ТЕЛЕКАНАЛ "1+1": СТРАТЕГІЯ І ПЕРСПЕКТИВИ

 "1+1" – загальнонаціональний україномовний телеканал, безперечний лідер вітчизняного телевиробництва та один з найулюбленіших телеканалів українських глядачів.

Канал "1+1" засновано у серпні 1995 року. Він вийшов в ефір у вересні того ж року. З 1997 року "1+1" здійснює мовлення на Другому загальнонаціональному каналі українського телебачення згідно з ліцензією Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

До 2004 року обсяг мовлення "1+1" складав 15 годин на добу: з 07:00 до 10:00 та з 14:00 до 02:00.

З 30 липня 2004 року канал одержав право на збільшення обсягу мовлення до 24-х годин на добу, що відкрило для колективу "1+1" нові творчі можливості та дало змогу зробити цілісну та логічно завершену сітку мовлення.

Технічне покриття території України - 95%.

Потужна складова бренду "1+1" – це оригінальній візуальний образ каналу, створений креативною командою "1+1 Відео-Дизайн", відзначений і визнаний колегами в усьому світі, про що свідчать неодноразові перемоги у конкурсах міжнародних організацій Promax/BDA.

Канал "1+1" – один з перших українських телевиробників, який почав експортувати програми власного виробництва в закордонний телевізійний простір. Тепер шоу, розважальні проекти, фільми і серіали "1+1" демонструють провідні телеканали Росії: "Перший", "Росія" "СТС", "Культура", "Домашній". Це свідчить про високу конкурентоспроможність вітчизняного телевізійного продукту.

Бренд "1+1" уже давно став своєрідним знаком якості українського ТБ. Якісний і професійний рівень програм каналу "1+1" підтверджується не лише популярністю у глядачів (про що свідчать високі рейтинги), але й схвальною оцінкою професіоналів (позитивні відгуки в засобах масової інформації, численні призи на вітчизняних і міжнародних телевізійних форумах).

Серед нагород каналу - найвищі призи щорічного професійного телевізійного конкурсу України "Золота Ера" (аналог американської нагороди "Еммі" й російської "Тефі"), які здобули авторські програми "1+1" у 1997 та 1998 роках.

На конференціях міжнародних асоціацій Promax та BDA (1998-2005 роки), асоціацій, що об'єднують фахівців телевізійного дизайну та promotion усього світу, відділ дизайну каналу "1+1" нагородили найпрестижнішими нагородами.

Cоціальний проект "Ти не один" відзначено за оригінальність ідейного наповнення та філософське осмислення української культури в контексті культури світової. "1+1" стала єдиною компанією-переможцем серед країн СНД та Східної Європи.

За результатами Всеукраїнської загальнонаціональної програми "Людина року" канал "1+1" визнано найкращою телекомпанією України 1997 року та нагороджено премією "Прометей-престиж".

За підсумками відкритого Всеукраїнського рейтингу популярності "Колесо Фортуни" в 1997 році канал "1+1" також визнано найкращою українською телекомпанією та нагороджено "Кришталевим слоном".

На IV Всеукраїнському фестивалі журналістики, "за підсумками опитування громадської думки населення України", канал "1+1" було визнано найкращою телекомпанією України 1998 року. За значні досягнення в українській журналістиці "1+1" присвоєно звання "Володар титулу "Всенародне визнання".

Автори та ведучі програм каналу "1+1" стали першими та найяскравішими  зірками українського ТБ. Ольга Герасим'юк, Юрій Макаров, Алла Мазур, Людмила Добровольська, Олесь Терещенко, Сергій Полховський, Євген Зінченко, Анна Безулик, Анатолій Борсюк, Ольга Сумська - лауреати й переможці численних телевізійних форумів, конкурсів та фестивалів.

Загалом творча стратегія каналу залишається незмінною упродовж десяти останніх років. Сьогодні ми, як і раніше, вважаємо основою свого бренду змістовне українське телебачення.

Наше бачення успішного телебачення: вдень, не "ганяючись" за високими цифрами рейтингів, ми претендуємо на увагу конкретних вікових груп, цільової аудиторії на кожному часовому відрізку нашого мовлення. Нічний час на телеканалі віддається найкращим зразкам культурного телебачення: дискусійні шоу, пізнавальна документалістика, артівський кінематограф, класична музика тощо.


Ми не лише прагнемо комерційного успіху – для нас важлива повага глядачів!


 

Почесний президент каналу "1+1" - Олександр Роднянський.

 Заслужений діяч мистецтв України.

 Народився 1961 року в Києві. Закінчив факультет кінорежисури Київського театрального інституту ім. І.Карпенка-Карого.

 Визнаний кінодокументаліст і продюсер.

 Режисер таких відомих фільмів, як "Місія Рауля Валленберга", "Марш живих", "Прощавай, СРСР" (фільми 1, 2). Продюсер шести художніх фільмів, зокрема, "1001 рецепт закоханого кухаря", "Два місяці, три сонця", "Перше кохання", "Схід-Захід".

 Лауреат понад 20 міжнародних кінофестивалів. Як режисер, двічі лауреат і тричі номінант головної кінематографічної нагороди СНД, премії Спілки кінематографістів "Ніка", а також номінант на премію "Фелікс" Європейської кіноакадемії.

 Як продюсер, двічі був номінований на премію "Оскар" Американської кіноакадемії.