This version of the page http://www.derevodom.com/show_1880.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-08. The original page over time could change.
Статьи о строительстве :: Про теплозахист будівельних конструкцій :: Утепление зданий
           

САН ТИМ БУДИНВЕСТ - строительство деревянных домов

     Главная страница
     Наши проекты
     Наши работы
     Наши цены
     Породы дерева
     Контакты
     FAQ

Статьи о строительстве

(ссылки открываются в новом окне)

Статьи о строительстве >> Утепление зданий >> Якщо будувати дім, - то тільки з теплими стінами


Якщо будувати дім, - то тільки з теплими стінами
Савченко О. Якщо будувати дім, - то тільки з теплими стінами // Галицькі контракти . . 8 декабря 1997 (№ 49) . С. 33



      Українсько-канадське СП "Березань-ЕFFE" - одне з тих, що закладають підвалини завтрашнього "будівельного буму", - завдяки впровадженню нових будівельних технологій




    "Скромні" енерговитрати у розвинених країнах зумовлені не лише тим, що тепло - дороге, але й високими державними стандартами теплозахисту будівельних конструкцій.

    Для країн, що мають наближені до українських природні умови, ці стандарти донедавна були у 2,5-3,5 раза вищі за вітчизняні. Тому в Україні затверджені нові норми, наближені до світових. Але щоб дотримувати їх, потрібно застосовувати в будівництві високі технології, у впровадженні яких Україна катастрофічно відстала від розвинених країн.

    Зараз на опалення в Україні витрачається 30% усіх паливно-енергетичних ресурсів, що споживає країна, 65% з них - на опалювання житла. При цьому енерговитрати на опалення 1 кв. м загальної площі становлять в Україні - 250-400 кВт/год. на рік, у Німеччині - 180, країнах Скандинавії - 150, у будинках, споруджених із застосуванням комплексу теплозбережних техно-логій, - усього 60-80.

    У 1995 році на базі Березанського проектно-промислового домобудівного об'єднання засновано спільне українсько-канадське підприємство "Березань-ЕFFE". На той час фірма LKS розпочала поблизу Гостомеля зводити котеджне містечко за канадськими проектами, тому новостворене СП почало виготовляти конструкції для "канадських" котеджів та проводити відповідні монтажні роботи. На спільному підприємстві працює лінія для виготовлення стінових панелей за найсучаснішою канадською технологією "Seven-S". Обладнання дозволяє виробити 3000 кв. м стінових та мансардних панелей на рік - це 30-50 індивідуальних будинків.

    color=#000000>Будинки підприємства "Березань-ЕFFE" традиційні для півночі Америки. Вони складаються з панелей, виготовлених на спеціальному обладнанні. Стіни мають дерев'яний каркас, для утеплення використовують пінополіуретан - твердий та екологічно чистий. Внутрішня обшивка панелі - гіпсокартонні плити, зовнішня - водотривка фанера чи ДСП. Така стіна відзначається надзвичайно високими теплозахисними властивостями, хоча товщина конструкції лише 174 мм. До речі, за океаном близько 17% житлових будинків споруджують з елементів заводського виготовлення. З них дерев'яний каркас мають 75% у США та 90% - у Канаді.

    У Березані зведено експериментальний демонстраційний будинок з використанням вітчизняних енергозбережних технологій: пасивної та активної ге-ліосистем, теплового насоса, що відбирає енергію підземних вод, вітроенергоустановки, теплих стін, вікон-склопакетів з потрійним склом. Цей цікавий будинок з'явився завдяки ентузіазму будівельників підприємства, авторів винаходів та господаря дому. Вони вважають, що впровадження нових технологій, пристосованих до місцевих кліматичних та економічних умов, - це одна з необхідних складових початку "будівельного буму" в Україні.



    Довідка "ГК":

      Крізь стіни та покриття будинок втрачає близько 60% тепла. Зменшити тепловитрати можна за рахунок багатошарових стін. Найбільше вони поширені у новому будівництві країн Скандинавії - їх частка в Данії становить 60%, Швеції - 80%, Фінляндії - 90%, Норвегії - 100%. На виробництво 1 куб. м пінополістиролу витрачається умовного палива - 32 кг, мінеральної вати - 62, пористого бетону - 80-140, керамзитобетону - 170-210, цегли - 250-260 кг.












© Дерево Дом Строй   
Дерево Дом Строй обслуживается в рекламном агентстве IPTV Production & Advertising
мы очень признательны им за наш бренд и за всё, что они для нас сделали.