"Я щоразу відмовлялася, коли мені пропонували 6-12-тисерійні фільми, - каже автор "Сімейних таємниць", - але коли побачила сценарій на 24 серії, не встояла. Ідея фільму мені близька: людина, що стоїть перед моральним вибором. Наше життя завжди міцно переплітається з тим, що ми робимо. Якщо говорити про жанр, то це кінороман. Історія родини. Стрічка багата на події. Тут є все: і життя, і смерть, і сльози, й кохання. Це серйозна, глибока стрічка. Як казав Серафим Саровський: "Відведи гріх, і все хвороби відійдуть".

На питання, чому режисером автор "Катафалка", "Любові" та "Країни глухих" Валерій Тодоровський вибрав саме Олену, продюсер серіалу відповів, що "перша причина - вона хороший режисер. Друга - їй близька сама ідея фільму".

Природно, що "Династія" в російському варіанті ніяк не могла бути аналогічна американській версії сімейних стосунків. Головним чином тому, що всі події в ньому замішані на непростій слов'янській душі, психологічних контекстах і кримінальних підтекстах. Події серіалу, в якому беруть участь Юрій Бєляєв, Марина Могілевська, Микола Добринін, Андрій Панін та Оксана Мисіна, розгортаються навколо фігури батька великої родини і основного власника акцій великого банку Олександра Миколайовича Єрмакова. Точка відліку 24-серійної епопеї - вирок лікарів: за всіма лікарськими розрахунками, фінансистові залишається провести на цьому світі не більше двох місяців. Після чого банкір вирішує, що настав час писати заповіт і ділити капітал між численними родичами. Аж тут виявляється, що думка приреченого хворого щодо розподілу грошей і думки діточок з того ж приводу дуже відрізняються. І що в такій дружній і люблячій родині гроші можуть стати не лише яблуком розбрату, але й приводом для фізичного знищення конкурентів. А виходити з першого питання криміналістів для визначення злодія - тобто, питання "Кому це вигідно?" - важко, бо вигідно всім…

Ініціатором серіалу став ніхто інший, як тріумфатор Канну, Мангейме, Чикаґо й Москви Валерій Тодоровський, але й решта людей, що попрацювали для серіалу, теж особистості вельми шановні.