Інтернет-ресурс Wikipedia може найближчим часом закритися через фінансові проблеми, повідомляють деякі американські сайти, що спеціалізуються на IT новинах. Зокрема, “The Inquirer” пише про те, що про закриття проекту заявила особисто Флоренс Девуар, глава фонду Wikimedia, що керує проектом. Девуар виступала на конференції, присвяченій ролі технологій в сучасному суспільстві. Там вона заявила, що доходи проекту Wikipedia складають близько мільйона долара в рік, при цьому на утримання ресурсу потрібно щонайменше в п’ять разів більше. За словами Девуар, без додаткового фінансування через 3-4 місяці Wikipedia може закритися.

Проте офіційний представник проекту Wikipedia ці чутки спростовує і говорить, що слова Флоренс Девуар були “вирвані з контексту”. За його словами, зникнення популярного довідкового ресурсу в даний момент уявити складно. Керівник фонду просто вказала на потребу у фінансуванні, адже його потребує більшість некомерційних організацій. “Пані Девуар хотіла донести, що в питаннях збору коштів Wikipedia повинна стати більш “креативнішою”, підкреслив прес-секретар.

Проте, за деякими оцінками, у організації дійсно мало грошей для підтримки проекту, який залежить від роботи 350 серверів по всьому світу і персоналу, що його обслуговує. У будь-якому випадку, добровільні пожертвування ресурсу не зашкодять, дійшли висновку американці в інтернет-співтовариствах.

Korrespondent.net

Збережіть прочитане на... Save...