This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/192_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-19. The original page over time could change.
Тюнинг - Тюнинг: полезно знать

Тюнинг: полезно знать

Вход | Регистрация | Стартовой | В Избранное | PDA | FAQ
Выберите цвет сайта: Бирюза Бирюза Бирюза Бирюза
РЕКЛАМА НА САЙТЕ
ГЛАВНАЯ
Новые автомобили
» автосалоны » новости рынка
Подержанные авто
» продать авто » автобазар
Авто-инфо
» новости » авто-право
» страхование » авто в кредит
Выбираем авто
» каталог авто » сравнить авто
» тест-драйвы » отзывы об авто
Обслуживание
» тюнинг » фото тюнинга
Развлечения
» анекдоты » девушки и авто
» форум » авто-блог
Каталог Авто-сайтов
» авто-сайты » добавить сайт
Автофирмы на «AutoSite»
» аренда авто » запчасти
» СТО » перевозки
АвтоПоиск
САЙТЫ О МАРКАХ АВТО

Chevrolet

Daewoo

Mercedes

ВАЗ

Honda

Mitsubishi

BMW

Ford

Toyota

Volkswagen

Skoda

Opel


Mazda


Nissan

Audi

ЗАЗ

Hyundai

Seat

Renault

Dacia

KIA

Chery

Suzuki

Peugeot
Тюнинг  : :  Тюнинг: полезно знать

Тюнинг

 

Слово "tuning", винесене в назву цієї сторінки, переводиться з англійського, як "настроювання", "регулювання". Поняття "тюнинг автомобілів" стало для нас уже звичним, хоча найчастіше під цим мається на увазі всього лише наявність пластмасових накладок на кузові й тонированные стекла. Реально ж тюнинг може містити в собі досить серйозні зміни в конструкції двигуна, підвіски й інших системах автомобіля.

Тюнинг... коли з автомобіліст чує це слово, його серце починає битися частіше. Мистецтво додати одному з десятків і сотень тисяч, що сходять із конвеєрів автомобілів-"близнюків" своя особа . Мистецтво дарувати почуття, що твоя машина - це саме ТВОЯ, що вона втілює твої самі таємні сподівання. Майстри тюнинга впевнені у своїх діях, недовірливі й ревниві до "добутків " і технологіям колег. Деякі напрямки тюнинга те саме що науковим дослідженням, деякі - мистецтву, деякі - шаманству. Але всі вони засновані на одному - бажанні людини почувати себе не таким як усе . "На смак і колір - товаришів ні", багатьох їхній автомобіль у принципі - те влаштовує, але так хочеться, щоб він чимсь відрізнявся від тисяч своїх побратимів . Це бажання може з'явитися й у власника 9- ки й у власника 600- го Мерседеса. Є попит - є й пропозиція . "Точне настроювання" під бажання власника - і є основа тюнинга. Причому вона може відбуватися самим різним образом .

Найпростішому - зовнішня обробка. Від банальних наклеечек, молдингов, тонировки до пластикових навішень, хромировок. Рідко хто на цьому рівні займається розрахунками й дослідженнями. Практичного навантаження ці дії не несуть, слава богу , якщо не шкодять, хоча є виключення . Швидкісному авто дійсно полезны спойлера, що підсилюють притиск до дороги й додаткові воздухозаборники для охолодження гальм. А от для серійних автомобілів зміст антикрила - у найкращому разі додати індивідуальності. Не всі зразки робляться по розрахунках, часто - удалося "з переляку" - і добре .

Ледве далі йдуть незначні технічні зміни.Чип- Тюнинг, "настроєна " система випуску. Усе це дозволить підняти потужність мотора без яких або серйозних переробок двигуна.

Наступний рівень - зміни агрегати, що зачіпають , і вузли машини. Тут уже "на коліні " експериментувати не коштує , багато робіт вимагають наукових розрахунків або принаймні - практичного досвіду . Найбільш популярний варіант тюнинга легкових машин убік як би "кільцевих " спортивних . Мабуть, це перше, що роблять із новою моделлю, що сподобався тюнинговым фірмам. Пружини робляться коротше, амортизатори - жорсткіше. Начебто нічого складного, але на заводах- те конструктора теж не зрячи зарплати одержують . Удари днищем про нерівність - саме необразливе з того, що може бути при кустарному підході . Геометрія підвіски міняється , міняється керованість. Тільки фахівці можуть проводити роботи так, щоб ці важливі характеристики не погіршилися або не сталі небезпечними. Тому подібним тюнингом займаються вже солідні фірми, як правило ті ж, що й розробляють елементи підвіски для серійного автомобіля. У результаті випробувань , як правило, з'являється комплект пружин і амортизаторів, розрахованих друг для друга. Зробити підвіску вище, що було б актуально для Росії, до речі, ще складніше - тут уже треба враховувати зсув центру ваги .

На цьому ж рівні йдуть - коробки передач зі зміненими передаточними числами, заміна редукторів. Такі зміни (природно, не вважаючи "крайностей") не вимагають серйозної перебудови всього автомобіля. Адже машини в основному створюються під середнього споживача й допускають зсув окремих параметрів у певному коридорі . Але не всіх . ПРИМІРОМ , установка "широкофазных" распредвалов часто вимагає змін у геометрії каналів голівки блоку , а якщо максимальні обороти при цьому зростають - зміни характеристик клапанних пружин. Часте збільшення потужності двигуна вимагає посиленого зчеплення, коробки передач, приводів коліс (ШРУС’ов), більше ефективних гальм. Яка вже отут кустарщина! Для таких робіт розраховуються комплексні сполучення, що йдуть у серію тільки після випробувань ..

Є ательє з вузькою спеціалізацією, Вони роблять свою роботу або готовлять набори для установки іншими. Іноді замовлення на корені скуповуються більшими фірмами й продаються далі під іншими назвами. Багато виробників амортизаторів, оптики, гальмових систем мають у своїй програмі продукцію з "особливими" характеристиками для різних моделей машин. Вони попадають у каталоги тюнинговых ательє, рекомендуються замовникам. Наступний щабель характерний для фірм-"технарей". З розвитком вони збільшують вкладення в дослідження. Результатом стають справжні технічні чудеса - надпотужні й надлегкі двигуни, коробки передач із приголомшливими характеристиками. Серед епітетів "супер", є й суперціна. Крім эксклюзивности вона визначається й матеріалами - легкі міцні сплави, композити, вуглепластик. А деякі досить приємні технічні дріб'язки можуть коштувати зовсім недорого, зате приносити відчутну зручність і користь.

Можна довго говорити про вабливий світ тюнинга. По великому рахункові, "Hi-end"-аудио в салоні машини - теж "втілення мрії власника" Головне, що розробки фахівців, спортивних інженерів і художників- дизайнерів, високі технології й випробування - вертаються до звичайного автомобіліста у вигляді перевірених нововведень і поліпшень, які потрібні йому і його вірному "коневі ". Іде настроювання конкретної машини під конкретну людину, його бажання й можливості - тобто - тюнинг.



Читать статью по-русски: Тюнинг
Проголосуйте за статью (средний бал 0, голосовало 0)
Источник: streetraces.ru   (прочтена раз: 1515)   обсуждение на форуме
КОМЕНТАРИИ К СТАТЬЕ

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
Имя*:   E-mail: (СПАМ)
Тема:
Ваш коментарий* (осталось символов: 3000)
Повторите код*:   
АВТО-БЛОГ
ДЕВУШКИ И АВТО
О проекте| Реклама| Контакты | Информеры | PDA-версия |Сделано в autoBiz | |
0.104 - 0.117