This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/899_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-19. The original page over time could change.
Alfa Romeo 156 від "Альфа Про" - концентрація характеру - Тюнинг Alfa Romeo - Тюнинг Иномарок

Тюнинг Alfa Romeo

Вход | Регистрация | Стартовой | В Избранное | PDA | FAQ
Выберите цвет сайта: Бирюза Бирюза Бирюза Бирюза
РЕКЛАМА НА САЙТЕ
ГЛАВНАЯ
Новые автомобили
» автосалоны » новости рынка
Подержанные авто
» продать авто » автобазар
Авто-инфо
» новости » авто-право
» страхование » авто в кредит
Выбираем авто
» каталог авто » сравнить авто
» тест-драйвы » отзывы об авто
Обслуживание
» тюнинг » фото тюнинга
Развлечения
» анекдоты » девушки и авто
» форум » авто-блог
Каталог Авто-сайтов
» авто-сайты » добавить сайт
Автофирмы на «AutoSite»
» аренда авто » запчасти
» СТО » перевозки
АвтоПоиск
САЙТЫ О МАРКАХ АВТО

Chevrolet

Daewoo

Mercedes

ВАЗ

Honda

Mitsubishi

BMW

Ford

Toyota

Volkswagen

Skoda

Opel


Mazda


Nissan

Audi

ЗАЗ

Hyundai

Seat

Renault

Dacia

KIA

Chery

Suzuki

Peugeot
Тюнинг  : :  Тюнинг Иномарок  : :  Тюнинг Alfa Romeo

Alfa Romeo 156 від "Альфа Про" - концентрація характеру

 
Не дуже давно московська фірма "Альфа Про" одержала ексклюзивні дилерські права на тюнинг автомобілів Alfa Romeo від відомої англійської компанії Autodelta, завдяки чому в шанувальників знаменитої італійської марки з'явилася можливість реалізувати спортивні амбіції не декоративно-дилетантски, а на серйозному фірмовому рівні . Скажемо, якщо говорити про найпоширенішу , "дволітрової " версії Alfa Romeo 156, те слід відразу помітити, що ніяких аеродинамічних обважень "від лукавого" тут не пропонують — суть не вэтом.

Тиск та інше
Головні нововведення в об'єкта нашого знайомства ми побачили під капотом: турбонагнітач Garret із проміжним охолоджувачем повітря й масляний радіатор. При бажанні заміняються впускний і випускний тракти, ставляться регулятор тиску палива, датчики температури вихлопу й тиску наддування. І, звичайно ж, перенастроюється програма в блоці керування мотором.

Чимало змін перетерпіла ходова частина. У передніх і задніх гальмах з'явилися перфоровані гальмові диски фірми Zimmermann, гальмові колодки Ferodo Racing, у підвісках — регульовані амортизатори Koni Sport і регульовані стабілізатори Novitec, чашки передніх стійок зв'язала розтяжка фірми OMP. Штатна випускна система поступилася місцем прямоточної , з настроєним випуском Supersprint, що включають крім глушителя пламегаситель — замість каталітичного нейтралізатора.

ДО цього можна додати й інші позиції зі списку пропонованого — усе визначається бажаннями й можливостями клієнта. Так, у нашім випадку клієнт, визначивши для себе програму комплексної доробки, збільшив вартість машини на $5.500.

Як "атмосферник"
Користуючись випадком, ми запросили взяти участь у тесті молодого російського гонщика Романа Русинова, що виступає в європейському чемпіонаті "Формули 3000". "Скільки ж у ній сил ?" А хто їхній мерял- те, ці сили , у цьому варіанті ! По прикидках сил на 50 — 60 поболее проти "стандартних " 155 л.с.

Навіть у щільному потоці Роман рідко переходить на знижені передачі, але при цьому наша Alfa їде плавно, прискорюється без "провалів". Помітивши мій подив, він кидає: "Дивитеся на спідометр — близько 50". І різко натискає на педаль. Відчуття таке, що турбіна починає "дути" відразу, без затримки. У всякому разі, машина жваве спрямовується вперед без звичайної для турбомоторов "замисленості". Що ж, вражає!

Точне настроювання
Заїзди на Ходынке приносять нові цікаві враження. Роман кидає машину з повороту в поворот, різко гальмує, так само різко прискорюється. Коротке резюме: "Усі чудово — динаміка, керованість відмінні. Турбіна працює просто дивно, еластичність гарна у всьому діапазоні оборотів . От тільки "гума" ніяка — "несе" у всіх поворотах".

У гаражі — от він, пан Випадок! — ми зустріли екс-чемпіона Росії по ралі Стаса Грязина, на пропозицію "пройняти" він відгукнувся охоче . Їзда по столичних дорогах йому не в дивину, і Стас відразу "бере бика за роги". Відчувається впевнена рука майстра — різкі разгоны, повороти "по-раллийному", із заметом.

Резюме практично те ж, що й у Русинова, з тою же застереженням про шини. А хазяїн машини, до речі, теж Роман, запросив нас на наступний тест. Тепер він збирається продовжити тюнинговые роботи, приміром , довести потужність мотора до 235 л.с. А там видне буде...

Читать статью по-русски: Alfa Romeo 156 от «Альфа Про» - концентрация характера
Проголосуйте за статью (средний бал 0, голосовало 0)
Источник: Mashina.info   (прочтена раз: 832)   обсуждение на форуме
Смотрите также о марке Alfa Romeo:
  • тюнинг Alfa Romeo
  • тест-драйвы Alfa Romeo
  • отзывы про Alfa Romeo
  • все модели Alfa Romeo
  • продажа Alfa Romeo
  • новости Alfa Romeo
Фото в галерее «Тюнинг Alfa Romeo» :
          
КОМЕНТАРИИ К СТАТЬЕ

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
Имя*:   E-mail: (СПАМ)
Тема:
Ваш коментарий* (осталось символов: 3000)
Повторите код*:   
АВТО-БЛОГ
ДЕВУШКИ И АВТО
О проекте| Реклама| Контакты | Информеры | PDA-версия |Сделано в autoBiz | |
0.022 - 0.034