Номер 157 за 30.08.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи давали ви хабарі впродовж останніх трьох років?
Так, багато разів
Не надто часто але доводилося, переважно ДАІ
Не надто часто але доводилося, переважно лікарям
Не надто часто але доводилося, переважно держчиновникам
Не надто часто але доводилося, переважно освітянам
Не надто часто але доводилося, переважно (інший варіант)
Ні
     

Калашников у рясі?
Владика УПЦ МП наказав силоміць відібрати у журналістів відеокамеру і касету
Мар'яна П'ЄЦУХ   

Нездорова тенденція перешкоджання роботі та застосування сили до співробітників ЗМІ в Україні триває. Тільки-но низка українських журналістів виступила із двома заявами в протест діям політиків та представників влади щодо побиття нардепом Калашниковим знімальної групи СТБ, щодо обмеження в акредитації на чиновницькі заходи в областях та стосовно відмови «5-му каналу» у прямій трансляції прес-конференції Прем'єра Януковича, як трапився новий прикрий інцидент. На цей раз поганий приклад політиків перейняли священнослужителі. І не які-небудь, а в тому числі настоятель Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архієпископ Павло (Лебідь).


Рух. На місці?
Після доручення Президента прокуратура збирається провести нові експертизи у «справі Чорновола»
Володимир СЕМКІВ   Марина ТКАЧУК   

Резонансні справи, особливо коли вони стосуються загадкових смертей відомих персон, в Україні розслідуються не вельми результативно, таке наше «селяві». З дня смерті видатного борця за Україну В'ячеслава Чорновола минуло трохи більше семи років, а остаточно з'ясувати, чи він загинув у ДТП з низкою прикрих випадковостей, чи його вбили в ретельно спланованій акції, ще ніхто не зміг. Торік кримінальну справу поновили, проте невдовзі вона знову була спущена на гальмах. І невідомо, як би все склалося, якби не 15-та річниця Незалежності та приурочене до неї відкриття пам'ятника Чорноволу.


Еталони для святинь
Державний Прапор треба вивішувати під певним кутом, а Гімн співати тільки в сі-бемоль мажорі
Леся ВОЛОШКА   

Як виглядає Державний Прапор України і звучить її Державний Гімн, хочеться вірити, відомо всім громадянам нашої держави. Однак насправді далеко не кожне полотнище, зшите із синьої та жовтої смуг, можна вважати державним символом, і навіть знайомі слова Чубинського «Ще не вмерла України і слава, і воля...», виконані на не менш знайому мелодію Вербицького, але в іншій тональності чи обробці, можуть перетворитися на звичайну пісню...


Донька мера Ужгорода вбила хлопчика
Міліція замовчувала ДТП
Олександр ГАВРОШ   Василь ТАВР   

Ця жахлива трагедія сталася в Ужгороді в п'ятницю, близько 16-ї години, але про неї стало відомо лише зараз, бо правоохоронці спочатку намагалися замовчати це ДТП. Але пресі стало відомо про цей випадок від постраждалих — батьків загиблого малюка, тож тепер офіційні джерела в ДАІ УМВС у Закарпатській області стверджують, що 24-річна Світлана, донька мера Ужгорода Сергія Ратушняка, їхала власним міні-веном Mitsubishi-Grandis по вулиці Сечені, в напрямку від вулиці Заньковецької до вулиці Івана Ваша. У цей час від будинку № 31 на велосипеді виїхав на вулицю шестирічний хлопчик. У ДАІ лише констатують факт ДТП та смерть хлопчика. Будь-які коментарі отримати від офіційних осіб iз цього приводу практично неможливо.


Сенатор Роберт Кеннеді проти королеви Єлизавети ІІ
Сьогодні починається Венеціанський кінофестиваль
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Сьогодні у Венеції стартує 63-й міжнародний кінофестиваль — найстаріший кінофорум світу. Традиційно він складається з кількох секцій. 21 художній повнометражний фільм змагатиметься за головну фестивальну нагороду «Золотий лев» у конкурсній секції «Венеція-63». Нові роботи славетних майстрів світового кіно будуть представлені поза конкурсом, а ще в однiй неконкурсній секції — «Горизонти» — зібрані роботи молодих кінематографістів, які визначають напрями розвитку сучасного кіно.


Небезпечна Анталія
Теракт у курортному раю для громадян СНД
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Три особи загинули та щонайменше 20 отримали поранення в результаті вибуху, який стався позавчора в центрі турецького курортного міста Анталія, повідомило місцеве телебачення. Натомість турецька інформагенція «Доган» повідомляє про 71 поранену особу, серед них є і громадянин Йорданії, четверо ізраїльтян, двоє громадян Росії. Як повідомило вчора МЗС України, ніхто з наших співвітчизників не постраждав.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Економіка
Селяни і Ко
Точка на карті
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

6 грудня, чт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,4336 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2067 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)