Перемога над фашизмом дісталася нам дуже дорогою ціною: численними жертвами, розбратом, скаліченими долями і дітьми-сиротами… Тоді неприродна фашистська система була переможнена, та переможена не назавжди, адже нічого не можна знищити остаточно.

Здавалося б, слід винести уроки з подій війни, але, на жаль, це не зроблено. Більше того, це не зроблено в Росії, яка гордо заявляє про те, що вона буцімто захищає пам’ять полеглих в Другій Світовій. Мені і смішно й сумно було дивитись на те, як представники руху “НАШІ” обліплювали естонське посольство написами “Посольство фашыстского государства”, адже в самій же Росії фашизм процвітає, мабуть, найбільшими темпами.

Можливо хтось дорікне мені в тому, що вчора я захищав Естонію, а сьогодні вже вітаю з 9 травня. Але в тому немає нічого дивного, адже нинішні дії Росії ніяким чином не захищають героїв війни, а лише обливають їх брудом, адже навіть неозброєним оком видно, що причиною російського тиску на Естонію є аж ніяк не перенесення бронзового солдата. Це лише привід розпочати брудну політичну гру.

Та незважаючи на все, хочу привітати кожного з цим святом і побажати в першу чергу пильності і здорового злузду, тому що розмах фашизму був досягнутий саме завдяки маніпулювання громадською свідомістю, і подібне лихо може повторитися, якщо народ буде сліпо йти за лідером чи їдеями, які по своїй суті протиречать будь-якій моралі.

З святом вас!

Збережіть прочитане на... Save...