This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/1374_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-19. The original page over time could change.
Тюнинг BMW - огляд компаній - Тюнинг BMW - Тюнинг Иномарок

Тюнинг BMW

Вход | Регистрация | Стартовой | В Избранное | PDA | FAQ
Выберите цвет сайта: Бирюза Бирюза Бирюза Бирюза
РЕКЛАМА НА САЙТЕ
ГЛАВНАЯ
Новые автомобили
» автосалоны » новости рынка
Подержанные авто
» продать авто » автобазар
Авто-инфо
» новости » авто-право
» страхование » авто в кредит
Выбираем авто
» каталог авто » сравнить авто
» тест-драйвы » отзывы об авто
Обслуживание
» тюнинг » фото тюнинга
Развлечения
» анекдоты » девушки и авто
» форум » авто-блог
Каталог Авто-сайтов
» авто-сайты » добавить сайт
Автофирмы на «AutoSite»
» аренда авто » запчасти
» СТО » перевозки
АвтоПоиск
САЙТЫ О МАРКАХ АВТО

Chevrolet

Daewoo

Mercedes

ВАЗ

Honda

Mitsubishi

BMW

Ford

Toyota

Volkswagen

Skoda

Opel


Mazda


Nissan

Audi

ЗАЗ

Hyundai

Seat

Renault

Dacia

KIA

Chery

Suzuki

Peugeot
Тюнинг  : :  Тюнинг Иномарок  : :  Тюнинг BMW

Тюнинг BMW - огляд компаній

 
Власники автомобілів BMW давно вже стали героями численних легенд у світі тюнинговиков. Мабуть, ніхто не приділяє так багато уваги поточному стану свого автомобіля, так само як і роздумує над його подальшим доведенням. Цікаво, що начебто сам фактор "задоволення від водіння" змушує їх розкривати й перевіряти в дії всі вузли свого улюбленого BMW при кожному зручному приводі . Це риса, яка поєднує Bmw- Драйверів по усім світу. Тому на тюнинговые компанії лягає серйозний вантаж перевірок роботи їхньої продукції в умовах, максимально наближених до бойових. І зовсім не випадково на чолі більшості німецьких тюнинговых фахівців з BMW перебували й перебувають професійні гонщики. Їхні знання дозволяють їм знаходити оптимальний компроміс у технічних розробках, переносити свій досвід з гоночних трас на дороги загального користування на радість клієнта й без значного програшу в надійності й довговічності. Однак відзначимо, що більшість німецьких тюнинговиков віддають перевагу схожим технічним рішенням , вносячи лише окремі фірмові штрихи. Так по своїх технічних характеристиках дороблені мотори від різних фірм виявляються близькі

Alpina

Як завжди підкреслюють у розмовах самі представники Alpina, украй невірно називати їхню компанію тюнинговым фахівцем. Адже Alpina – це насамперед самостійний автовиробник. І хоча частка оригінальних комплектуючих від BMW у моделях Alpina дуже висока, усі випущені автомобілі мають власний Vin- Номер. Щорічно в Alpina випускають кілька сотень автомобілів. При цьому вес моделі, що випускаються, по-своєму унікальні – фахівці Alpina готовлять такі комбінації кузовів, моторів і трансмісій, які неможливо знайти в заводській програмі BMW.

Це повною мірою ставиться до моделі Roadster V8, побудованої на базі BMW Z8. Але Roadster від Alpina одержав фірмовий двигун обсягом 4,8 літра й потужністю в 381 силу замість 5- літрового потужністю в 400 сил , який пропонувався BMW. Легкий програш у характеристиках обернувся на ділі виграшем для клієнтів, які одержали унікальну можливість придбати шасі Z8 з автоматичною коробкою передач. Адже на Alpina поставили й власну коробку передач Swith-tronic, яка дозволяє перемикати передачі й у ручному режимі – за допомогою подрулевых перемикачів. Саме з моделлю Roadster Alpina, нарешті, офіційно дебютувала на американському ринку , причому з 555 екземплярів, запланованих до випуску Roadster, 450 автомобілів будуть передані саме американцям

З нових моделей Alpina найбільше вражає, звичайно, флагманський седан B7. На Alpina підготували компресор для нового V8 від BMW із системою Valvetronic. Тепер 4,4 літра видають вагомі 500 сил і 700 Нм крутного моменту. Максимальну швидкість цього суперседана розсудливо обмежили на оцінці в 300 км/ч. НА жаль, доводиться визнати, що саме позиціонування Alpina як автовиробника змушує багатьох власників BMW прибігати до послуг спеціалізованих тюнинговых ательє.

У своїх моделях Alpina пропонує комплексну переробку моделей BMW – від настроювань підвіски, гальм і установки оригінальних моторів і коробка Swith-tronic до розкішної обробки салонів і аеродинамічних елементів. Самостійно ж власники автомобілів BMW можуть придбати в Alpina тільки аэрокиты й легендарні колісні диски. Відзначимо, що ці многоспицевые диски давно стали справжньою класикою жанру й однаково добре підходять по стилю до більшості сучасних моделей BMW. І не будемо забувати, що багато рішень і вузли, які споконвічно з'явилися на моделях Alpina, трохи пізніше закріпилися в серійній програмі BMW. Чекаємо заводського двигуна BMW з компресорним двигуном

AC Schnitzer

На сьогодні тільки AC Schnitzer може конкурувати з Alpina за рівнем співробітництва з BMW. Але, оскільки Alpina зберігає свій статус автовиробника, саме AC Schnitzer залишається самим наближеним і офіційним тюнинговиком автомобілів BMW. послугам спеціалізованих тюнинговых ательє.

Таке тісне співробітництво, природно, має як позитивні, так і негативні сторони . Так, AC Schnitzer бере активну участь у гоночній програмі BMW, крім тільки миру F1. AC Schnitzer одержує доступ до закритої для інших інформації про майбутні моделі й технічні рішення BMW. У багатьох країнах BMW позитивно ставиться до співробітництва своїх дилерів з AC Schnitzer. Адже практично всі деталі AC Schnitzer проходять твердий процес внутрішніх тестів на відповідність оригінальним заводським стандартам BMW. Але саме через цю відповідність деталі від AC Schnitzer не можуть похвастати тою сміливістю форм і технічних рішень , які зачаровують у продукції інших тюнинговиков. І найбільшою мірою це ставиться до елементів аеродинамічної обвески. Вони виконані в кращих традиціях BMW, а тому залишаються непомітними для звичайних зевак. Правда, в аэрокитах, створених для новітніх моделей BMW, уже відчувається свіжий подих. Своєї авангардностью вражає обваження як для родстера Z4, так і для серйозної топової "сімки".

Окреме місце в програмі AC Schnitzer займають колісні диски. Вони вже давно стали класикою жанру. Typ II і Typ III добре сполучаться практично з будь-якою моделлю BMW, випущеної за останні 20 років. Знов-таки розраховуючи на власників останніх новинок BMW в AC Schnitzer підготували новий диск Typ IV з більше помітним і агресивним малюнком. Із усієї великої програми по тюнингу двигунів самим цікавим представляється варіант із установкою компресора на 3- літровий R6. Нових характеристик мотора – 295 сил і 380 Нм повинне цілком вистачити темпераментним драйверам.

Незаслужено забутої виявилася модель AC Schnitzer 3- літньої давнос- ти – X-road, що представляє собою яскравий полноприводный універсал для активного відпочинку, побудований на базі моделі 330 xi. Він може виявитися самим підходящим вибором для клієнтів, що принципово відкидають позашляховики X5. Тим більше що перетворення серійного автомобіля зводяться по більшій частині до установки комплекту обвески й нових елементів підвіски. А ще в AC Schnitzer працюють і з мотоциклами BMW...

Breyton

Ще кілька років назад фірма Breyton була практично невідома й у Німеччині, і в Європі. Хоча її історія почалася ще в ранніх 80- х. В 1985 році Edmund Breyton підготував першу програму аеродинамічних елементів, а в 1987 році представив перший колісний диск власної розробки. З 1992 року в Breyton пропонували аеродинамічні елементи, колісні диски й програми для моторів будь-яких моделей поточного ряду BMW. Але справжнє агресивне просування марки почалося тільки наприкінці 90- х. І воно зробило свою справу: тепер на Breyton усі частіше звертають увагу постійні клієнти авторитетних тюнинговиков.

Голосної популярності в Breyton змогли домогтися, представивши екстремальний седан B500 Wide на базі 328і з наднизькими спойлерами, розширеними арками й компресорним мотором із заявленою потужністю в 528 сил . Залишається таємницею, скільки ж саме клієнтів зважилося довірити свій двигун для настільки ризикованої операції. Але саме B500 Wide допоміг фірмі домогтися узнаваемости в очах широкої публіки. З тих пор Breyton асоціюється з нескромної обвеской і рекордними характеристиками двигунів.

Як і 10 років тому, зараз для більшості сучасних моделей BMW в Breyton можуть запропонувати повний комплекс елементів – від аэрокитов до установки компресора на мотори R6 і V8. Останній варіант повинен сподобатися власникам BMW X5 4,4. В Breyton заявляють 465 сил і розгін 0-100 км/год приблизно за 6 секунд. Правда, ресурс серійного "автомата" при такій переробці самі творці позашляховика оцінювали в 10000 км. А найбільшим визнанням в усім світі користуються просто гарні колісні диски Breyton. Їхні малюнки різноманітні й орієнтовані як на аматорів класики, так і техно.

Hamann Motorsport

Ім'я Hamann останні роки постійно виявляється на слуху . І це не дивно – у компанії для цього прикладають серйозні зусилля. Для багатьох людей в усім світі саме Hamann став уособленням тюнинга автомобілів BMW. В основі динамічної Pr- Стратегії Hamann лежить класичний вибір "Love it or hate it". Подобається чи вам продукція й стиль від Hamann чи ні, саме головне – байдужість до них ви вже не будете випробовувати . Тому, на відміну від AC Schnitzer і Hartge, у компанії так багато уваги приділяють саме розробці помітних аеродинамічних елементів.

Автомобіль, що пройшов підготовку в Hamann, повинен відразу ж привертати увагу. Інші німецькі тюнинговики тільки намагаються несміливо демонструвати щось схоже на своїх шоу-карах, в Hamann же ці елементи пропонують своїм масовим клієнтам. І якщо подібне оформлення аэрокитов ще кілька років назад смотрелось досить кричаще, те тепер, після зміни й фірмового стилю заводських моделей BMW, воно представляється цілком природним. Найкраще це проілюструвала "сімка" BMW в 65- м кузові , яка, одержавши повен аеродинамічний комплект від Ha-mann, стала виглядати навіть, можливо, більш гармонійно, ніж серійний автомобіль.

Зараз саме Hamann пропонує саму широку програму деталей для автомобілів BMW. І це ставиться не тільки до аеродинамічних елементів і колісних дисків, але й до справжніх технічних елементів. І якщо комплектами підвіски й власними блоками ECU здивувати Bmw- Ентузіаста вже складно, те як щодо декількох різних варіантів збільшення обсягу 6- і 8- циліндрових двигунів і окремо – просто комплектів валів для звичайних моторів?

При цьому в Hamann є й унікальні для миру BMW наробітку . Два останні роки нам показували ризиковані купе, побудовані на базі M3. Спочатку фахівці Hamann установили в моторному відсіку двигун V12 від E38, а рік по тому – і V8 від M5, форсований до 485 сил . У сполученні з гильотинными дверми й екстравагантним обваженням суперкари La-guna Seca II і Las Vegas Wings скорили серця шанувальників BMW по усім світу. Але якщо ці автомобілі так і залишаться живим втіленням зухвалості Hamann, те в останньої новинки фірми куди більше шансів на появу в нашій країні. Таке пропонують поки тільки в Hamann – комплексну переробку мотора моделі 760 зі збільшенням робочого обсягу до 7,0 літра. При цьому потужність збільшується до 510 сил , а крутний момент – до 728 Нм. Нова максимальна швидкість – 311 км/год , а розгін до 100 км/год у флагмана віднімає 5 секунд. Це кращі показники, заявлені для нової "сімки" тюнинговыми компаніями

G-power

Фірма G-power добре відома в Німеччині, але при цьому залишається "темною конячкою" для власників BMW в усім світі . Зайнялися доведенням BMW ще в 1968 році , а в 1973- м стали генеральним представником Alpina у районі Rhein-main-area. Але десять років через в G-power знову почали пропонувати своїм клієнтам і власні рішення по вдосконалюванню технічних вузлів BMW, і в першу чергу двигунів. Так почалася славна історія вихлопних систем і компресорів G-power. І хоча зараз фірма пропонує повен спектр тюнинговых деталей – від обвески й дисків до комплектів підвіски, саме ці компоненти залишаються своєрідною візитною карткою фірми. Тим часом, многим повинен довестися по смакові й помітний стиль аеродинамічних елементів G-power. Тут немає традиційної стриманості, навпаки, на перший план виходить тверда пластика й агресивність. Відзначимо появу нарівні із традиційними спойлерами й бамперами в програмі й розширників колісних арок. На чорній "п'ятірці" в 39- м вони смотрелись досить органічно. Але повернемося до компресорів. Вони пропонуються для установки на сучасні 6- циліндрові мотори BMW, включаючи M- Серію. При цьому в G-power обіцяють до 530 сил віддачі з 3, 2-літрового двигуна M Power, роблячи при цьому застереження про гоночну специфікацію. Для звичайної експлуатації клієнтам пропонують більше просту версію в 408 сил . А з масових двигунів обсягом 2,5 і 3,0 літра тут знімають 280 і 340 сил відповідно.

Hartge

Ім'я Hartge німецькі власники BMW усмоктують, схоже, з молоком матері. Сама компанія була заснована в далекому 1971 році й усі ці роки зберігає свій статус одного із самих авторитетних фахівців з доведення автомобілів BMW. В останні роки все-таки явно почало проявлятися деяке відставання Hartge від AC Schnitzer і Hamann по гнучкості й оперативності в поданні нових програм. Почасти це можна пояснити волелюбним і незалежним підходом у діяльності Hartge – тут не так орієнтуються на масових клієнтів у своїх авторських програмах. Саме тому створення аеродинамічних компонентів відходить на другий план, поступаючись місцем професійному настроюванню шасі й тюнингу двигунів. Саме моторні програми є зараз найбільш пріоритетними для Hartge.

Пропонується трохи принципово різних варіантів по збільшенню потужності двигунів. Для 6- циліндрових двигунів в Hartge уважають найефективнішим рішенням установку компресора, який дозволяє зняти 300 сил замість заводських 231. А от для 4, 4-літрових 8- циліндрових двигунів, які останні роки ставили на автомобілі 5- й і 7- й серій, а також позашляховиків X5 рекомендують збільшення робочого обсягу до 5 літрів. Це дозволяє одержати на виході вагомі 370 сил , підкріплені класичним атмосферним поводженням мотора. А трохи пізніше в Hartge обіцяли показати й V8 з компресором. Але в Hartge є ще одне фірмове технічне рішення – інсталяція 5- літрового V8 від BMW Motorsport у компактних моторних відсіках автомобілів 3- й серії й сімейств Z3/Z4. Таких автомобілів в Hartge готовлять приблизно по 10 екземплярів у рік. А найбільшою популярністю по усім світу користуються вихлопні системи, колісні диски й елементи підвісок від Hartge. І це зовсім не дивно – усі вони відрізняються і якістю, і технічним рівнем. Колісні ж диски однозначно попадають у золотий список кожного Bmw-ентузіаста

Kelleners Sport

Фірма Kelleners Sport являє відмінний приклад вузької спеціалізації, яку вибирають для себе невеликі німецькі тюнинговики. В основі більшої частини успіхів фірми, так само як і її популярності, лежить персональний внесок її засновника – професійного гонщика Ральфа Келленера. І зараз у нього зберігається досить щільний гоночний графік, в основному в заокеанському чемпіонаті AMLS. Але при цьому Ральф устигає особисто перевірити в повноцінних гоночних і дорожніх умовах усі вузли, які створюють інженери Kelleners Sport. І зовсім не дивно, що саме комплекти підвісок стали пріоритетною областю діяльності фірми. Тут рішення традиційні – більше тверді понижувальні пружини й амортизатори, а також установка розтяжок. Але саме точне настроювання цих елементів дозволяє Kelleners Sport повністю задовольняти потреби своїх просунутих клієнтів. У компанії пропонують також чип- тюнинг і установку нових вихлопних систем, в ефективності яких переконують виміру на динамометрі . А для просунутих клієнтів пропонують і власні комплекти валів, що також додають кінських сил під капотом. У дизайні своїх колісних дисків в Kelleners Sport воліють робити досить незвичайні малюнки. Ці диски впізнаються й запам'ятовуються з першої ж зустрічі. І така нескромність також може довестися по смакові.



Читать статью по-русски: Тюнинг BMW - обзор компаний
Проголосуйте за статью (средний бал 2, голосовало 35)
Источник:   (прочтена раз: 3843)   обсуждение на форуме
Смотрите также о марке BMW Alpina:
  • тюнинг BMW Alpina
  • тест-драйвы BMW Alpina
  • отзывы про BMW Alpina
  • все модели BMW Alpina
  • продажа BMW Alpina
  • новости BMW Alpina
Фото в галерее «Тюнинг BMW» :
          
КОМЕНТАРИИ К СТАТЬЕ

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
Имя*:   E-mail: (СПАМ)
Тема:
Ваш коментарий* (осталось символов: 3000)
Повторите код*:   
АВТО-БЛОГ
ДЕВУШКИ И АВТО
О проекте| Реклама| Контакты | Информеры | PDA-версия |Сделано в autoBiz | |
0.030 - 0.042