This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/1023_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-19. The original page over time could change.
Плюс-Мінус - Citroen C3 - Тюнинг Citroen - Тюнинг Иномарок

Тюнинг Citroen

Вход | Регистрация | Стартовой | В Избранное | PDA | FAQ
Выберите цвет сайта: Бирюза Бирюза Бирюза Бирюза
РЕКЛАМА НА САЙТЕ
ГЛАВНАЯ
Новые автомобили
» автосалоны » новости рынка
Подержанные авто
» продать авто » автобазар
Авто-инфо
» новости » авто-право
» страхование » авто в кредит
Выбираем авто
» каталог авто » сравнить авто
» тест-драйвы » отзывы об авто
Обслуживание
» тюнинг » фото тюнинга
Развлечения
» анекдоты » девушки и авто
» форум » авто-блог
Каталог Авто-сайтов
» авто-сайты » добавить сайт
Автофирмы на «AutoSite»
» аренда авто » запчасти
» СТО » перевозки
АвтоПоиск
САЙТЫ О МАРКАХ АВТО

Chevrolet

Daewoo

Mercedes

ВАЗ

Honda

Mitsubishi

BMW

Ford

Toyota

Volkswagen

Skoda

Opel


Mazda


Nissan

Audi

ЗАЗ

Hyundai

Seat

Renault

Dacia

KIA

Chery

Suzuki

Peugeot
Тюнинг  : :  Тюнинг Иномарок  : :  Тюнинг Citroen

Плюс-Мінус - Citroen C3

 
Зовні напівкруглий партизан Citroen C3 ні шильдиком не видавав свою особливість. Уся справа в новій, просунутій ще далі, трансмісії Sensodrive і її чарівних подрулевых важільцях для "ручного" режиму. Виявилося - дуже весела іграшка!

Смішні рогульки - ліворуч "мінусова", праворуч "плюсова". "Іграшка?" - запитав я в представника фірми. "Мабуть... Але - прикольна! Через п'ятнадцять мінут ти її освоїш". Добре, обійдемося без зайвих розпитів і тим більше читання інструкції - просунення адже не повинна бути синонімом заковыристости. Я засік час, виїхав на майданчик і... методом проб і помилок ледь уклався в строк .

Теорія

Citroen З3 1.4 уже пропонував бажаючим режими автоматичного й ручного перемикання передач в одному флаконі . Ви переводите важіль КП із характерного східчастого прорізу в сусідню із символами " плюс-мінус", а далі клацаєте важелем уперед- назад, думаючи, що перехопили в електроніки всю ініціативу ( ха-ха!). Іграшка? Мабуть... Але досить зручна, і в пробках, і за містом. Тільки без живинки.

І от C3 1.6 із ще більш хитрою трансмісією - Sensodrive. У перекладі назва саме й означає бажаний "драйв із почуттям", привабливе посилання одержати задоволення. Тим більше що Sensodrive це не АКП, а натуральна "механіка", але з электроактуаторами - один вичавлює зчеплення, другий міняє щаблі. У режимі "автомата" парочка діє по наказах блоку керування , а в "ручному " командує водій - важелем або рогульками.

Питання, від чого одержувати задоволення. Я обрадувався й тому, що вдалося вивчити алгоритм керування . Спочатку Sensodrive нагадає АКП - без натискання на гальмо мотор не запустиш. Але тут ніяких "навідних прорізів", тільки підказка на ручці важеля, а поруч - овал клавіші auto.

Тиснете клавішу. Це перший режим - "автоматичний". Важіль коштує в нейтрали, а на дисплеї приладової дошки горить напис N auto. Штовхаєте ручку вперед, і на дисплеї з'являється цифра 1 - перша передача. Відпустивши гальмо, по звичці чекаєте, що машина дивним образом покотиться вперед. Дійсно покотилася, але прозаїчно - під ухил , причому назад! Актуаторы чекали команди газом. Номера п'яти передач высвечиваются на дисплеї , а зупинишся - залишиться включеної перша. Важіль вправо - нейтраль. Знову вправо й назад - реверс. Позадкували, зупинилися, важіль знову вперед - перша... Є й перший приплив задоволення. Перемога, розібралися!

Знову натискання клавіші, і напис auto гасне. Тепер можна пограти в " плюс-мінус" - важелем або рогульками, як кому подобається. До речі, податливі рогульки перебувають точно під пальцями й... дисциплінують - кермо волею- неволею тримаєш "правильно". Стартувати КП дозволяє й із другий , але випадково клацнути перед троганьем третю не дозволить. Уже в статиці Sensodrive починає умничать - в обох режимах через 20 секунд бездіяльності на першій передачі переходить у нейтраль. Але якщо протягом 2 мінут натиснете на газ, то знову ввімкнеться перша. Запам'ятовуєте?

Практика

Вибираюся на вулиці "автоматично". Спочатку здається, що цей режим, навпаки, антидрайверский: відчутні затримки при перемиканнях нагору, що відбуваються точно на 2500 про/хв. Кивок, клевок - от уже й п'ята... На понижувальні КП переходить із запізненням, зате набагато плавнів. Різке натискання на газ? Відчуття, що тебе струснули за шкірку - перехід на знижену. А потім штовхнули в груди - це під бадьоре ричання З3 пішов на зліт. ІЗ задоволенням відзначаю, що на відміну від "автомата" Sensodrive адаптувався дуже швидко.

Тепер ручками, ручками.Плюс- Мінус, плюс-мінус. На тлі їзди в "автоматичному " режимі з'являється й задоволення від драйву. Можна подгадывать обороти й швидкими рухами рогульки "плюс" перемикатися наверх майже непомітно для пасажирів. Так колись вдавалося перехитрити КП Easytronic в Opel Corsa. Підкуповує, що переходи долілиць супроводжуються майже людськими перегазовками. При гальмуванні двигуном Sensodrive теж поводиться , як Easytronic: ви понизили передачу, і машина... ледве прискорюється й лише потім різко осаджує. Будь готів

Але ініціатива- те водієм у кожному разі перехоплена? Як би не так - датчики блоку керування не дрімають. В "ручному " режимі Sensodrive терпляче чекає, а потім рішуче відстороняє водія від керування КП, і сам міняє щаблі, не дозволяючи перекрутити мотор або дати йому "задихнутися" при скиданні оборотів . Доводить, що розумніше.

Дивимося в прайс- аркуш . Напроти нашого C3 1.6 коштує ціна в 14790 євро. Варіант 1.6 у точно такій же комплектації, але з "механікою" - на 700 євро менше. Автомобіль із мотором 1.4 і "автоматом" у схожій комплектації - на 1000 більше. Отже, на відміну від АКП із "ручним" режимом, Sensodrive - це спроба з розумом піти назустріч тим, хто рідше звертається до режиму "автомата". Наприклад, тільки ранком і ввечері в пробках. Вони прикіл з рогульками оцінять. До речі, за даними виробника Sensodrive дозволяє хазяїнові заощаджувати біля літра палива в міському режимі проти звичайної "механіки". Так плюс або мінус? Моя думка перемикалася довго. Але в підсумку виявилося в положенні "нейтраль".

Читать статью по-русски: Плюс-минус - Citroen C3
Проголосуйте за статью (средний бал 0, голосовало 0)
Источник: Mashina.info   (прочтена раз: 893)   обсуждение на форуме
Смотрите также о марке Citroen:
  • тюнинг Citroen
  • тест-драйвы Citroen
  • отзывы про Citroen
  • все модели Citroen
  • продажа Citroen
  • новости Citroen
Фото в галерее «Тюнинг Citroen» :
          
КОМЕНТАРИИ К СТАТЬЕ

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
Имя*:   E-mail: (СПАМ)
Тема:
Ваш коментарий* (осталось символов: 3000)
Повторите код*:   
АВТО-БЛОГ
ДЕВУШКИ И АВТО
О проекте| Реклама| Контакты | Информеры | PDA-версия |Сделано в autoBiz | |
0.013 - 0.025