Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

День Європи 2007

Ласкаво просимо на День Європи!

Чому ми святкуємо День Європи?

День Європи у Києві

День Європи в Ялті

Павільйон публічних дебатів

Школа європейських мов

5 цікавих фактів про ЄС, яких ви, можливо, не знали…

Ласкаво просимо на День Європи!

Київ - Брошура (5.87 MB)
Ялта - флаєр

Цього року існує чимало приводів для святкування: п’ятдесятиріччя підписання Римського Договору співпало з шостим розширенням Європейського Союзу, завдяки чому кількість країн ЄС збільшилася до 27, а загальне населення Союзу зросло до майже півмільярда. Одночасно, став ЕС відігравати більш активну роль у сусідніх країнах, що можна спостерігати на прикладі таких загальних програм, як Європейська політика сусідства, а також конкретні дії ЄС, зокрема і переговори щодо нової посиленої угоди між Україною та Європейським Союзом.

Цьогорічні святкування Дня Європи в Україні відображатимуть усі ці досягнення за своїм масштабом, різноманітністю та творчим оформленням.

Враховуючи вражаючий успіх минулорічних святкувань Дня Європи, ми впевнені, що День Європи 2007 буде ще успішнішим і надовго запам’ятається учасникам свята. Ось уже п’ятий рік поспіль кияни та жителі інших міст України відзначають день спільних цінностей та різноманіття усіх націй нашого континенту.

Минулого року близько двохсот тисяч людей взяли участь у святкуваннях у столиці, а також в Запоріжжі та Харкові. Цього року разом з Києвом День Європи вперше святкуватимуть жителі міста Ялти. День Європи є ще однією нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що вони – європейська нація. За час, що минув від першого Дня Європи в Україні, це свято стало настільки популярним у країні, що його без перебільшення можна назвати частиною сучасного формування національної самобутності українців. День Європи в Україні відзначають з більшим ентузіазмом і гордістю, ніж у багатьох країнах ЄС!

Цього року на Дні Європи гостинно розкриє свої двері вже всім рідне Європейське містечко у складі п’ятдесяти павільйонів, де рекордна кількість країн буде представлена двадцятьма сімома посольствами, які запрошують вас більше дізнатися про їхні країни та посмакувати традиційні страви з усіх куточків континенту у Кварталі європейських страв. Через виявлений у попередні роки великий інтерес цього року працюватиме дві Школи європейських мов і два Павільйони громадських дебатів, де відомі представники України та ЄС обговорюватимуть актуальні питання сьогодення. Також будуть проводитися різноманітні інтерактивні ігри та вікторини, повітряна куля з Бельгії, а також багато інших захоплюючих атракціонів, де ви зможете і себе показати і на інших подивитися.

Ще однією принадою цьогорічного святкування стане Європейський футбольний турнір, який мав величезний успіх минулого року. Діти, молодь, а також політики, дипломати, журналісти та музиканти зіграють у міні-футбол, а у всіх глядачів буде нагода взяти участь у конкурсах і вікторинах, та відсвяткувати визначну футбольну подію – перемогу спільної заявки України та Польщі на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи у 2012 році.

А ввечері, після офіційної церемонії відкриття, розпочнеться довгоочікуваний рок-концерт – яскраве видовище і демонстрація наших унікальних музичних смаків.

Ласкаво просимо на День Європи 2007 у Києві 2 червня та Ялті 30 червня. Приходьте, спілкуйтеся, смакуйте євростравами та напоями разом з тисячами своїх європейських друзів.

Щасливого Дня Європи!

Скачайте наш банер і розмістіть його на вашому сайті:

Використовуйте наступний HTML код для розміщення банера на вашій сторінці:

 

нагору