This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/205_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-19. The original page over time could change.
Не по цареві трон? - Внутренний тюнинг

Внутренний тюнинг

Вход | Регистрация | Стартовой | В Избранное | PDA | FAQ
Выберите цвет сайта: Бирюза Бирюза Бирюза Бирюза
РЕКЛАМА НА САЙТЕ
ГЛАВНАЯ
Новые автомобили
» автосалоны » новости рынка
Подержанные авто
» продать авто » автобазар
Авто-инфо
» новости » авто-право
» страхование » авто в кредит
Выбираем авто
» каталог авто » сравнить авто
» тест-драйвы » отзывы об авто
Обслуживание
» тюнинг » фото тюнинга
Развлечения
» анекдоты » девушки и авто
» форум » авто-блог
Каталог Авто-сайтов
» авто-сайты » добавить сайт
Автофирмы на «AutoSite»
» аренда авто » запчасти
» СТО » перевозки
АвтоПоиск
САЙТЫ О МАРКАХ АВТО

Chevrolet

Daewoo

Mercedes

ВАЗ

Honda

Mitsubishi

BMW

Ford

Toyota

Volkswagen

Skoda

Opel


Mazda


Nissan

Audi

ЗАЗ

Hyundai

Seat

Renault

Dacia

KIA

Chery

Suzuki

Peugeot
Тюнинг  : :  Внутренний тюнинг

Не по цареві трон?

 

"На смак і колір товаришів ні", – говорить прислів'я. "Усім не догодиш", – вторить їй інша. Ці виречення дуже точно характеризують відношення водія до оздоблення салону, зокрема , до сидінь. 

 Думка поміняти штатні сидіння в салоні своєї машини відвідує практично кожного автомобіліста. Міняють їхн і в старих "Жигулях", і в новеньких Mitsubishi. Іноді цю операцію здійснюють, щоб було комфортно в далеких поїздках, іноді – для зручності при участі у вуличних "перегонах". На що ж можуть розраховувати аматори автоперемен, що твердо вирішили встановити в салоні іншу "меблі"?

Важливо знати

Автомобільні сидіння по своїй конструкції діляться на так звані "ковші", у яких подушка й спинка жорстко зв'язані , і зчленовані, де кут нахилу спинки можна регулювати. Останні, до того ж, можуть бути відкидними (для автомобілів з одних дверми на борт) і невідкидними. Ціна залежить від виробника, способу доставки, моделі і її омологации. ПРИМІРОМ , "ківш" суттєво дешевше зчленованих побратимів , Sparco і Recaro дорожче Formel K і Super Sport. За доставку одного сидіння, скажемо, з Росії прийде заплатити мінімум 20 у.е., а з Німеччини – до 300 у.е. Окремий пункт у ціні того або іншого сидіння – омологация моделі (наявність допуску федерації автоспорту). Омологированные коштують суттєво дорожче. Їхнє використання виправдує себе лише на спортивних машинах. Хоча перебувають люди, готові викласти більш ніж півтори тисячі "убитих єнотів" за "саме справжнє спортивне крісло".

Підбираючи заміну штатному сидінню, важливо враховувати тип кузова автомобіля й, як не дивно, частоту посадки-висадження. З першим начебто б усі ясно : якщо в трехдверку попереду встановити два "ковші", те на заднє сидіння прийде попадати через багажник. Що ж стосується другого, те не зайво знати, що чим більше розвинена бічна підтримка, тим сутужніше вибратися з її чіпких обіймів. Особливо це стосується "ковшів".

Твердість

При виборі типу сидіння непогано б прикинути середній час поїздок. Адже якщо в тому ж "ковші " з нерегульованим кутом нахилу спинки просидіти кілька годин підряд, вам навряд чи захочеться повторити це задоволення наступного разу . Хоча зрідка бувають випадки, коли таке сидіння повністю повторює улюблену позу сідока і їхнє спільне життя протікає довго й щасливо.

У продажі зустрічаються не дуже дорогі сидіння, досить приємні на вид. Їхній виробник найчастіше невідомий або не відповідає логотипу на виробі . Це крісла, відновлені після аварії. Саме собою, на цих варіантах зупиняти свій вибір не коштує з міркувань особистої безпеки.

Що почім

Вирішивши модернізувати свій автомобіль шляхом заміни сидінь, для початку визначите суму, яку ви готові виділити для цього. Не лихо, якщо грошей небагато , адже крісла всіх типів є в будь-яких цінових категоріях. Визначаючись із сумою, урахуйте, що в каталогах, як правило, зазначена вартість сидіння без кріплення. У тих же Sparco, Recaro і Super Sport консоль і полозок розраховувався під конкретну модель автомобіля й поставляються окремо. А це додаткові витрати . Recaro із кріпленням на ВАЗ-2109 обійдеться в $580 за штуку. Німецькі "ковші" Formel K і Super Sport – біля $175, а відкидний "Суперспорт" на "вісімку" потягне на $290.

Практично не відстають у ціні російські вироби. Ці сидіння коштують від $165 до $265, але при цьому комплектуються кріпленнями під ВАЗОВСКИЕ моделі й можуть обладнатися підігрівом (+$50) і регульованою поперековою підтримкою (+$25). Установка у ВАЗ обійдеться в $5, а в автомобіль іншої марки – від $20, тому що буде потрібно припасування кріплення або його переробка

Сидіння за копійки

Власники недорогих і не дуже нових "наших" автомобілів, не сумуйте! Адже поміняти заводську "табуретку" на щось краще можна й за зовсім невеликі гроші. ДО того ж і самі продавці не рекомендують купувати й установлювати сидіння, порівнянні за ціною з автомобілем. Адже їхній потенціал набагато перевищує можливості такий машини

Отже, для переустаткування своєї "ластівки" вам буде потрібно $10-50 на сидіння й $5-20 на роботу з їхньої установки . При цьому "рідні" крісла залишаться на випадок, якщо вирішите зробити "відкіт". Тепер головне питання: де? Практично на будь-якій "розбиранні " зберігається цілий арсенал різних сидінь. Наприклад, у процесі підготовки статті авторові запропонували два б/у сидіння Recaro (не спортивні) і два від майже нового "Гольфа" по $40 за пару. На "розбираннях" швидше розходяться й дорожче коштують "салони" нових іномарок. Але й серед "бабусь" можна знайти для себе щось підходяще .

Ще один безсумнівний плюс "розбірного" варіанта – це можливість за помірну ціну підшукати сидіння з масою регулювань. Правда, воно, швидше за все, буде з розбитого автомобіля

Є в "розбірному " варіанті й негативна сторона : практично у всіх іномарок кріплення сидінь різні, не говорячи вже про те, що вони самі суттєво відрізняються від вітчизняних. Відповідно, прийде або зрізати старе й вваривать інше підходяще кріплення, або ставити переходник. Тому, перш ніж шукати сидіння, потрібно визначити , можна чи провести зварювальні роботи або виготовити якісний і надійний переходник. Після "варіння" необхідно провести антикорозійну обробку порушених нею ділянок і, швидше за все, замінити килимове покриття в салоні , тому що з-під старого будуть визирати зварювальні шви. Установка переходника набагато простіше й дешевше, але це менш надійно з технічної точки зору. Хоча можна суттєво заощадити, використавши власні слюсарні навички.

Окремо згадаємо про випадках, коли підібране сидіння при установці на місця кріплення попередника виявляється зміщеним убік від центру кермового колеса. Власники подібних машин затверджують , що несиметричність посадки перестає відчуватися буквально через пару днів. І все-таки , якщо зсув досягає 5 і більше сантиметрів, варто звернутися до зварника. Комфортність посадки буде коштувати близько 100 грн.

Шляхів удосконалення салону автомобіля безліч . На цій ниві їсти де розгорнутися автовласникам з будь-яким рівнем доходів . Було б бажання.



Читать статью по-русски: Не по царю трон?
Проголосуйте за статью (средний бал 2, голосовало 1)
Источник: autocentre.ua   (прочтена раз: 3854)   обсуждение на форуме
КОМЕНТАРИИ К СТАТЬЕ

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
Имя*:   E-mail: (СПАМ)
Тема:
Ваш коментарий* (осталось символов: 3000)
Повторите код*:   
АВТО-БЛОГ
ДЕВУШКИ И АВТО
О проекте| Реклама| Контакты | Информеры | PDA-версия |Сделано в autoBiz | |
0.023 - 0.035