Родове Вогнище
РІД УКРАЇНЦІВ-РУСИЧІВ
НОВИНИ
ХОРИВИЦЯ - ОСТРІВ БОГІВ
 
Підписка на інформаційну розсилку <<<INFOLIST>>>
Ваш E-mail:
Укр:
Рус:

Споріднені сайти





Дружні сайти




Стартував проект
РІД УКРАЇНЦІВ-РУСИЧІВ

Координати РВ РПВ:
tryglav@ukr.net
 

ПЕРША В ОБЛАСТІ


Нарешті, після тривалої дев'ятимісячної тяґанини, Дніпропетровська обласна державна адміністрація розпорядженням свого Голови від 16.03.2005 р. за № 67-р-05 зареєструвала Статут першої в Дніпропетровській області громади Рідної Православної Віри (РПВ) "Православа" в м. Нікополі. Чому ж для цього потрібно було цілих 9 місяців замість одного, максимум - трьох по закону? Чому засновникам потрібно було декілька разів відвідувати відділ релігії облдержадміністрації, скаржитися у Київ на порушення закону, чому так довго і прискіпливо "розглядався" Статут громади РПВ? Адже значно швидше було зареєстровано півтора десятка різних християнських течій: від Євангелістів П'ятидесятників до Свідків Єгови.

Причиною такої тяганини була не тільки виборча кампанія в державі і тривале безвладдя в облдержадміністрації, а головне те, на нашу думку, що РПВ є етнічною Вірою русинів-українців. Вона базується на правічних засадах нашого народу: Рідна Земля, Рідна Мова, Рідні Знання (ВІДИ) та Рідна Віра. А це йде в розріз з усіма інтернаціональними релігіями, що є в Україні. На жаль, під багатовіковим приниженням, а то і знищенням всього етнічного (національного), навішуванням йому ярликів "поганство", "ідолопоклонство" і т.п. у більшості нашого народу склалося негативне, нав'язане чужинцями, ставлення до всього рідного, а чуже сприймається як високодуховне. Відбувається істинне Ідолопоклонство пророкам чужого народу. Рідна ж Православна Віра це правічна Віра (релігія), яка була відома на Русі під назвою: Віра Предків, Руська Віра, Відання Права, Право Славлення.

Священними заповідями РПВ є:
  • твоя Вітчизна є найсвятішою Землею на планеті, домом твоїх предків, борони її честь та примножуй її сили;
  • кров є свята бережи її чистоту від алкоголю, наркотиків, та змішання;
  • мова Русинів(Українців)- є мовою твоїх Богів, бережи та використовуй її, як найвищий дар Неба;
  • оберігай єдність своєї сім'ї , роду та народу , як одну з найвищих життєвих цінностей;.
  • народжувати та виховувати Українських дітей - твій священний обов'язок;
  • твори мир та шану між народами світу, не принижуй інші народи;
  • бережи наші звичаї від глуму та потали чужинців;
  • за Поконом Боги наші не потребують жертви а ні крові, а ні тіла , а.лише, працю рук наших.

Народ, який живе за такими священними заповідями, живе вічно та щасливо.

На сьогодні в Україні живе і діє двадцять п'ять громад РПВ, а Державний комітет у справах релігії 30 березня 7513 (2005) р., Зареєстрував Духовній центр "Родове вогнище Рідної Православної Віри" як Всеукраїнське духовне об'єднання (конфесію). "Родове вогнище РПВ" 22 травня 7512 року провело перше Віче Православних Вогнищан України, а 15 січня 7513 р. першу Міжнародну конференцію "Рідна віра духовна сутність слов'ян", уговорено Всеслов'янське Віче Рідновірів. Випущено декілька примірників часопису "Родове Вогнище" вісників "Триглав", "Віра Предків" та інші.

Нікопольська громада "Православа" бере активну участь в заходах "Родового Вогнища", проводить в місті рідні свята, щороку на весні висаджує молоді верби на вулицях міста, в дитячих садочках, скверах. Громада організовує цікаві мандрівки молоді по Святиням рідного краю. Опікуємося патріотичним вихованням молоді. За сприяння громади створено і зареєстровано обласну молодіжну організацію "Січеславський полк Характерного козацтва". Плани у громади великі. Всім, хто зацікавиться Рідним Світоглядом, пропонуємо контактний телефон 2-26-63

Слава рідним Богам!
Староста громади "Православа"
А. Усатий.
 

Вийшла книга Волхвині Лади
"Народження Богині.
Священні знання слав’янського роду"


Відкрився сайт РОДОСВІТ
"Акадємія Розвитку Людини"


Вийшла книга "Відичне Православ'я: наш шлях до Бога"

Відкриття капища Ярила на Хоревиці


Вийшла книга "Малий требник Рідної Православної Віри"


Вийшла №3 журналу "Родове Вогнище"

"Щит Перуна"
збірка сучасних пісень-славнів Перуничів України-Руси

Авторський альбом пісень-славнів бояна Живосила (В.Лютого)

Коло Свароже на 7513р.




Образи.
Автор Сонцеслав Крижанівський


Вийшла книга "З Богами у Триглаві"