This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/893_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-19. The original page over time could change.
Горбатий повернувся - легендарний ЗАЗ-965. Тюнинг ЗАЗ - Тюнинг ЗАЗ - Тюнинг отечественных авто

Тюнинг ЗАЗ

Вход | Регистрация | Стартовой | В Избранное | PDA | FAQ
Выберите цвет сайта: Бирюза Бирюза Бирюза Бирюза
РЕКЛАМА НА САЙТЕ
ГЛАВНАЯ
Новые автомобили
» автосалоны » новости рынка
Подержанные авто
» продать авто » автобазар
Авто-инфо
» новости » авто-право
» страхование » авто в кредит
Выбираем авто
» каталог авто » сравнить авто
» тест-драйвы » отзывы об авто
Обслуживание
» тюнинг » фото тюнинга
Развлечения
» анекдоты » девушки и авто
» форум » авто-блог
Каталог Авто-сайтов
» авто-сайты » добавить сайт
Автофирмы на «AutoSite»
» аренда авто » запчасти
» СТО » перевозки
АвтоПоиск
САЙТЫ О МАРКАХ АВТО

Chevrolet

Daewoo

Mercedes

ВАЗ

Honda

Mitsubishi

BMW

Ford

Toyota

Volkswagen

Skoda

Opel


Mazda


Nissan

Audi

ЗАЗ

Hyundai

Seat

Renault

Dacia

KIA

Chery

Suzuki

Peugeot
Тюнинг  : :  Тюнинг отечественных авто  : :  Тюнинг ЗАЗ

Горбатий повернувся - легендарний ЗАЗ-965. Тюнинг ЗАЗ

 
Горбатий запорожець , легендарний ЗАЗ-965! Неймовірний утвір вітчизняного автопрома; герой анекдотів, що не уступає в популярності Вовочке й Василеві Івановичу з Петькой, "ляпас грузинові " і один із символів радянської епохи поряд з парфумами „красная Москва", криголамом „ленин" і цукерками „мишка на півночі". Хто постарше, ті пам'ятають це миле „недоразумение з мотором". І от , представте , його, виявляється , теж можна тюнить! І практично зробити з нього звіра!

Ідея створити з бяки „конфетку" хвилювала допитливі розуми братів Максима й Віталія Ерышовых досить давно. От тільки підходяще авто ніяк не підверталося, а тюнингом вітчизняних "зубил" нині ну хіба що тільки ледачий не займається . Результатом настільки цікавих міркувань став от цей ЗАЗ-965, у миру -"горбатий"!

ДО втілення задуму підійшли з усією серйозністю й для початку як щирі художники зробили кілька начерків дизайну майбутнього суперкара на папері . Для повної впевненості в правильності власного вибору затверджений проект намалювали ще й у Зd- Графіці. "Цукерок" вийшла знатна, і тепер справа була за малим: знайти підходящий "вихідний матеріал".

Стрункими рядами проходили перед очима "горбаті" різної ступені убитости, поки, нарешті, не найшовся більше менш пристойний екземпляр 1969 (!) року випуску із пробігом ледве менше 100 000 км і, напрочуд , із цілим і практично не гнилим кузовом. За все задоволення - 7000 рублів . За таку символічну суму машина одержала нову прописку, а Віталій і Максим - розвага на кілька найближчих місяців...

Робота закипіла

Першою справою авто нагородили замовленими маточинами й барабанами під "восьмі" диски. Наступним номером програми була підвіска. Задню залишили, як є, тільки пружини замінили на більше тверді , "нивские", але обрізані на два витки. А от уперед поставили підвіску від ЗАЗ-968, знов-таки з міркувань збільшення твердості . У гальма вирішили без зайвої потреби не лазити, але барабани замінили на інші, з більше ефективним охолодженням. Серйозні зміни осяглися й уміст подкапотного... эээ, пардон, "подбагажникового" простору .

У руках братів "горбатий" обзавівся полегшеними шатунами, розточеними впускним і випускним колекторами, "восьмерочными" насосом і карбюратором з prosport"овским "нулевиком". Оновлений "зазик" відразу придбав і рейсерские замашки в галузі витрати палива, хоча до якого-небудь там "Субурбана" йому однаково , як до Знахідки пішки.

Зате й "мощів" додалося ! Ще одне , можна сказати, ноу-хау від братів - "опалювально-вихлопна" система: глушитель, що виконує одночасно й функцію грубки. Яким образом ? "фішка" у тому , що в банку глушителя коштує герметична від вихлопних газів трубка з повітрям, і коли двигун працює, вихлопні гази нагрівають цю саму трубку, а вже з неї повітря за допомогою примусового наддування попадає всалон.

Після збільшення шківа движок практично перестав грітися, зате генератор став виробляти близько 16 В - хоч усе авто по периметру лампочками обвішуй ! Ну й, нарешті, сама помітна частина тюнинга - зовнішність. Можна було, звичайно, уделать цей "зазик", як бог черепаху, але Віталій і Максим хотіли насамперед зберегти дух "горбатого".

Почали з розширення колісних арок під широку гуму й, у підсумку , перевзули "Запор" в "Continental" розміром 195/60/R14 на slik"овских дисках. Потім прийшов час "вух ". Легендарний об'єкт всенародних глузувань вирішили максимально видозмінити, і зрештою присобачили воздухозаборники на дах. Вийшло а) ексклюзивно, б) практично, оскільки в півтора метрах від землі повітря все-таки чистіше. Для виходу ж гарячого повітря з моторного відсіку в кришці... добре , нехай буде капота - проробили великий круглий отвір

Без антикрил нині нікуди, тому "зазик" обзавівся дуже навіть симпатичним "десяточным" "полотенцесушителем", втім, цілком скромним по розмірах і дизайні . А також зовсім "джиповским" "кенгурятником" і бічними дугами, які брати подумують надалі замінити на пластикове обваження по колу. З інтер'єром усе було небагато простіше: "восьмі" сидіння, спортивне кермо й кілька додаткових датчиків (тиску масла , напруги в бортовій мережі , рівня палива й температури двигуна) -це з "крупняка".

По дріб'язку - червона шкіра на стелю, темно-червоний ковролин на підлогу , заміна обшивання дверей і перфоровані педалі. З изысков - електронне запалювання плюс ручка КПП від Момо. Ну й на що тепер змахує один з головних героїв анекдотів радянського періоду? На свій антипод, швидше за все - на джип. З нього, по визначенню, повинні вилазити п'ять - шість міцних мужиків із золотими ланцюгами й ручищами- кувалдами: "Нути, пацан, потрапив!" (Втім, це теж уже штамп, що ставиться , скоріше, до початку 90- х; водії й пасажири позашляховиків давно виглядають інакше...) Суть не в цьому .

Просто на яскравому прикладі братів Ерышовых ми ще раз переконуємося, що якщо в казанку постійно пульсує креативная думка , а руки ростуть із того місця, з якого й повинні, тюнингу можна піддати практично будь-як субстанцію, що рухається. Хоч "горбатий", хоч колісницю Олександра Македонського, якщо, звичайно, хто-небудь умудриться відшукати її в Росії початку 21- го століття .

Читать статью по-русски: Горбатый вернулся - легендарный ЗАЗ-965. Тюнинг ЗАЗ
Проголосуйте за статью (средний бал 3, голосовало 34)
Источник: Mashina.info   (прочтена раз: 6029)   обсуждение на форуме
Смотрите также о марке ЗАЗ:
  • тюнинг ЗАЗ
  • тест-драйвы ЗАЗ
  • отзывы про ЗАЗ
  • все модели ЗАЗ
  • продажа ЗАЗ
  • сайт о ЗАЗ - «ЗАЗ-инфо»
  • новости ЗАЗ
Фото в галерее «Тюнинг ЗАЗ» :
          
КОМЕНТАРИИ К СТАТЬЕ

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
Имя*:   E-mail: (СПАМ)
Тема:
Ваш коментарий* (осталось символов: 3000)
Повторите код*:   
АВТО-БЛОГ
ДЕВУШКИ И АВТО
О проекте| Реклама| Контакты | Информеры | PDA-версия |Сделано в autoBiz | |
0.018 - 0.030