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

6 грудня, чт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,4336 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2067 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)