Номер 133 за 26.07.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи давали ви хабарі впродовж останніх трьох років?
Так, багато разів
Не надто часто але доводилося, переважно ДАІ
Не надто часто але доводилося, переважно лікарям
Не надто часто але доводилося, переважно держчиновникам
Не надто часто але доводилося, переважно освітянам
Не надто часто але доводилося, переважно (інший варіант)
Ні
     

Біда не ходить одна
Поки Львівщина потерпала від фосфорної аварії, на сусідній Волині ураган за якісь дві хвилини залишив без даху над головою мешканців сіл Турійського, Шацького, Рожищенського та Маневицького районів. У зоні стихійного лиха побувала кореспондент «УМ»

У неділю, 22 липня, без даху над головою, у напіврозвалених хатах лишилися мешканці деяких населених пунктів Турійського, Шацького, Рожищенського та Маневицького районів. Причиною лиха стала негода: дощ та сильний вітер, поривами 25 — 30 метрів за секунду. Як розповідають мешканці Турійського району, буревій тривав усього кілька хвилин. Але за цей час він залишив без домівок не одну волинську родину. Тепер замість охайних будиночків та садків тут купа розбитої цегли, скла та викорчувані дерева. Те, що ми побачили на місці лиха, не показують у фільмах жахів. Після вчорашнього дощу картина справляє ще гнітючіше враження: бо чого не розніс вітер, залив дощ. Тільки у самому Турійську понад 550 будинків (а це — третина селища) у вівторок лишалися без даху.


Натяк від Прем'єра: у кращих домах Сицилії за таке відрізують язик...
Віктор Янукович вимагає покарати залізничників за аварії, а для запобігання численних катастроф радить... менше про них говорити
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

Засідання українського уряду все більше починають нагадувати оперативні збори у тіньовому партійному штабі. Як там, так і тут ворога шукають буквально під кожним кріслом, а головна ознака досвіду — підозрювати у схильності до зради всіх, насамперед самого себе. Яскраве тому підтвердження — постанова Кабміну про регламент власної діяльності. Нудний за формою та змістом документ містить низку цікавих вимог. Скажімо, відтепер жоден міністр без благословіння шановного Віктора Федоровича Януковича не може оприлюднювати будь-яку інформацію про хід засідання і давати свою оцінку позиції колег.
Два «президентські» міністри — Арсеній Яценюк, а надто Анатолій Гриценко, який у період прем'єрсько-президентської кризи дозволяв собі нігілістські щодо пана Януковича судження, — після повернення з відпустки мусять вибирати: або мовчати в хустинку, або не виходити в курилку, де впродовж урядового засідання чергує преса, або органічно поєднувати перший пункт із другим. Зате очікувана «єдність Кабміну», про яку йшлося у постанові, таким нехитрим чином буде забезпечена на всі 99,999 відсотка. Зрештою, існує ж досвід омерти, обітниці мовчанки у темпераментних південних італійців. Завдяки цій нехитрій регламентній нормі розгалужена регіональна організація активно працює протягом десятиліть — незважаючи на всі старання поліції та численних загонів жандармерії.


Фосфор їде в Казахстан
Після кількаденних перемовин Росія нарешті дала дозвіл на перевезення фосфорних цистерн своєю територією
Ярослав ТРАКАЛО   

Коли достеменно фосфорні резервуари, які перевернулися на Львівщині і призвели до техногенної катастрофи, будуть вивезені з території нашої держави, питання непросте. Спочатку впевненість кабмінівських міністрів, які наввипередки кричали, що питання вивезення діжок уже вирішене, канула в Лету. Незважаючи на запевнення вітчизняних та російських експертів, що транспортування цистерн практично не становить загрози, братня Росія не поспішала давати «добро» на їхнє перевезення своєю територією. А прес-служба ВАТ «Російська залізниця» навіть натякнула, що не довіряє українським фахівцям, а тому пригрозила відправити до нас спеціальну комісію, яка на власні очі має перевірити стан резервуарів.


Бомба в майонезі
Поласувавши «перегрітим» салатом чи помивши яблуко в річковій воді, можна злягти від харчового отруєння

Який чудовий бенкет! Екзотичний салат із морепродуктів змінюється ароматним смаженим курчатком, м'ясні рулетики — фаршированою рибою, фруктовий мікс — кремовим тортом. Столи вгинаються від наїдків, гості невтомно пропонують підняти чарчину за здоров'я молодят, а тамада слідкує, щоб ніхто на весіллі не помирав від нудьги... Нарешті свято добігає кінця. Задоволені гості роз'їжджаються по домівках, і тут починаються «веселощі» іншого характеру. Серед ночі у когось починає паморочитися голова і «крутити» в животі, когось нудить і не відпускає діарея. Картину можуть доповнити висока температура, посилена спрага і сухість у роті. Що сталося? Можливо, крабовий салат був приготовлений брудними руками, і в тарілку потрапили стафілококові бактерії. Можливо, м'ясо було погано просмажене, і в ньому вижили сальмонели. Можливо, майонез довго пролежав без холодильника і став чудовим місцем для розмноження кишкової палички. Впевнено можна сказати тільки одне: якась страва зі святкового столу викликала в людей гостре харчове отруєння, і їм потрібна термінова допомога.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Надзвичайна ситуація
Світ
Право
Здоров'я
Культура
Мандрівки
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

6 грудня, чт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,4336 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2067 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)