22 серпня 2007 рiк № 149 (4149)
на головну | пошук | контакти | передплата
    

новини звідусіль

18.08.07

Лікарні будуть з картоплею



Лікарні будуть з картоплею

Понад двісті тонн картоплі заготовлять сільські ради Волині для місцевих лікувальних закладів. Таку благодійну акцію в області проводять не вперше. Майже кожне сільське обійстя здасть по відру-два «другого хліба». Завдяки такій толоці раціон хворих стане повноціннішим, адже виділені на харчування кошти можна буде використати на придбання інших продуктів. Хід заготівель картоплі обговорено за участю керівників медичних установ на координаційній раді при голові облради.

Вл. інф.

На авіасалоні знов з АНами

У VІІІ Міжнародному авіаційно-космічному салоні МАКС-2007, що пройде з 21 по 26 серпня в російському місті Жуковський, візьме участь Харківський авіаційний завод. Як повідомив директор департаменту зв’язків із громадськістю Сергій Арасланов, експозицію ХАЗ представить разом з АНТК імені О. Антонова і київським авіаційним заводом «АВІАНТ». За словами Сергія Арасланова, експозиція концерну «Авіація України» представить моделі літаків Ан-74 різних модифікацій і Ан-140-100.

Сергій Арасланов також повідомив, що на авіасалоні обговорюватимуть питання співробітництва із самарським авіаційним заводом «Авіакор» та омським заводом цивільної продукції виробничого об’єднання «Політ».

Ще кілька місяців тому Харківський авіазавод лихоманило від фінансових і виробничих проблем. Відбулася зміна керівництва підприємства. Уряд з бюджету виділяє заводу 100 мільйонів гривень на погашення заборгованості у відсотках на банківські кредити. Нині в цехах остаточного складання на різних ступенях готовності 11 літаків. На них чекають замовники з України, Єгипту і Лівії.

Микола КОСИЙ.

Харків.

Вітчизняний туризм: із виїзного — в’їзний

У багатьох розвинених країнах світу левову частку прибутків приносить саме туристична галузь. На жаль, ми лише на початку шляху до цього. І хоча наступний рік оголошено Роком туризму в Україні, поки що далі декларацій справа не просувається.

Щоб зрушити її з мертвої точки, у Національній туристичній організації, Державному управлінні туризму і курортів спільно з Івано-Франківською облдержадміністрацією вирішили долучити до цього журналістів. В області незабаром відбудеться фестиваль туристичної журналістики України. Унікальний прикарпатський край рекламуватиме себе як зона відпочинку. Втім, організатори заходу вважають, що схожих місцин у нас в Україні дуже багато. Приміром, неповторна Хортиця. До речі, серед об’єктів-номінантів, які претендують на звання чудес України, ця унікальна колишня козацька вольниця — одна з лідерів опитування. Тож організатори нинішнього фестивалю вже будують плани на наступний рік. І маршрут туристичного журналістського фестивалю, за їхнім задумом, має пролягти саме на легендарне Запоріжжя. Єдине, що непокоїть, зокрема і голову оргкомітету заходу Миколу Жулинського: держава культуру і туризм фінансує за залишковим принципом. Приміром, у бюджеті нинішнього року на всю культурну програму передбачено лише 23 мільйони гривень.

Марина КРИВДА.







Iншi матерiали роздiлу "новини звідусіль":

Надзвичайно пожежонебезпечно / 22.08.07
У Херсонській області лютують лісові пожежі. Горить ліс у Миколаївській області. Заповідна Хортиця практично перетворилася на попелище. 

Усе — в синьо-жовтих кольорах / 22.08.07
75 державних прапорів майорітиме під час відзначення 16-ї річниці незалежності України на території тритисячного селища Дунаївці на Хмельниччині. Про це подбала місцева рада, яку четвертий термін... 

70 презентацій за три дні / 22.08.07
Учора у Центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відкрилася третя Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок. Її організаторами є Державний комітет телебачення і... 

Студенти «здали» викладачів / 22.08.07
Кандидат біологічних наук, старший викладач Ніжинського держуніверситету ім. М. Гоголя отримала чотири роки позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за вимагання та отримання хабара у сумі... 

Вся область співала і займалася спортом / 21.08.07
Під таким гаслом пройшли минулі вихідні у містах і райцентрах області. Андрушівка запросила гостей на перше обласне свято народно-ужиткового мистецтва «Рушники мого краю».  

Хто я і звідки? / 22.08.07
Свого часу він звернувся до місцевої міліції по допомогу, заявивши, що нічого не може про себе згадати, навіть — як його звати, не кажучи вже про те, звідки родом чи хто його родичі. 

Люди зі стертою пам’яттю не хочуть згадувати, що з ними робили / 22.08.07
Протягом останніх десяти років у різних куточках СНД з’являються люди, які стверджують, що їхню пам’ять начебто стерли. 

На Житомирщині народилася дівчинка без рота / 22.08.07
У місті Коростені Житомирської області народилася дівчинка з рідкісним уродженим дефектом — недорозвиненням і зрощенням щелеп. Маляті, в якої немає рота, мають зробити багато пластичних операцій.  

У Євпаторії відбудовано караїмську кенасу / 21.08.07
Завершено ремонтно-відбудовні та реставраційні роботи в комплексі караїмських кенас у Євпаторії.  

Подорожчало водовідведення / 21.08.07
З 1 вересня за кубометр води рівняни платитимуть на 11 копійок більше: ця послуга обходитиметься їм по 1,09 гривні за кубометр. 

Ще один ярмарок у Великих Сорочинцях став історією / 21.08.07
Минулого тижня на Полтавщині усі шляхи вели до селища Великі Сорочинці, де впродовж шести днів вирував Національний сорочинський ярмарок.  

Металевий хрестик урятував життя людині / 21.08.07
Вижити після удару блискавки вдається одиницям. Серед щасливчиків — мешканець Мелітополя. Його від смерті врятував натільний хрестик.  

Водолазів відбирали за двома критеріями: рівнем фізичної підготовки і знанням англійської / 21.08.07
У Севастопольському військово-морському інституті імені П. Нахімова (СВМІ) проходив добір на міжнародний курс підготовки водолазів у латвійській Лієпаї. 

Школу-довгобуд таки здадуть / 21.08.07
Школу в селі Черешенька Вижницького району розпочали будувати ще у 90-х роках, але діти дотепер у її класи не прийшли. 

Польсько-українські гурти спробують обійти кордони / 18.08.07
Наступної суботи, вперше в історії, на східному кордоні ЄС відбудеться незвичайний концерт — «Європейський міст» за участю відомих гуртів із Польщі та України.  
Сьогоднi в номерi
політика

Державні закупівлі: на часі законодавчі зміни

Конституційний референдум одразу після виборів проводити недоцільно

А в «електорату» голова тріщить

«Всьо буде харашо?»

ВИБОРЧИЙ СПИСОК
новини звідусіль
суспільство

«Яка зарплата? Ваша пісня скінчилася...»

Пікет як ідентичність ворожнечі

Звірі живуть на полицях

Дві столиці Німеччини

Збитки від горе-лізингів

Банальний металіст ледь не став диверсантом

30 люків зникло за ніч

У фашистській неволі я мріяв про голос з України

Весь город у... чорнобривцях

Директор ВАТ «Турбоатом» В. Суботін: «Чутки про передчасну смерть «Турбоатома» надто перебільшені»

Що в казані, те й у черпаку

Хто автор?

«Іду на ви!»

Інтим по-італійському
самоврядування

Повноваження доведеться повернути?
освіта

«В ідею Майдану вірю, а політикам — ні!»

А викладач — не суб’єкт

«Бронзовий» Станіслав Ніколаєнко

Області відзвітували

Вода і житло — основні проблеми

Тьмяніє світло у шкільному віконці

Наш УРАН у мережі континенту
село

Про вал надбаний та втрачений

Аграрії не поспішають збувати збіжжя

БОРГИ ТА ОБОВ’ЯЗКИ, або У кожного своя доля, в господарств також

Наш читач домігся допомоги на посівну

Картопля: не встигли зібрати, а вже подорожчала
з пошти
спорт

Напередодні важливих подій
вікно
  Eкспорт матерiалiв

За умови повного або часткового вiдтворення посилання на
www.golos.com.ua є обов'язковим (для iнтернет-ресурсiв гiперпосилання).