Родове Вогнище
РІД УКРАЇНЦІВ-РУСИЧІВ
НОВИНИ
ХОРИВИЦЯ - ОСТРІВ БОГІВ
 
Підписка на інформаційну розсилку <<<INFOLIST>>>
Ваш E-mail:
Укр:
Рус:

Споріднені сайти





Дружні сайти




Стартував проект
РІД УКРАЇНЦІВ-РУСИЧІВ

Координати РВ РПВ:
tryglav@ukr.net
 

Вперше за тисячу років День Волхвів

У сиву давнину в наших далеких пращурів був звичай спілкування зі Всесвітом. Двічі на рік, у ніч на перше травня та перше листопада, у визначеному місці Волхви збиралися для того, щоб запалити Вогнище Волхвів і вийти на духовний зв'язок зі своїми попередниками і нащадками. Славлячи Богів біля обрядової ватри, вони колективно входили у трансперсональні (змінені) стани, які давали їм можливість поринути у сутність буття, часу і простору. Розпалювання цього вогню виступало свідченням того, що є ще люди, готові почути і прийняти Божественну суть, виступаючи свідками потойбічного. Спільні ватри, де були найдосвідченіші і молоді Волхви, забезпечували безперервність ланцюга спадковості і таємних знань, підтвержуючи їх прагнення служити Богу та відданість Батьківщині. На Священну Ватру делегували найкращих, тому попасти на неї було великою честю. Волхви казали, що до ватри Боги пускають лише наймудріших.

Вже тисячу років не відбувалася Ніч Волхвів. Хоча звичай розпалювати вогні і збиратися на Священих місцях зберігся і досі, та робили це переважно поодинокі роди, які берегли прадавню пам'ять.
Виконуючи заповіт пращурів, в ніч на перше травня 7511 року (2003) у м.Нікополь зібралися Волхви і вогнем своїх свічок засвідчили перед Богами готовність виконати своє призначення. Вночі, після Ради Волхвів, на валах Микитинської Запорозької Січі, було проведено спільне Православлення, яке ознаменувало собою відновлення в Україні - Русі Рідної Православної Віри. Реченням Волхвів проголошено, що віднині місце Микитинської Запорозької Січі, як і всіх інших Січей, а також Святилища Предків, городища та кургани є Святинями Рідної Православної Віри і кожен православний рідновір буде берегти й охороняти їх аж до загину. О десятій годині ранку розпочалося I Міжрегіональне свято рідної духовності "Придніпров'я - колиска світової цивілізації", в рамках якого було проведено урочисте богослужіння та освячення Святині - місця Микитинської Запорозької Січі, яке провели Духовний Провідник Запорізького Краю, Волхв Рідної Православної Віри Світовит Пашник та Першоволхв Характерного Козацтва Володимир Куровський. Вони звернулися до присутніх з промовою і оприлюднили рішення Ради Волхвів і Речення Вохвів РПВ. Знаменно те, що саме у цей день і на цьому місці 355 років тому був обраний гетьманом і розпочав національну визвольну війну Богдан Хмельницький.

Після цього у приміщенні Нікопольського технікуму Національної металургійної Академії України відбулася науково-практична конференція "Духовність пращурів - джерело розвитку цивілізаціїї", у якій прийняло участь та прислало свої вітання багато відомих людей. По завершенні відбулася Святкова концертна програма на честь Дня Волхвів. Наступного дня відбулось паломництво до прадавніх святинь Рідної Православної Віри о.Хортиця (вік - 4 тис. років). Підсумком свята стало створення конфедерації громад Рідної Віри під єдиною назвою "Рідна Православна Віра", до якої ввійшли дев'ять громад Рідної Віри Ведично-Православного покону (Характерного Козацтва) та п'ять Запорозьких громад Рідної Православної Віри.

Конфедерація є угодою, яка об'єднує громади Рідної Віри зі споконвічним етнічним розумінням Єдиного і багатопроявного Бога. На даному етапі згідно цієї угоди відбувається узгодження, деталізація і корекція основ богознавства, обрядовості та календаря свят з метою вироблення єдиної концепції Рідної Православної Віри. Конфедерація відкрита для вступу інших громад Рідної Віри, які сповідують звичаї і традиції українців-русичів та живуть по Праву.
 

Вийшла книга Волхвині Лади
"Народження Богині.
Священні знання слав’янського роду"


Відкрився сайт РОДОСВІТ
"Акадємія Розвитку Людини"


Вийшла книга "Відичне Православ'я: наш шлях до Бога"

Відкриття капища Ярила на Хоревиці


Вийшла книга "Малий требник Рідної Православної Віри"


Вийшла №3 журналу "Родове Вогнище"

"Щит Перуна"
збірка сучасних пісень-славнів Перуничів України-Руси

Авторський альбом пісень-славнів бояна Живосила (В.Лютого)

Коло Свароже на 7513р.




Образи.
Автор Сонцеслав Крижанівський


Вийшла книга "З Богами у Триглаві"