Якщо дуже постаратися, то славою можна актора не нагородити, нею можна йому дошкулити. Минуло 15 років з часу виходу на екрани епохальної "Маленької Віри", а за Андрієм Соколовим і досі тягнеться "шлейф" - звання "Віриного чоловіка". Хоча тепер актор часто з'являється в російських серіалах, можливо, нові персонажі змусять глядача забути про давню роль. Наприклад, його герой у серіалі "Лінія захисту". Як стверджують автори, на вітчизняному телебаченні це перший "адвокатський" серіал. На Заході дуже популярні фільми й книжки, де в центрі подій - персона адвоката, який водночас виступає і сищиком, і супергероєм. Персонаж Андрія Соколова саме такий: розумний, чарівний адвокат, що безкомпромісно відстоює право кожної людини на розуміння й справедливість.

"Багатосерійний фільм "Лінія захисту" знімала дуже хороша команда, - розповідає Андрій Соколов. - Для режисера Дмитра Фікса це була перша "проба пера" у такому форматі. Та й для мене теж, можна сказати. Мені практично ніколи не доводилося працювати так напружено й так довго".

Дмитро Фікс більш відомий як режисер-документаліст, постановник найперших "Старих пісень про головне", рекламних роликів та музичних кліпів, а також як автор ігрового фільму "Хороші й погані". Його перший серіальний проект "Лінія захисту" - це кілька кримінальних справ, які веде адвокат Андрій Зимогоров. Причому, всі 12 сюжетів - це реальні історії з московського життя.