This version of the page http://www.molod-kredit.gov.ua/print/115 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-12. The original page over time could change.
Поновлюється програма надання часткової компенсації
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву
Поновлюється програма надання часткової компенсації

    На виконання рішення Спостережної ради та Правління ДСФУ “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” усіма регіональними управліннями Фонду поновлюється укладання нових договорів про надання часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

   Нагадаємо, що часткова компенсація надається позичальникам лише за одним кредитним договором і визначається в розмірі однієї облікової ставки Національного банку, що діє на день укладення кредитного договору (розмір облікової ставки на сьогодні – див. на головній сторінці сайту).

   Максимальний розмір кредиту на будівництво (реконструкцію) житла, на який може бути надана часткова компенсація, визначається шляхом розрахунку за окремою Методикою, що базується на нормативній вартості будівництва 1 кв. м. житла в регіоні за даними Держбуду та нормативній площі житла (виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 20 кв. метрів на сім’ю).

   У зв’язку із великим попитом серед молодих сімей та одиноких молодих громадян на участь у програмі часткової компенсації відсоткової ставки, а також обмеженістю коштів державного бюджету, Кабінетом Міністрів України у листопаді 2006 року були внесені зміни до порядку отримання компенсації. Відтепер:

  • кандидат-позичальник має надати довідку про перебування на квартирному обліку;
  • часткова компенсація надається тільки на п’ять років.

   Втім, за договорами, укладеними до внесення змін, Фонд виконує свої зобов’язання у порядку, визначеному у цих договорах, зокрема щодо терміну надання часткової компенсації та пільг, які передбачалися в них.

   Із Державного бюджету України на виконання програми у 2007 році передбачено виділити 123 млн. 200 тис. гривень. Кошти надходять регулярно. Простроченої заборгованості у Фонду перед позичальниками на сьогоднішній день немає.


01.06.2007 р.

Постійна адреса сторінки: http://www.molod-kredit.gov.ua/news/115
При використанні матеріалів з сайту гіперпосилання (hyperlink) на сайт Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (http://www.molod-kredit.gov.ua) обов'язкове