This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/984_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-19. The original page over time could change.
Правнук бутлегера (Chevrolet Monte Carlo) - Тюнинг Chevrolet - Тюнинг Иномарок

Тюнинг Chevrolet

Вход | Регистрация | Стартовой | В Избранное | PDA | FAQ
Выберите цвет сайта: Бирюза Бирюза Бирюза Бирюза
РЕКЛАМА НА САЙТЕ
ГЛАВНАЯ
Новые автомобили
» автосалоны » новости рынка
Подержанные авто
» продать авто » автобазар
Авто-инфо
» новости » авто-право
» страхование » авто в кредит
Выбираем авто
» каталог авто » сравнить авто
» тест-драйвы » отзывы об авто
Обслуживание
» тюнинг » фото тюнинга
Развлечения
» анекдоты » девушки и авто
» форум » авто-блог
Каталог Авто-сайтов
» авто-сайты » добавить сайт
Автофирмы на «AutoSite»
» аренда авто » запчасти
» СТО » перевозки
АвтоПоиск
САЙТЫ О МАРКАХ АВТО

Chevrolet

Daewoo

Mercedes

ВАЗ

Honda

Mitsubishi

BMW

Ford

Toyota

Volkswagen

Skoda

Opel


Mazda


Nissan

Audi

ЗАЗ

Hyundai

Seat

Renault

Dacia

KIA

Chery

Suzuki

Peugeot
Тюнинг  : :  Тюнинг Иномарок  : :  Тюнинг Chevrolet

Правнук бутлегера (Chevrolet Monte Carlo)

 
Як це ні парадоксально, але подібні тенденції — ми маємо на увазі оснащення машини зі старим кузовом новим потужним мотором і переробленою трансмісією — можна назвати скоріше європейськими, чому американськими. Наприклад, у тої ж Німеччині чимало людей уважають , що "заряджений" VW Golf II, майже нічим, що не виділяється зовні, робить на автолюбителів , що залишилися за, набагато більше враження, чому схожий на пересувний крематорій Gelandewagen від пафосного тюнингера із хромованими трубами, що підпирають небо толстенными, і наглухо тонированными стеклами. Проте , як ви могли помітити, перед нами не те й не інше. На фотографіях красується Chevrolet Monte Carlo 1986 року випуску, цікавий уже хоча б тим, що мав незвичайну для тих років концепцію розкішного двухдверного автомобіля. При цьому, незважаючи на весь пафос, насправді він являє собою модифікацію класичного, як яблучний пиріг і бейсбол, сімейного автомобіля Chevrolet Malubu.

Засідка з бензобаком
У свій час комфортабельний і досить надійний Malubu, що випускався не тільки в США, але, як би неймовірно це не звучало, ще й у Бельгії, завдав найжорстокішого удару General Motors. Її бензобак розташовувався в задньому звисі й теоретично міг являти собою загрозу вибуху при аварії. ДО нещастя, з одним із власників Malubu так і відбулося. Він подав на GM у суд і виграв справу, після чого компанії довелося виплатити щасливим власникам пожароопасных автомобілів компенсації в обсязі , порівнянному з річним доходом корпорації.

Проте Monte Carlo усі ці проблеми фактично не торкнулися — чи то його конструкція дозволяла краще "тримати удар", чи то серед власників цього двухдверного "шосейного крейсера" не найшлося бажаючих затівати судові дрязги. Як би те не було, колишній хазяїн нашого "героя" явно любив його менше теперішнього — пересадженню серця цей Monte Carlo піддався вже в Росії. Замість рідного 180- сильного пятилитрового карбюраторного мотора й старої триступінчастої АКП він одержав Vortec обсягом 5,7 літра потужністю 258 л.с. і сучасну чотириступінчасту автоматичну коробку з електронним керуванням від Chevrolet Tahoe.

Просто рок-н-рол
Виглядає автомобіль хижо, та й можливості в нього тепер вражаючі — з таким мотором він може сміло змагатися з багатьма сучасними машинами. Розгін до сотні ніхто ще не вимірював, але рушити без пробуксовки на ньому важко — щоб колеса почали прослизати, досить легені натискання на педаль газу. Низький рик вихлопу навіває бажання включити який-небудь рок-н-рол погромче, зірвати з автомобіля дах і "пройняти" по нічному місту із симпатичною подругою. До речі, дах (вірніше, дві її половинки, зроблені зі скла, — так званий тарга) знімаються буквально легким рухом руки й убираються в досить місткий багажник. Салон оформлений традиційно по-американски. Хоч і бракує електричних регулювань, усі зручно — у всякому разі, для цінителя американського автомобіля, що звик їздити з достоїнством , без мельтешения по рядах. Це ми до того, що крісла затишні, але без натяку на бічну підтримку. Зате, відкриваючи двері, почуваєш повагу до конструкторів цього автомобіля: важенна воротина завдовжки більше метра розорюється легко, не виявляючи ніяких натяків на провисання.

Прохід на задні сидіння відкривається легким нахилом спинки переднього сидіння вперед, причому передньому пасажирові зовсім не обов'язково виходити — досить злегка пригнутися. Селектор керування АКП перебуває не на кермі , як у більшості Chevy, а на підлозі — уроджений натяк на спортивность. Що ж, тепер машина не тільки виглядає швидкої , але і є їй. Справа за малим: доробити підвіску для поліпшення керованості й зробити могутнішої систему, придуману трусами, щоб зупинятися вчасно. Цікаво тільки, зможе чи хазяїн цього красеня удержатися від спокуси розписати його "під хохлому" оголеними дівами, вогнем і звіринами й піти по шляху бутлегеров, зберігши зовнішність незміненої ? Втім, однаково він не зміг би потай доставити нам ящик - інший "Джека Дэниэлса" — занадто вже впадає в око чорний красень Monte Carlo.

Читать статью по-русски: Правнук бутлегера (Chevrolet Monte Carlo)
Проголосуйте за статью (средний бал 0, голосовало 0)
Источник: Mashina.info   (прочтена раз: 1133)   обсуждение на форуме
Смотрите также о марке Chevrolet:
  • тюнинг Chevrolet
  • тест-драйвы Chevrolet
  • отзывы про Chevrolet
  • все модели Chevrolet
  • продажа Chevrolet
  • сайт о Chevrolet - «Шевроле-инфо»
  • новости Chevrolet
Фото в галерее «Тюнинг Chevrolet» :
          
КОМЕНТАРИИ К СТАТЬЕ

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
Имя*:   E-mail: (СПАМ)
Тема:
Ваш коментарий* (осталось символов: 3000)
Повторите код*:   
АВТО-БЛОГ
ДЕВУШКИ И АВТО
О проекте| Реклама| Контакты | Информеры | PDA-версия |Сделано в autoBiz | |
0.018 - 0.031