Родове Вогнище
РІД УКРАЇНЦІВ-РУСИЧІВ
НОВИНИ
ХОРИВИЦЯ - ОСТРІВ БОГІВ
 
Підписка на інформаційну розсилку <<<INFOLIST>>>
Ваш E-mail:
Укр:
Рус:

Споріднені сайти





Дружні сайти




Стартував проект
РІД УКРАЇНЦІВ-РУСИЧІВ

Координати РВ РПВ:
tryglav@ukr.net
 
Літня школа жерців
Рідної Православної Віри „ПРАВ”
17 серпня 7513 р. розпочалась перша в історії Родового Вогнища літня школа жерців Рідної Православної Віри „ПРАВ”. Її проведення за задумом Кола Владик має логічно продовжитись відкриттям дистанційної і заочної форми навчання Православної Рідновірської Академії Віровідання (ПРАВ). В програмі школи вивчались і розглядались кілька предметів: наука провідництва, практика світоспоглядання, обрядодіяння. Декілька занять проведено з питань календаря, травництва та програми діяльності Родового Вогнища.

Участь у школі взяли 32 рідновіри від шістнадцяти Громад та представництв Рідної Православної Віри. Найчисельніше була представлена Нікопольська Громада „Православа” та Київська „Покон Рода”, серед інших, члени Громад „Перунова Рать” (Токмак, Запорізької обл.), „Яросвіт” (Січеслав), „Київська Русь” (Київ), „Червона Русь” (Львів), „Бужани” (Вінниця), „Права” (Запоріжжя), „Святославичі” (Харків), „Алатир” (Хмельницький), „Джерело Рода” (Кам’янець-Подільський, Хмельницької обл.), „Острог Ярила” (Трускавець, Львівської обл.), „Світовит” (Сарни, Рівненської обл.), православні рідновіри Калуша і Коломиї (Івано-Франківьскої обл.) та Чернівець. Учасниками школи були уже діючі обрядодії, жерці, голови Громад Рідної Православної Віри, а також рідновірська молодь з потенційними жрецькими якостями.

Щоденна програма школи розпочиналась о 6-ій годині ранку зі світоспоглядань (медитацій) та прославлень Рідних Богів. Кожного дня слави Богам проказувала нова людина, таким чином навчаючись складати канонічні тексти та відповідно промовляти їх. До 8-ої проводились самостійні фізичні вправи, а після сніданку розпочинались теоретичні і практичні заняття. Найбільшої уваги було зосереджено на практиці світоспоглядання та науці провідництва, дещо менше на обрядодіянні. Мали ми й практичні заняття із оволодінням силами стихій, зокрема, у перший же день школи нам довелось розганяти хмари. І не дивлячись на те, що майже суцільно по Україні лили дощі та зливи, дубовий гай на Оболоні купався в сонячному промінні.

Школа дала усім нам неоціненний досвід спілкування, допомогла зблизити Громади Родового Вогнища та викристалізувати єдиний світоглядний та організаційний стрижень нашого об’єднання. Школа вказала необхідні напрямки роботи, показала, що, не дивлячись на наявність вірознавчої книги та книги обрядів, ми потребуємо значно більше духовної літератури. Школа була корисною як для учасників, так і для волхвів Рідної Православної Віри, бо розкрила ті сторони роботи, які раніше не допрацьовувались, але потребували висвітлення з точки зору рідновірів. З’ясована нагальна необхідність проведення семінарів з обрядодіяння для голів Громад, випуску і упорядкуванню збірника обрядових пісень. Завдяки творчим пошукам побратима Доброслава („Червона Русь”, Львів) та посестри Трояни („Покон Рода”, Київ) виринула і буде реалізована чудова ідея випуску диску слов’янської світоспоглядальної (медитативної) музики (гудьби).

20 серпня проведено розширене Коло Владик, в якому взяли участь голови Громад, провідники Характерного Козацтва та Берегині Роду. Розглядались питання діяльності нашого об’єднання на найближчі півроку, проведення осінньої школи жерців, побудови Храму Рідної Православної Віри, реєстрації Всеукраїнських організацій Характерного Козацтва й Берегині Роду, участі у Вічі Українських Рідновірів.

На підставі того, що Родове Вогнище Рідної Православної Віри є найбільшим і найдієвішим звичаєвим рідновірським об’єднанням України, Коло Владик прийняло рішення іменувати відтепер Верховного волхва Рідної Православної Віри Володимира Верховним волхвом Руси-України. У зв’язку з новими можливостями було вирішено збудувати Храм Рідної Православної Віри у Києві, відповідне звернення про надання земельної ділянки уже подане Київському міському Голові О. Омельченку. Здійснено перепис відаючих Рідної Православної Віри та Колом Владик оголошено, що для проведення священних таїнств (обрядів) Рідної Віри відповідну посвяту мають: Верховний волхв Руси-України Володимир (В. Куровський), Відаюча Мати Роду Лада (Е. Якимів), волхв Богумир (Р. Миколаїв), волхв Світовит (С. Пашник), відун Святослав (В. Федорівський), жрець Борей (С. Кривий), жриця Оріяна (О. Андрусенко), жрець Твердислав (А. Філатов), жрець Любомудр (А. Накорчевський).

21 серпня за рішенням волхвів було проведено посвяту у жрецький чин обрядодія Нікопольської Громада „Православа” посестри Оріяни. Дане благословення Верховного волхва Руси-України Володимира на обрядодіяння старостам Громад та рідновірській молоді. Відбувся обряд ім’янаречення при введенні в духовний чин Хранителя Родового Вогнища волхва Межимира, якого тепер рідновіри іменують Богумиром. З 10-ої до 15-ої години волхв Богумир проводив обряди очищення та ім’янаречення Русинів. Тим завершилась перша літня школа жерців Рідної Православної Віри „ПРАВ”.
Хранитель
Родового Вогнища Рідної Православної Віри
волхв Богумир
 

Вийшла книга Волхвині Лади
"Народження Богині.
Священні знання слав’янського роду"


Відкрився сайт РОДОСВІТ
"Акадємія Розвитку Людини"


Вийшла книга "Відичне Православ'я: наш шлях до Бога"

Відкриття капища Ярила на Хоревиці


Вийшла книга "Малий требник Рідної Православної Віри"


Вийшла №3 журналу "Родове Вогнище"

"Щит Перуна"
збірка сучасних пісень-славнів Перуничів України-Руси

Авторський альбом пісень-славнів бояна Живосила (В.Лютого)

Коло Свароже на 7513р.




Образи.
Автор Сонцеслав Крижанівський


Вийшла книга "З Богами у Триглаві"