This version of the page http://www.4oru.org/slovo.3356.7.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-06. The original page over time could change.
ЛИСТІВКА ДЛЯ ІСУСА (різдвяна історія) - Зоряна Живка

ЛИСТІВКА ДЛЯ ІСУСА (різдвяна історія)
Для детей

Начало | Поиск | Статьи | Отзывы | Газета | Христианские стихи, проза, проповеди | WWW-рейтинг | Форум | Чат
 


 Новая рубрика "Статья в газету": напиши статью - получи гонорар!

Все рубрики [авторы]: Проза [а] Поэзия [а] Для детей [а] Драматургия [а] -- Статья в газету!
Публицистика [а] Проповеди [а] Теология [а] Свидетельство [а] Крик души [а] - Конкурс!
Найти Авторам: правила | регистрация | вход

версия для печати

ЛИСТІВКА ДЛЯ ІСУСА (різдвяна історія)


Зоряна Живка
ЛИСТІВКА ДЛЯ ІСУСА (різдвяна історія)
У рожевих вечірніх сутінках танцювали сніжинки — то пані Зима прибирала місто до Різдвяного свята. Кущі, дерева, будинки, вдягнувши снігові шати, виглядали досить урочисто і навіть казково. Вуличний ліхтар дивився, як кружляють сестрички-сніжинки, як поспішають додому люди... Вже вкотре повз нього промчав вітер, наспівуючи якусь колядку. Ось іде поштарка, тьотя Катя. Вона тихенько молиться: "Дорогий Спасителю, завтра вже Свят-вечір. Прошу, Ти благослови людей не забути про Тебе за святкуванням, зверни до Себе їхні серця... Адже це Твоє свято, Господи..."
Ліхтар поглядом провів тьотю Катю до під'їзду, більше вулицею ніхто не йшов, і йому стало сумно. Тоді він зазирнув у найближче до нього вікно: у кімнаті було темно, біля вікна стояла дівчинка. Вона дивилася, як іде сніг і про щось думала...
Оксанка думала про Різдво. Вона знала, що це свято — на честь дня народження Ісуса Христа, Божого Сина, Який народився дуже давно, аж два тисячоліття тому у Вифлеємському вертепі. Марія, Його мама, сповивши, поклала Дитятко в ясла... А коли Ісус виріс і став дорослим, Він ходив по землі і розповідав людям про Бога.
— Любий Ісусе, — прошепотіла Оксанка, — я знаю про Тебе дуже мало, проте люблю Тебе. Це несправедливо, що люди вітають на Різдво тільки один одного і ніхто нічого не дарує Тобі. Я теж приготувала подарунки і мамі, і татові, і друзям. Але зовсім не знаю, чим порадувати Тебе. Що б Ти хотів отримати на свято? Може, Тобі буде приємно одержати від мене листівку?
Дівчинка відійшла від вікна, сіла за письмовий стіл і ввімкнула лампу. На столі лежало вже кілька підписаних вітань із Різдвом — і дідусю з бабусею, і тьоті, й подрузі. Оксанка вибрала найгарнішу листівку з тих, що сьогодні купила на пошті, –"З Днем народження!", і старанно підписала її:
"Дорогий Ісусе!
Вітаю Тебе з Днем народження!
Бажаю багато друзів і здійснення усіх мрій!
Що Тобі подарувати?
З любов'ю.
Оксанка."
Наступного ранку дівчинка вкинула всі підписані листівки до скриньки на пошті. Їй дуже хотілося, щоб усі вони дійшли до своїх адресатів, особливо та, на Небо.
Тьотя Катя вже закінчувала сортувати пошту: ось ці листи і листівки підуть по Києву, ось ці — на Львівщину, он ті — на Одещину, там ті — аж до Росії... "Що ж мені робити з цією листівкою? — думала тьотя Катя, розглядаючи Оксанчине послання. — Господи, в мене є тільки один спосіб надіслати Тобі це вітання — поштою молитви. Ти бачиш оце серце, що шукає Тебе. Благослови Оксанку, Ісусе. Нехай вона пізнає Тебе". Жінка поклала листівку до своєї Біблії і потім часто знову і знову молилася за дівчинку.
Несподівано швидко промайнули свята. Після канікул в Оксанчиному класі з'явилася новенька. І так вже трапилось, що вчителька посадила її поряд Оксанки. Дівчатка скоро й подружилися.
Новеньку звали Олеся. Вся її родина знала і любила Господа. Щонеділі Олеся ходила до недільної школи. Одного разу вона запросила піти з нею і подружку.
— А що ми робитимемо в недільній школі? — спитала Оксанка.
— Ми будемо читати про Ісуса, молитися, співати, грати. Тобі сподобається! — завірила товаришка.
Тож наступної неділі дівчатка пішли до недільної школи разом. Оксанці й справді дуже сподобалося. А ще вона отримала в подарунок "Біблію для дітей".
Щовечора читала тепер Оксанка біблійні оповідання: про створення світу, про Авраама, про Мойсея, про Давида, але найбільше їй сподобалися розповіді про Ісуса.
Одного разу, коли вони разом поверталися зі школи додому, Оксанка спитала подругу:
— Олесю, як ти думаєш, який подарунок найбільше порадує Ісуса? Знаєш, Господь так піклується про нас: дощ і сонячну погоду, і друзів, і батьків, які нас люблять — все це Він посилає! Мені б так хотілось і Йому зробити щось приємне.
— Ми вчора з мамою читали, що найбільше Бога радує, коли ми віддаємо Йому своє серце, — відповіла Олеся.
— Серце? Як це?
— Ось зайдемо до мене, то я тобі прочитаю з Біблії.
Вдома Олеся дістала Святе Письмо, розгорнула на закладинці та прочитала:
— Знайшла, це книга Об'явлення, третій розділ, двадцятий вірш. Послухай: “Ось стою під дверима і стукаю. Якщо хто почує мій голос і відчинить двері, то ввійду до нього і повечеряю з ним - і той зі мною”. Мама каже, що Ісус, ніби подорожній, невидимо ходить по землі, стукає до серця кожної людини, і дорослих, і дітей. А до того, хто молитовно запросить Його, Він приходить і залишається назавжди.
Цілий вечір розмірковувала Оксанка над прочитаним, а перш ніж лягти спати, помолилась:
— Дорогий Ісусе, я не знаю, чи схоже моє серце на будиночок, але якщо це й справді так, то будь ласка, прийди і живи в ньому. Я відчиняю його для Тебе й дарую Тобі. Амінь.
Подруги й далі разом ходили до недільної школи, а влітку поїхали до дитячого християнського табору. Скільки нового відкривала для себе Оксанка, скільки цікавого дізнавалася! Вона дуже зраділа, коли одного разу з нею до церкви пішли й батьки. Їм сподобалося бути на богослужінні, тож тепер вони кожної неділі ходили до церкви разом.
Так минув рік. Знову кружляли у бузкових сутінках сніжинки й пані Зима вкривала місто білою ковдрою. Вуличний ліхтар зазирнув до Оксанчиної кімнати. Дівчинка повторювала слова своєї ролі: завтра у різдвяній виставі вона гратиме янгола. "Господи, допоможи мені, будь ласка, гарно зіграти, не забути слова, не переплутати репліки. Й Олесю благослови, вона зараз теж вчить свою роль, і пастушкам допоможи, вони ніяк не можуть дружно проспівати свою колядку.”
Врешті Оксанка відклала аркуш, з якого вчила, й сіла за письмовий стіл. “Господи, я знаю, що Ти чуєш мене завжди, коли молюся, і я можу сказати Тобі все-все. Але я сподіваюсь, Тобі буде приємно отримати від мене письмове вітання до Твого свята, до Різдва?"
Вона дістала з полички листівку "З Днем народження!", яку кілька днів тому купила на пошті.
"Дорогий мій Спасителю!
Вітаю Тебе з Днем народження!
Дякую Тобі, що Ти прийшов на землю!
Дякую Тобі, що Ти прийшов до мого серця й до моєї родини. Ти врятував і мене, і тата, й маму!
Бажаю Тобі знайти багато нових друзів!
З любов'ю
Твоя Оксанка".
Наступного дня, сортуючи пошту, тьотя Катя знову знайшла листівку, адресовану "На Небо", і вона з радістю надіслала її Адресату "поштою" молитви.

Об авторе все произведения автора >>>

Зоряна Живка, Київ, Україна
Я християнка.
За освітою - філолог, магістерську студію писала за творчістю К.С. Люїса (однодумці, відгукуйтеся!). Як літературний критик, займаюся дитячою літературою.

Дякую усім читачам, що залишили для мене відгуки (і похвальні, і критичні). Вони надихають і підтримують у подальшій творчості. Дякую організаторам і координаторам сайту за віднайдених однодумців.
Зараз працюю над 2м і 3м томом мого проекту "Різдвяна антологія" ("Свічадо"). Перший том уже має другий тираж - і це за рік!

e-mail автора: zorianazhyvka@ukr.net

 
Прочитано 1864 раза. Голосов 1. Средняя оценка: 5
Дорогие читатели! Не скупитесь на ваши отзывы, замечания, рецензии, пожелания авторам. И не забудьте дать оценку произведению, которое вы прочитали - это помогает авторам совершенствовать свои творческие способности
Оцените произведение:
(после оценки вы также сможете оставить отзыв)
Отзывы читателей об этой статье Написать отзыв Форум
Ірина Фрідман 2005-10-06 20:39:33
Таке добре оповідання!!! Для діточок дуже повчально... та й я собі на вус мотаю, може й своїй доні розповім, як подорослішає.
Благословінь вам та надхнень...
 
читайте в разделе Для детей читайте в других разделах

«Страшный» жук - Тихонова Марина

Дедушка Туман - Григорьева Лада

Казка про мандрусиків. Розділ 1 - Зоряна Живка

>>> Все произведения раздела Для детей >>>

Поэзия :
Чёрный вальс - Дмитрий Ляляев
Эту и другие песни в формате mp3 можно прослушать здесь: http://music.lib.ru/d/dmitrij_l/

Поэзия :
Бескрылая Муза - Ирина Шабанова

Поэзия :
Одиночество - Лариса Дьяченко

 
Назад | Христианское творчество: все разделы | Раздел Для детей
www.ForU.ru - (c) Христианская газета Для ТЕБЯ 1998-2006 - editor@ForU.ru
 


Рамочка.ру - лучшее средство опубликовать фотки в сети!

Надежный хостинг: CPanel + php5 + MySQL5 от $0.95 Hosting

Free Software
















ООО Упаковочные решения: упаковочное оборудование: ополаскиватель, укупорка бутылок, заклейщик гофрокоробов.

комплектная трансформаторная подстанция ктп силовые сухие трансформаторы