This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/1018_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-19. The original page over time could change.
BMW Z4/AC Schnitzer. Тюнинг BMW - Тюнинг BMW - Тюнинг Иномарок

Тюнинг BMW

Вход | Регистрация | Стартовой | В Избранное | PDA | FAQ
Выберите цвет сайта: Бирюза Бирюза Бирюза Бирюза
РЕКЛАМА НА САЙТЕ
ГЛАВНАЯ
Новые автомобили
» автосалоны » новости рынка
Подержанные авто
» продать авто » автобазар
Авто-инфо
» новости » авто-право
» страхование » авто в кредит
Выбираем авто
» каталог авто » сравнить авто
» тест-драйвы » отзывы об авто
Обслуживание
» тюнинг » фото тюнинга
Развлечения
» анекдоты » девушки и авто
» форум » авто-блог
Каталог Авто-сайтов
» авто-сайты » добавить сайт
Автофирмы на «AutoSite»
» аренда авто » запчасти
» СТО » перевозки
АвтоПоиск
САЙТЫ О МАРКАХ АВТО

Chevrolet

Daewoo

Mercedes

ВАЗ

Honda

Mitsubishi

BMW

Ford

Toyota

Volkswagen

Skoda

Opel


Mazda


Nissan

Audi

ЗАЗ

Hyundai

Seat

Renault

Dacia

KIA

Chery

Suzuki

Peugeot
Тюнинг  : :  Тюнинг Иномарок  : :  Тюнинг BMW

BMW Z4/AC Schnitzer. Тюнинг BMW

 
Важко описати словами,c якою щирою ніжністю німецькі тюнинговики озиваються про новий родстере від BMW. В особистих розмовах вони хвалять і його інноваційний дизайн,і серйозну техніку. ЗАГАЛОМ , радуються, як діти нової іграшці

ДО такого вихваляння нової моделі від BMW вони прийшли не від гарного життя. Уся справа в попереднику – моделі Z3, яка фактично й зародила новий модельний ряд у програмі BMW у нині далекому 1995 році . В Z3 було не зовсім усі добре з ідеологією й іміджем. Уже занадто в BMW перебрали зі своїм бажанням захопити сегмент практичних і недорогих родстеров з першого разу. Автомобіль був побудований з оглядкою на найближчого суперника – Mazda MX-5, відомої також як Miata, що не дуже- те відповідало всім амбіціям безкомпромісних шанувальників BMW. Однак розрахунки маркетологів BMW виправдалися – усі вісім років свого життя Z3 користувався стабільним комерційним успіхом. Трапилася парадоксальна річ – на авторитетних журнальних тестах модель програвала й Mercedes SLK, і Porsche Boxster, але при цьому випереджала їх по обсягах продажів. Бюджетні чотирициліндрові версії розкуповувалися клієнтами, як гарячі пиріжки, звичайно, переважно американцями. Так за Z3 закріпився образливий, у загальному - те, імідж "машини перукаря" – людини показушного й начисто позбавленого драйверских амбіцій. Саме ці люди полюбили зябра на передніх крилах і зовсім не замислювалися про архаїчну конструкцію задньої підвіски – родом з початку 80- х. І хоча пізніше була представлена й заряджена версія M Roadster з 321- сильним мотором, а тюнинговики представили власні чумовые варіанти Z3, особливого ентузіазму в публіки вони не викликали . Адже споконвічна ідея автомобіля була зовсім інший – доступної як для гаманців, так і для свідомості обивателів.

Але тепер усе це за. Тому що в BMW здорові амбіції й гордість все-таки узяли гору над прогнозами маркетологів, і новий Z4 створювався практично з нуля. Просунуте шасі із многорычажной підвіскою, мотори обсягом не менш 2,5 літра, помітний авангардний дизайн – усе це знаходить розуміння в тюнинговиков. Тут з'являється можливість не тільки просто доробити заводські рішення , але й зайвий раз виявити себе в очах публіки. І зовсім не дивно, що зараз саме Z4 стала для німецьких Bmw- Фахівців "машиною номер один ". Вони вже награлися з нескінченними версіями й відновленнями "трешки", зламали голову, намагаючись підібрати ключик до розгадки космічної "сімки" E65, і були готові до нового виклику з боку заводських інженерів і дизайнерів BMW. Адже сам формат спортивного родстера дозволяє ледве більше відійти від фірмового стилю BMW і властиво ательє, будячи різні табуированные у звичайній ситуації рішення . І тому показані в останні місяці різними фірмами Z4 вийшли такими різними – вони нарешті- те трішки стали дистанціюватися від звичних канонів. Але навіть серед них виділялася версія від AC Schnitzer. У тому , що в AC Schnitzer змогли підготувати найпривабливішу на сьогодні програму для Z4, є своя логіка. Адже роботу над новою моделлю в AC Schnitzer почали задовго до її офіційної презентації – завдяки своїм тісним зв'язкам з BMW. В ательє не просто випередили всіх своїх конкурентів за поданням своєї версії, але й розгромили їхнім всеохопленням запропонованої програми. У прес-релізі , що супроводжував прем'єрові Z4 від AC Schnitzer на Женевському автосалоні , були перераховані всі основні позиції тюнинга – від аэрокита до переробленої підвіски й установки компресора на мотор. Правда, тут необхідно зробити маленьке застереження. ОСТАННІМ часом авторитетні тюнинговые фірми всі частіше використовують практику автомобільних виробників. Це проявляється в тому , що клієнти мають можливість одержати заявлені тюнинговые компоненти тільки через пару місяців після їхньої першої широкої засветки. Саме стільки часу займає їхнє остаточне доведення й Tuv- Сертифікація – адже в кращих традиціях жанру тюнинговики закінчують роботу зі складання автомобілів за кілька днів, а те й годин перед відправленням на автошоу.

Після унікальної роботи над виглядом E65 від AC Schnitzer можна було очікувати всього . Але наданий нам для знайомства Z4 радував своєю гармонійністю й точною відповідністю форми й змісти . Це відчуття тільки зміцнилося за пару днів нашого спілкування з автомобілем. І якщо "сімка" E65 як у своєму серійному , так і в переробленому обличчі прямо-таки провокує на жаркі й абсолютно безглузді дискусії про свій дизайн, то Z4 просто скоряє й зачаровує. У цьому вся різниця між ними – Z4 являє собою, скоріше, насолоду для очей, ніж привід для суперечок і міркувань уголос.В AC Schnitzer здорово перейнялися дизайном нового автомобіля. Саме ентузіазм і натхнення дозволили дизайнерам запропонувати не обов'язковий аэрокит з невигадливих елементів, а щось свіже й глибоко особисте . Таке можна було створити, тільки повністю відчувши пластику всього автомобіля, немов провівши тисячі годин разом з дизайнерами BMW у їхній студії при його створенні .Всупереч усім традиціям ми почнемо оглядати автомобіль із його задньої частини. Саме так він був розгорнутий і показаний публіці на стенді в Женеві. І тут їсти чому пишатися. У першу чергу – парою вигадливих крилець, що піднімаються над вигнутими заводськими фарами. Ці крильця чудово довелися до кришки багажника з її центральним горбом. Усього два елементи – і ця частина з'являється перед нами в зовсім іншому виді . Хоча й сама хвилеподібна кришка виявляється досить цікавою. Придивитеся – і, можливо, заметете деяку намічену подібність із Ferrari 360 Modena. А от із крильцями від ACS ми від такого порівняння позбуваємося й переходимо на більше високий рівень. Перед технократизмом пари болтиков і фірмовою наклейкою AC Schnitzer на вертикальних планочках цих елементів устояти буде важко. Звичайно, в ательє встановили й новий задній спойлер з досить простим обрамленням вихлопної труби. А радуватися можна самій двостволці патрубка й витонченим припливам спойлера з боків.

Попереду всі трохи скромніше. Очевидно, що тут дизайнери AC Schnitzer виявилися настільки задоволені заводським рішенням , що запропонували тільки скромний передній спойлер. За своєю формою він ідеально збігся із заводським бампером і виглядає досить непомітно. Але й без нього тут найдуться деталі, що притягають погляд. А саме – симпатичні крилаті накладки, що перемінили странновато зроблену заводську емблему на передніх крилах. Дійсно, кругляш смотрелся надзвичайно чужеродно, начебто дизайнери налепили його в останній момент. Тепер, із хромованими смужками від AC Schnitzer усе зроблене правильно. Вони навіть повідомили центральну частину автомобіля додаткову динамічність. Правда, споконвічно ця роль була покладена на бічні пороги, але, на жаль, вони настільки ж непомітні, як і передній спойлер. І якщо при розробці аеродинамічних елементів фахівцям AC Schnitzer довелося здорово потрудитися, то з добором дисків проблем просто не було. Для Z4 рекомендують, звичайно ж, всенародно улюблені Typ II і Typ III у розмірності покришок 235/35ZR19 попереду й 265/30/ZR19 позаду, тобто в порівнянні із заводськими вони додали дюйм у висоту. На нашім Z4 вони смотрелись як рідні, незважаючи навіть на низький профіль, що не здивувало. Адже диски AC Schnitzer давно стали класикою й по канонічності малюнка начисто переграють нові заводські. А до запропонованих BMW для Z4 морським зіркам ми спробуємо звикнути як-небудь іншим разом .

ДО обробки салону в AC Schnitzer підійшли з усією серйозністю. Для свого демо- кара в компанії не пошкодували ні матеріалів, ні часу фахівців. Грубо говорячи , практично всі елементи, які в заводський Z4 викликали скільки-небудь неоднозначні емоції – фактурою або дизайном, – були замінені на принципово нові. І в першу чергу це ставиться до численних вставок центральної консолі. На BMW підготували два варіанти виконання передньої панелі – консервативний "під дерево" і модний "під алюміній". В AC Schnitzer віддали перевагу запропонувати щось більше оригінальне й дороге. Тому на нашім автомобілі гордо красувалася пластина з карбону, що розтягся по всій ширині передньої панелі. Цим же крилатим матеріалом пожвавили й центральний тунель, а також дверні ручки. Не обійшлося й без фірмових деталек німецьких тюнинговиков – автомобіль оснастили обов'язковим комплектом з килимків, рукоятки важеля коробки передач і ручного гальма. Вони вписали в салон чудово, при цьому не давши нам приводу засумніватися в їхній функціональності. Але найбільше нам сподобалося кермо. Він залишив самі приємні враження. І форма, і матеріали підібрані бездоганно й відмінно виконують своє завдання . Особливо хочеться відзначити припливи на ободі в "зоні екватора" – більші пальці рук лягають у ці поглиблення природно й наділяють водія особливим почуттям контакту з автомобілем. Ми рекомендуємо це кермо всім власникам автомобілів BMW з істинно драйверскими амбіціями. Однак прийшов час розповісти про те, як же Z4 від AC Schnitzer поводиться в русі . Перше враження було досить несподіваним: Z4 виявився по своїх звичках набагато ближче до Boxster, чому до Z3! І хоча компонування в Z4 усе ще класична, він одержав неймовірний запас цеплючести до дороги , більше характерної для правильного центрально-моторного автомобіля. Можна тільки щиро захопитися проробленої спецами BMW роботою, у яких цього разу все вийшло як треба. А в AC Schnitzer додатково попрацювали над підвіскою – замінили пружини й стабілізатори поперечної стійкості , а в моторному відсіку закріпили ефектну розтяжку. Правда, у гоночний карт після цих змін Z4 не перетворився, і це радує – зубодробительная плавність ходу навряд чи сподобається власникам цього автомобіля.

Вражає й динаміка. Інакше й бути не міг- ло – адже цей Z4 одержав відразу два компоненти із солідного технічного багажу AC Schnitzer. У першу чергу це механічний компресор, який поставили на трилітровий двигун. Такий альянс в AC Schnitzer уже обкатали й на звичайних "трешках", і на X5, а тому в результаті анітрошки не сумнівалися. Але саме у випадку з Z4 компресор довівся як не можна до речі. Його темперамент і звуковий супровід перебувають у повній відповідності з ідеологією Z4. В AC Schnitzer заявляють наступні показники – 295 сил і 380 Нм максимального крутного моменту проти заводських 231 сили й 300 Нм. І це збільшення дозволяє Z4 перейти зовсім в іншу лігу. Потужність в 230 сил для компактного спорткара стала нормою – спасибі Boxster. Зовсім інша справа – "майже 300 сил ".

По наших відчуттях горезвісний розгін 0–100 км/год віднімав ледве більше 5 секунд. Цікаво, що, на відміну від компресорів, які встановлюються на автомобілі Mercedes, агрегат від AC Schnitzer любить високі обороти . Більше того, убік верху зміщається вся мощностная діаграма – максимум потужності тепер знімається на 6700 про/хв, а моменту – на 4800. І це провокує на розкручування мотора, що у випадку з Z4 також можна назвати достоїнством . Цікавий і звук – фактично на високих оборотах у салоні чутні тільки особливі високі нотки компресора, що перекрикують звичне звучання вихлопної. Процес розгону на Z4 супроводжує й приємне спілкування з укороченим механізмом перемикання передач, який в AC Schnitzer називають Sport Shift. Після доробки ходи важеля ручної коробки стали коротше, а включення – точніше. І якщо зовсім недавно німецькі тюнинговики рекомендували такі вузли переважно власникам M3 і M5, то тепер дійшла черга й до звичайних моделей 3- й серії Z4.

В BMW поки не зважуються озвучити плани за поданням M- Версії Z4. За деякими відомостями, поки компанію цілком улаштовує й серійна трилітрова модифікація. У цих умовах откатанная нами Z4 від AC Schnitzer виглядає справжнім подарунком усім аматорам по-справжньому швидких баварських коней. Аэрокит, настроювання підвіски, компресор і Sport Shift – фахівці з міста Аахена вже зробили все , що потрібно, із цією моделлю.

Читать статью по-русски: BMW Z4/AC Schnitzer. Тюнинг BMW
Проголосуйте за статью (средний бал 0, голосовало 0)
Источник: Mashina.info   (прочтена раз: 777)   обсуждение на форуме
Смотрите также о марке BMW Alpina:
  • тюнинг BMW Alpina
  • тест-драйвы BMW Alpina
  • отзывы про BMW Alpina
  • все модели BMW Alpina
  • продажа BMW Alpina
  • новости BMW Alpina
Фото в галерее «Тюнинг BMW» :
          
КОМЕНТАРИИ К СТАТЬЕ

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
Имя*:   E-mail: (СПАМ)
Тема:
Ваш коментарий* (осталось символов: 3000)
Повторите код*:   
АВТО-БЛОГ
ДЕВУШКИ И АВТО
О проекте| Реклама| Контакты | Информеры | PDA-версия |Сделано в autoBiz | |
0.013 - 0.025