Родове Вогнище
РІД УКРАЇНЦІВ-РУСИЧІВ
НОВИНИ
ХОРИВИЦЯ - ОСТРІВ БОГІВ
 
Підписка на інформаційну розсилку <<<INFOLIST>>>
Ваш E-mail:
Укр:
Рус:

Споріднені сайти





Дружні сайти




Стартував проект
РІД УКРАЇНЦІВ-РУСИЧІВ

Координати РВ РПВ:
tryglav@ukr.net
 

Народження громади "Київська Русь"

Громада Рідної Віри м.Києва "Київська Русь" розпочала свою діяльність у листопаді 7510 року. Відтоді очисні обряди та посвяту в Рідну Православну Віру прийняло чимало людей. Досить швидко виникла потреба у недільних Православленнях, та відсутність приміщення не давала можливості реалізувати задумане. Завдяки Полковнику Козацтва, заступникові уряду ЗГУК Вітану Ващенку ця проблема була вирішена і перше велике недільне Православлення (богослужба) відбулось відразу після Великодня - 23 березня. Розклавши священний Алатир на вишитих рушниках, Духовний провідник Рідної Віри, Першоволхв Характерного Козацтва Володимир Куровський, закликавши Богів і принісши їм пожертви, проголосив першу офіційну проповідь громади "Київська Русь". Відтоді щонеділі усі православні рідновіри мають змогу прийняти участь у Православленнях та обрядах громади. Більше того, розуміючи зростаючі потреби у знаннях про рідну духовність, здійснюються відео- та аудіозаписи проповідей, які можна придбати в активістів ЗГУКу на Майдані Незалежності після попереднього замовлення.

Приємно вражає, що кількість рідновірів швидко зростає по всій Україні. Свідченням цього є конференція, яка відбулась у Нікополі, та створення Конфедерації (в подальшому конфесії) Української Рідної Православної Віри. Широке розгортання конфесії викликає велику потребу у досвідчених Відаючих - Обрядодіях, Жрецях та Волхвах. Саме тому Характерне Козацтво постійно проводить навчання та духовне просвітництво тих, хто йде шляхом Відаючих. Так 20 квітня 7511 року пройшов першу посвяту у Відаючі (отримавши право бути обрядодієм) пан Борей Кривий. Духовний шлях Відаючих є достатньо складним і ставить до особистості великі вимоги. Пройти його швидко не вдається нікому. Протягом всього життя відбувається трансформація духовності. І якщо для простого рідновіра вимоги не надто суворі, то для Відаючих все їхнє життя стає суцільним екзаменом.

Члени громади свято вірять, що саме з "Київської Русі" розпочнеться реальне велике відродження Рідної Православної Віри. Саме вона покликана Божим Провидінням стати каталізатором розквіту і підйому духовно вільної та економічно могутньої держави України.

Твердислав Філатов,
Курінний отаман
Святошинського куреня.
 

Вийшла книга Волхвині Лади
"Народження Богині.
Священні знання слав’янського роду"


Відкрився сайт РОДОСВІТ
"Акадємія Розвитку Людини"


Вийшла книга "Відичне Православ'я: наш шлях до Бога"

Відкриття капища Ярила на Хоревиці


Вийшла книга "Малий требник Рідної Православної Віри"


Вийшла №3 журналу "Родове Вогнище"

"Щит Перуна"
збірка сучасних пісень-славнів Перуничів України-Руси

Авторський альбом пісень-славнів бояна Живосила (В.Лютого)

Коло Свароже на 7513р.




Образи.
Автор Сонцеслав Крижанівський


Вийшла книга "З Богами у Триглаві"