Масштабність такої події, як поява телесеріалу "Смертельна битва", може зрозуміти лише той, хто хоч раз забував про навколишній світ перед монітором комп'ютера, ведучи під знаком Дракона смертельну битву - "Mortal Combat". Популярність цієї відеогри із приголомшливими трюками й фантастичними бойовими прийомами лякала невтаємничених, а у 1995 році почалося нове безумство - мультсеріал. Автори мультпроекту орієнтувалися переважно на глядачів молодшого дитячого віку й не помилилися: американські дітлахи сприйняли серіал суцільних бійок "на ура", адже з величезної кількості різноманітних монстрів-бійців можна було вибрати одного, свого улюбленого, і вболівати за нього, - а шанси на перемогу має кожен. Незабаром гра виплеснулася і на вулиці. Після кількох дитячих сутичок у стилі "Mortal Combat" у Чикаґо почався страшний скандал…

Однак в Америці, як ніде, вміють усе використати на свою користь. Того ж року молодий, але талановитий постановник відеокліпів Пол Андерсон створює фільм, що прославив саме поняття "Mortal Combat" на всю земну кулю. Отже, людство знов у небезпеці, й вічна боротьба Добра зі Злом триває. Цього разу доля нашого світу вирішується у Смертельній битві між силами Світла й силами Темряви. Дуже видовищний фільм, із грамотно використаними спецефектами, з гумором і з блискучим акторським ансамблем у складі Крістофа Ламбера, Карі-Хіроюкі Таґави, Тревора Годдарда і Бріджет Вілсон. Пол Андерсон, як професійний кліпмейкер, створив чудову стрічку з блискучим відеорядом і динамічним монтажем. Бюджет "Смертельної битви" був чи не найвищим серед кінопроектів східних єдиноборств, а кількість проданих касет і дисків із саундтреком до неї просто вражала. Американські критики заявили, що фільм - не для дітей, але… американські і європейські тінейджери просто-таки штурмували кінотеатри, а сам фільм мало не канонізували. Цікаво, що стрічка, що призначалася для неповнолітніх, до адресата так і не дійшла. Тому вирішено було створити телевізійний серіал, у якому насильство й мордобої, наскільки це можливо, пом'якшені.

Події четвертого етапу розвитку "Смертельної битви", серіалу Карлоса Кото, розгортаються у двадцяти паралельних світах, де, певна річ, багато найфантастичніших бійців, завжди готових до бою. Тому не дивно, що в серіалі зайняті майже самі спортсмени-професіонали. Один з головних захисників сил Світла - актор-боєць Деніел Бернгардт, добре відомий шанувальникам східних бойовиків за стрічками "Кривавий спорт 2" і "Кривавий спорт 3". Колись у нього була зовсім інша спеціалізація: Деніел працював моделлю у Версаче й ходив по подіуму. Втім, у кожної людини - свій шлях і свої етапи розвитку. Тепер він - зірка бойовиків і одна з зірок "Смертельної битви".