Заборонений плід солодкий, а заборонене кохання - вбивче. На бажання вмираючої матері, мусульманка Джад повертається з життєрадісної Бразилії до себе на батьківщину, в Марокко. Юна дівчина потрапляє в незнайоме їй культурне середовище, де жінка не має жодних прав. Майже одночасно з Джад сюди прибуває багатий вдівець Леонідас Ферраз зі своїми синами, близнятами Діоґу та Лукасом. Одного разу хрещений батько братів, відомий учений Авґусто Албієрі приводить Лукаса в будинок Алі, де відбувається його фатальна зустріч з Джад. Люди різних культур, вони - як мешканці різних планет, кохання між якими неможливе і заборонене Аллахом. Та це ще не всі випробування, які випадають на долю закоханих. Після трагічної загибелі Діоґу доктор Албієрі створює клона близнят Леандру і тим самим провокує створення найдивовижнішого любовного трикутника, який тільки існував в бразильських теленовелах: він, вона і… клон.

 
Для невтаємничених усі латиноамериканські серіали схожі між собою, як близнята. Навіть актори в них знімаються практично ті самі. Насправді бразильські теленовели - серіалами їх там ніхто не називає - мають чітку ієрархію. Найнижчий ступінь мають денні історії для підлітків. За ними йдуть романтичні любовні історії "Рабинь Ізаур" та "Тропіканок". І, нарешті, найбільше продюсери, режисери, актори і глядачі люблять серіали "першого ешелону". В них закладаються найзначніші бюджети, їхні сценарії багатошарові, сюжетні лінії вирізняються складною структурою, а в головних і другорядних ролях задіяні визнані "зірки". Тепер роль першої скрипки в бразильському серіальному оркестрі виконує надпопулярна теленовела, телевізійна сенсація знаменитої студії "Ґлобо" - "Клон". Навіть критики змушені визнати, що новий телевізійний хіт зламав усі сталі стереотипи звичної мелодрами. Гарячі бразильці пристрасно віддалися своєму новому захопленню, що негайно позначилося на рейтингах: "Клон" обійшов таких визнаних лідерів останніх років, як "Земля кохання" і "Сімейні узи". До виходу серіалу на екрани в "мильних операх" ніколи не порушувалися теми мусульманської культури, наркотиків і, що вже зовсім незвично - теми клонування.
 
На студійному комплексі телеконцерну "Ґлобо", який охоплює 12 квадратних кілометрів, виробляється найбільша кількість серіалів в світі. Проте одразу після виходу на екрани проекту Ґлорії Перез, він злетів на недосяжну для своїх "мильних" побратимів висоту. Тридцять секунд реклами в "Клоні" коштують у півтора разу більше, ніж зйомки цілої серії, а маловідомі раніше актори Мурілу Бенісіу і Джованна Антонеллі стали головними "зірками" компанії. І це - всупереч тому, що спершу історія кохання Джад і Лукаса витримала масову антикомпанію, коли від участі в новелі відмовилися практично всі актори. Тепер творіння Перез визнане найуспішнішою теленовелою за всю історію "Ґлобо".
 
Той факт, що творцям доведеться працювати не з тими акторами, на яких вони розраховували і не з тим режисером, на якого спочатку робилася ставка, змусив авторів відмовитися від традиційних підходів до постановки і серйозно взятися за організацію нового проекту. Ідея побудувати сюжет на відносинах східного і західного світів не сподобалася першому кандидату на режисера Денізе Сарасені, проте припала до душі постановнику "Землі кохання" Жайме Монжардіму. Під його керівництвом зібрався хороший акторський ансамбль, який був готовий до експериментів і з розумінням поставився до вимоги Жайме вивчити перед зйомками мусульманську культуру. Після того, як місцем зустрічі головних героїв Джад і Лукаса було обране Марокко, вся знімальна група вирушила в подорож. "Режисирувати "Клона" - це для мене, як керувати оркестром, - каже Монжардім. - У мене було тільки п'ять місяців для того, щоб перенести теленовелу з паперу на екран. Марокко - це країна оранжево-червоних відтінків. Цей колір у всьому: в килимах і тканинах, в спеціях і навіть у заході над пустелею. Це колір, який найкраще характеризує марокканців, веселих, відкритих людей".
 
Місцеві жителі допомагали "клонівцям" як могли - надавали для зйомок свої магазини і ятки з товаром, знаходили провідників для роботи в пустелі, знімалися в масовці і навіть консультували, як одягати хеджаб на актрис. Оскільки вся історія розгортається впродовж двадцяти років, за грим акторів відповідала американка Лін Барбер, що одержала "Оскар" за фільм "Шофер міс Дейзі".
 
Після жахливої спеки, коли відмовлялася працювати навіть апаратура, а виконавці страждали від теплових ударів, марокканський колорит і східні вулиці було терміново перенесено на студію "Ґлобо" і другу частину серіалу знімали вже в Ріо-де-Жанейро і Сан-Паулу. Відомо, що зміст останньої серії на "Ґлобо" зберігається, як ядерна боєголовка - в спецсейфі, щоб не викрали конкуренти. Проте до цього останнього етапу в теленовелі сценаристи не могли добратися дуже довго - через величезний інтерес глядачів до серіалу творці все збільшували і збільшували кількість серій. Втім, навіть "Клон" не може бути вічним. 

Офіційні правила проведення "SMS-вікторини на телеканалі "Студія 1+1"