This version of the page http://ldpu.org.ua/liberalism/44d85fc3669ae/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-17. The original page over time could change.
Ліберально-демократична партія України - Юрій День: Пройде й це
Головна Контакти Карта сайту




17 серпня, 2007
UKR     RUS     ENG



Персоналії
Статут
Програми
Структура партії
Історія



Інститут Лібералізму
Круглі столи
Бібліотека


Фоторепортажі
Обличчя партії


Вільне слово
Громадський захист
Ваша підтримка
Ліберальна перспектива для України
Народні симпатики партії
Родові помістя в Україні

Зареєструватися



Юрій День: Пройде й це

08.08.2006
Нотатки в’їдливого ліберала
Юрій День /
Версія для друку
Чомусь багатьох людей, що не мали відношення до президента та його партійного проекту, надзвичайно цікавить, скільки членів нового уряду мають пряме або опосередковане відношення до „Нашої України". Нагадаю, що окрім конституційної квоти, президент за домовленістю подав кандидатуру міністра внутрішніх справ. І все інше: міністри, що не впливають на економіку, хлопці, що мають опосередковані зв’язки, тощо,- результат домовленості двох „переможців". НУ в „антифризовій" коаліції, від якої подана кандидатура прем’єра, немає. Нової коаліції „національної єдності" досі (чи вже) немає, і НУ досі (чи назавжди) знаходиться у положенні певної речовини в ополонці. І це вже нецікаво.

Не дуже приємно бачити в уряді деякі одіозні постаті. Прямо скажемо, що для економіки не є доцільним анонсоване відновлення ряду пільг. Але все проходить, пройде й це. Багато втрачали, щось іще втратимо. Найгірше- втрачаємо час.

Ми завжди говорили, що для регіоналів не мають значення ті чи інші ідеологічні та навіть світоглядні речі. Має значення тільки груповий інтерес. Ну що ж, нині він збігається з суспільним. Маріонетки перетравили кошти і мовчать. Замовкли і доморощені псевдотеоретики розколу країни. А президент оперативно підписав закон, що дозволяє іноземним військовим брати участь у трьох навчаннях на території України. Верховна Рада попереднього скликання двічі не ухвалювала цей Закон. Його відсутність не дозволила провести у червні навчання "Сі-Бриз" за участі американських військових, що супроводжувалося протестами прихильників Партії регіонів і ряду їх маріонеток. Для держави, що претендує на певну цивілізованість, прогнозованість щодо дотримання домовленостей, це була цілковита ганьба. Я вже не кажу про прямий збиток від цих заворушень. Хто заплатить за них? Скажена баба Наталя, архетипи з „Союзу православних громадян", нахаби з „Прориву", громадське збіговисько „АнтиНАТО" з п. Кравчуком? А, може, краще заплатять їх багаті наймачі?

Зате економіка повинна бути...їхньою. Вже готуються до перепродажу деяких банків. Хтось щось купить, хтось щось продасть. Аби без примусу, і не за безцінь. Аби не їздили бандити і не пропонувати підприємцям продавати ресторани, СТО... Можливо, нарешті під тиском обставин запрацює Фонд майна. Щось капне і в бюджет.

Серьожа Грабовський роздумує, як країна буде святкувати День Свободи, який має відзначатися щорічно 22 листопада на ознаменування початку Помаранчевої революції, яка, за словами президента, дала Україні справжню незалежність. А як відзначати 15-річчя самої незалежності? Те, що я не піду на офіціоз, точно. Якщо буде все нормально, зустрінемось у колі асоціантів „За міжнаціональний мир і злагоду в Україні" на лоні природи в Гідропарку. Як сказав Серьожа, "вільними від" і "вільними для".

Хочу ще процитувати цього непересічного колумніста, шо пропонує звільнитися від пієтету перед "світочами нації", щодо яких, до речі, у нас, лібералів, нічого подібного ніколи й не було. Він каже про „сонм нотаріально завірених академіків, членів Спілки письменників, народних артистів та заслужених діячів всього на світі". І далі... „Національна академія наук більшістю голосів у травні обрала своїм член-кореспондентом Юрія Левенця, одного із головних архітекторів... виборчого беспредєлу... академіки вважають, що це норма для світоча вітчизняної науки.... Про "золоті акордеони", які насправді "лабають" під "фанеру", чи "знаних письменників", котрі спершу розвалюють Спілку на замовлення однієї з "футбольних" партій, а потім оперативно вишукують новому президенту предків серед запорозьких кошових, говорити зайве". Щодо фанери- то правда. Фахівці перевіряли.

Про якість наших „світил" ми завжди писали і не створювали кумирів. Знали ціну і „легендарним героям", про що попереджали деяких колег.

Час піни... Володимир Климчук каже, що й на піну є певний дефіцит. Так її багато треба. Тож читаймо, пишімо, робімо справжнє. Все пройде, а щось залишиться.

Тому, шановні ліберали, бережіть себе та готуйте світ до кращого.
Обсудити

13.07.2007
Олена Маркосян: Таємні вибори, як технологія відсторонення народу від влади
13.07.2007
Олена Маркосян: Починаємо будувати нову державу. Тепер. Крок другий
05.07.2007
Олена Маркосян: Починаємо будувати нову державу. Тепер. Крок перший
03.07.2007
В.Ч.: Все не так добре як хотілося б, але не так погано, як могло б бути...
21.06.2007
Олена Маркосян: Коли повернення немає, шлях в завтра неминучий
15.06.2007
Юрій День: Неювілейне
15.06.2007
Олександр Копеліовіч: Про революції
11.08.2007  17:36 / Акції та заходи
Відбувся ХІІІ позачерговий з’їзд партії
23.07.2007  13:42 / Коментарі
Володимир Климчук: Феномен “Вєркі Сердючки”
16.07.2007  18:44 / Заяви
Ігор Душин поведе партію на вибори
19.06.2007  13:03 / Коментарі
Ліберал змінив комуніста на посту мера Кишинева
13.06.2007  17:18 / Коментарі
Привітання новому Голові дружньої партії вільних демократів
18.05.2007  17:33 / Заяви
Звернення позапарламентських політичних сил до Парламенту, Президента, Кабінету Міністрів України щодо дострокових парламентських виборів в Україні
17.05.2007  19:43 / Коментарі
Увага! На сайті розміщено новий проект "Громадський захист"
 


© 2005 Ліберально-демократична партія України.
Прес-служба ЛДПУ: press_ldpu@ukr.net. Для зауважень та пропозицій: reklama_ldpu@ukr.net
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.ldpu.org.ua є обов'язковим.
Розробка та дизайн УРА Internet