Згідно з давньогрецькими міфами, Геркулес був сином володаря Олімпу - Громовержця Зевса і земної жінки - дружини царя Фів Амфітріона - Алкмени. Підступний любитель чужих дружин з'явився до прекрасної Алкмени в образі її чоловіка, і від цієї зустрічі народився Геркулес. Але й це ще не всі події тієї ночі. Тоді ж Алкмену надумав відвідати і законний чоловік. Від нього Алкмена народила Іфікла - рідного брата Геркулеса. В Стародавній Греції, і не тільки в ній, трапляються і не такі дива. Але така свобода моралі дуже не сподобалася дружині самого Зевса - суворій богині Гері. Плоди її гніву і довелося все життя відчувати на власній шкурі бідолашному Геркулесу. Таке ім'я - Геркулес або ж Геракл - дала хлопчику віщунка-піфія і означало воно - "той, хто здійснює подвиги через гноблення Гери". Гера наслала на героя божевілля, і він повбивав своїх синів та синів Іфікла. Щоб спокутувати гріх дітовбивства, Геркулес дванадцять років повинен служити слабкому і боягузливому арголідському царю Еврисфею, і тільки після цього він - син бога, стане безсмертним. Такі були умови угоди між Зевсом і Герою. Саме на службі в Еврисфея Геркулес і здійснив свої знамениті дванадцять подвигів, коли задушив голими руками жахливого Немейського лева, вбив невразливу Лернейськую гідру, вичистив за один день Авгієві конюшні, в яких не прибиралося тридцять років...
 
Але хто ж із шанувальників знаменитого пригодницького серіалу повірить, що подвигів було всього 12?! Як мінімум - 103, і їх усі можна подивитися на каналі "1+1", на безпечній відстані від щелеп циклопів, отрути жахливих змій і втручання богів. Сучасні кінотехнології, використані авторами серіалу, кого завгодно переконають у реальності цього фантастичного й чарівного світу легенд. Над віртуальною давньогрецькою реальністю попрацювали досвідчені професіонали - творці жахів "Парку Юрського періоду" та божевільних вибриків "Маски". Єдина в світі людина, яка наділена неземною силою і здатна боротися навіть з самими богами, зустрічає на своєму шляху чи не всі міфічні дива Стародавньої Греції: кентаврів і сатирів, Медузу Горгону та амазонок, крилатих і вогнедишних чудовиськ, казково чарівних жінок та жорстоких богів. З кимось Геркулесу і його вірному другові Іолаю доводиться вступати в бій, з кимось - у контакт, з кимось у зв'язок...
 
Звісно ж актор, що повинен був стати втіленням напівбога-напівлюдини для сучасного глядача, не міг мати непоказну зовнішність. Норвежця Кевіна Сорбо, постать якого принесла серіалу феноменальний успіх, "маленьким" чоловіком не назвеш: під два метри на зріст, 93 кілограми ваги і кілька років, відданих бойовим мистецтвам та акробатиці. До подвигів під ім'ям Геркулеса, Сорбо займався звичною для американських акторів справою - знімався в роликах реклами автомобілів BMV, віскі Jim Bean, пива Budweiser та пепсі-коли. Але після того, як він у 1995 році з'явився в образі Геркулеса, Сорбо різко підскочив у ціні. Тепер серіал і сам Сорбо не тільки скоряють дедалі більше сердець, але й у кожній країні залишають за собою шлейфи фан-клубів, інтернетівських фан-журналів, присвячених Кевіну і Геркулесу, та національні нагороди.
 
Не менш цікава особистість у серіалі - найкращий друг Геркулеса - Іолай, роль якого виконує Майкл Херст. Як і його герой, Херст - одноліток Кевіна Сорбо, і крім того - відомий новозеландський актор і режисер, що поставив сотні кіно- і театральних постановок, і навіть деякі епізоди "Геркулеса".
 
Атаки войовничих шанувальників подвигів Геркулеса, що воюють за продовження серіалу, змушують творців телешоу придумувати нові й нові історії. Правда губиться десь у просторах часу, але душа жадає героїчного, і новий телесезон на каналі "1+1" продовжує справедливу справу Геркулеса.