У них немає таємниць одне від одного. Вони завжди діляться радощами, тривогами і таємницями. Їм вдається перетворити будь-що на заплутану, кумедну й веселу історію. Вони ніколи не сумують, тому що вони - друзі. Створений Девідом Крейном і Мартою Коуффман молодіжний серіал "Друзі" став найпопулярнішою американською комедією ситуацій сезону 1994-1995 рр., і за свою недовгу історію на телебаченні дванадцять разів був номінований на найвищу телевізійну нагороду США - премію "Еммі". Талановитих, але маловідомих акторів він перетворив на телекумирів, і 1996-го року американська Гільдія кіноакторів оголосила героїв телесеріалу найкращим акторським ансамблем комедійних шоу. "Друзів" почали наслідувати. За мотивами серіалу навіть створено нову комп'ютерну гру. Вони "побили" всі рейтинги популярності у глядачів. Тепер "чудова шістка" з Нью-Йорка - на каналі "1+1".

Марта Кауффман та Девід Крейн, які тепер, безперечно, ввійшли в історію, здружилися ще на студентській лаві в Брендельському університеті штату Масачусетс. Одразу після випускних іспитів вони разом подалися шукати щастя у Нью-Йорку і якийсь час працювали там над позабродвейськими мюзиклами. Працювали, аж доки не зустрілися з Кевіном Брайтом і не почали вже втрьох атакувати виконавчого продюсера - гіганта телеіндустрії Warner Bros. Television. Трійця молодих авторів запропонувала компанії три нові комедії ситуацій - "ситкоми". Дві ідеї компанія відхилила, а третя стала початком "Друзів". Майбутній серіал мав назву "Друзі, такі, як ми" й розповідав про життя шістьох молодих людей у Нью-Йорку. Здавалося б, нічого особливого, але недарма критики пізніше порівнювали діалоги "друзів" з діалогами у фільмах живої легенди Вуді Аллена, 30-секундний рекламний ролик у серіалі коштував 500 000 доларів, а гонорари акторів з 1996 року становили сотні тисяч за серію.

Серед тих, хто втілив на екрані головних героїв серіалу - Моніку, Рейчел, Фібі, Росса, Джої та Чендлера, тільки актриса Кортні Кокс була добре відома кіноглядачам ще до появи "Друзів". Насамперед, завдяки культовим фільмам жахів "Крик", "Крик-2" та комедії "Айс Вентура" з Джимом Керрі. Тепер Кортні - не тільки одна з найпопулярніших актрис Америки, але й титулована персона: кілька років поспіль вона отримує титул "Найелегантнішої телезірки Америки". Втім, найзнаменитішою фігурою серіалу стала не Кортні Кокс і навіть не Ліза Кадроу - володарка нагороди Американскої академії телебачення "Еммі" за роль Фібі, - а непередбачувана Дженіфер Еністон. Американські фанати серіалу одностайно визнали Еністон найсексуальнішою дівчиною серіалу, а зачіска Рейчел-Дженіфер викликала справжній психоз наслідування. Що ж до чоловічої половини "Друзів", то і Девід Швіммер, і Меттью Перрі, і Метт Ле Бланк отримали свою порцію слави. Сором'язливий Швіммер несподівано для себе став чоловічим секс-символом американської молоді, Перрі заслужив звання найяскравішого хлопця шоу, і навіть запрошена зірка Джулія Робертс зажадала зніматися саме з ним. Про третього з чоловічої компанії "друзів", Метта Ле Бланка, партнери кажуть, що в житті він такий самий, як і в серіалі - невиправний Дон Жуан і блискучий спортсмен.

Популярність "Друзів" неймовірна. Навіть участь запрошених зірок Голлівуду Джорджа Клуні, Жана-Клода Ван Дамма, Джулії Робертс, Брук Шилдс та Тома Селлека глядачі сприймають, як щось належне. Якщо вам до вподоби веселі молодіжні вечірки, якщо у вас є почуття гумору і якщо ви з задоволенням проводили вечори з героями серіалів "Район Беверлі-Хіллз" та "Район Мелроуз", значить, новий серіал на каналі "1+1" - для вас.