This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/856_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-19. The original page over time could change.
ВОЛГА - TURBO! Тюнинг ГАЗ - Тюнинг ГАЗ - Тюнинг отечественных авто

Тюнинг ГАЗ

Вход | Регистрация | Стартовой | В Избранное | PDA | FAQ
Выберите цвет сайта: Бирюза Бирюза Бирюза Бирюза
РЕКЛАМА НА САЙТЕ
ГЛАВНАЯ
Новые автомобили
» автосалоны » новости рынка
Подержанные авто
» продать авто » автобазар
Авто-инфо
» новости » авто-право
» страхование » авто в кредит
Выбираем авто
» каталог авто » сравнить авто
» тест-драйвы » отзывы об авто
Обслуживание
» тюнинг » фото тюнинга
Развлечения
» анекдоты » девушки и авто
» форум » авто-блог
Каталог Авто-сайтов
» авто-сайты » добавить сайт
Автофирмы на «AutoSite»
» аренда авто » запчасти
» СТО » перевозки
АвтоПоиск
САЙТЫ О МАРКАХ АВТО

Chevrolet

Daewoo

Mercedes

ВАЗ

Honda

Mitsubishi

BMW

Ford

Toyota

Volkswagen

Skoda

Opel


Mazda


Nissan

Audi

ЗАЗ

Hyundai

Seat

Renault

Dacia

KIA

Chery

Suzuki

Peugeot
Тюнинг  : :  Тюнинг отечественных авто  : :  Тюнинг ГАЗ

ВОЛГА - TURBO! Тюнинг ГАЗ

 
Цю "Волгу" на перший погляд важко виділити з потоку - небайдужі помітять, хіба що, гарні колеса й монохромне чорне фарбування . Але чорні смуги горілої гуми, які залишаються на асфальті при різкому розгоні на третій(!) передачі, говорять про те, що під знайомим кузовом ховається щось незвичайне Як писали років п'ятнадцять назад в одній відомій книзі, "потужності двигунів радянських автомобілів ще недостатні, щоб викликати замет на сухому асфальті ", і з тих пор деяке змінилося: Зараз, виявляється , як і в колишні часи, при наявності певної суми грошей і зв'язків на вітчизняних заводах можна роздобути багато цікавого. Наприклад, турбированный двигун ЗМЗ-406, який розробили на Заволзькому Моторному Заводі , так так і не пустили в серію. Не секрет, що всім знайомий "чотириста шостий " створювали за аналогією з мотором фірми SAAB, який крім основного варіанта має модифікацію з турбонаддувом. Так чому б не впровадити компресор під капот вітчизняного апарата? Вибір припав на перевірений вузол Garrett TB25. Ясно , що начинка серійного двигуна ЗМЗ зовсім не годиться для збільшених теплових і механічних навантажень, тому фахівці застосовують куті поршні й шатуни, підготовляють голівку блоку , по суті, заново збираючи весь мотор. Підсумкова вартість доробок - біля $ 3 500, за цю суму покупець одержує двигун, що розвиває 190-220 л.с. (залежно від настроювань системи керування) і 31 кг/див. крутного моменту, що досягається вже з 2000 про/хв. Але, як ми вже згадували, усе робиться тільки по особливому замовленню

НА щастя, така можливість з'явилася у власника "Волги" і він, не роздумуючи, вирішив роздобути турбомотор. Поставляють його хоч і в "готовому до вживання" виді , але без оригінальних патрубків, шлангів і арматур, яку механікам Bosch Service, що взяли на себе здійснення проекту, довелося підбирати заново. Крім цього, під капотом з'явилися интеркулер від SAAB і датчик включення вентилятора зі зменшеною температурою спрацьовування (86 проти 91 градуса). Самих вентиляторів тепер дві штуки. У роботі агрегат показав себе з найкращої сторони , але стало ясно , що без підготовки інших систем автомобіля обійтися ніяк не можна. Першою справою "під ніж" потрапила рідна коробка, яка не могла впоратися зі зрослим потоком потужності - за час доведення їхньої встигли перемінити аж дві штуки! Самим прийнятним варіантом по передаточних числах (була потрібна "довга" друга передача) виявилася пятиступенчатая КПП Ford, установлювана на європейські заднеприводные машини сімейств Sierra/Scorpio. Це спричинило установку оригінального карданного вала . ГАЗОВСКИЙ задній міст також довівся не до двору : за допомогою фахівців НАМИ для "Волги" підібрали й адаптували балку в зборі з дисковими гальмами від Volvo-960. У підготовці рульового керування неоціненну допомогу зробили спортсмени- раллисты, чиїм накопиченим за довгі роки тренувань досвідом і скористалися механіки. У кермовій трапеції змінили довжини тяг, що дозволило поліпшити чутливість керування при збереженні кількості оборотів керма. Також, змінили кут нахилу шворнів, поставили обрізані пружини від " 21-й Волги" і стабілізатори поперечної стійкості . Тепер за кермом автомобіля виникає дивне почуття: від колишньої хиткості й вальяжности конструкції кінця шістдесятих не залишилося й сліду - по керованості "Волга" може посперечатися із сучасними моделями, а по динаміці: Інтенсивність розгону така, що на нижчих передачах двигун миттєво вискакує на граничні обороти , прокручивая колеса по асфальту під соковиті схлипи пропускного клапана турбіни. Але вся штука в тому , що гума горить навіть на третій передачі! В усіх , хто качався на цьому автомобілі , з вуст зривалася тільки одна фраза: "Так, це не "Волга":. Хоча ні, це була все-таки "Волга".

Читать статью по-русски: ВОЛГА - TURBO! Тюнинг ГАЗ
Проголосуйте за статью (средний бал 5, голосовало 3)
Источник: Mashina.info   (прочтена раз: 5113)   обсуждение на форуме
Смотрите также о марке ГАЗ:
  • тюнинг ГАЗ
  • тест-драйвы ГАЗ
  • отзывы про ГАЗ
  • все модели ГАЗ
  • продажа ГАЗ
  • новости ГАЗ
Фото в галерее «Тюнинг ГАЗ» :
    
КОМЕНТАРИИ К СТАТЬЕ

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
Имя*:   E-mail: (СПАМ)
Тема:
Ваш коментарий* (осталось символов: 3000)
Повторите код*:   
АВТО-БЛОГ
ДЕВУШКИ И АВТО
О проекте| Реклама| Контакты | Информеры | PDA-версия |Сделано в autoBiz | |
0.033 - 0.046