Сімейні справи з Іриною Калінською

Не секрет, що в сімейному житті зорієнтуватися не так просто, а ще й у чужому… Після того, як, за мудрим зауваженням класика, людей зіпсувало квартирне питання, одним із головних умінь у сучасному житті стало не лише вдале одруження, але й правильне розлучення. От чому програма "Судові справи" тепер розглядає не лише цивільні справи, які незмінно курує Ігор Годецький, але й "Сімейні справи", які відтепер веде адвокат і юрист Ірина Калінська. З цього часу їй належить розв'язувати численні "побутові" суперечки між чоловіками і дружинами, тещами і зятями, дорослими дітьми та їхніми батьками. У будь-якій проблемі сімейного характеру, переконана Ірина, винуваті обидві сторони. Тому, працюючи з клієнтом, Ірина вважає за потрібне надавати не лише юридичну, але і психотерапевтичну допомогу. Адже більшість карних "сімейних" злочинів здійснюється на нервовому ґрунті. Перше правило хорошого адвоката: "Заспокоймося і приймемо рішення".
 
Потреба в зміні формату виникла природно – досвід показав, що справи, пов'язані з родинними, внутрішньосімейними стосунками вимагають особливого підходу. М'якшого, людянішого, індивідуальнішого. Саме тому кастинґова група "Сімейних справ" на роль ведучої шукала жінку. Знайти досвідчену жінку-юриста, та ще таку, щоб володіла необхідною для телеекрана харизмою, виявилося нелегко. Відсіяли безліч претенденток, та кандидатура Ірини Калінської була в центрі уваги із самого початку – вона дивилася всі програми з Ігорем Годецьким і нерідко потім, після зйомок, сперечалася з ним.
 
Від Ірини позивачі і відповідачі чекають м'якості та врахування так званого "людського фактору". Однак не варто сподіватися, що вона погладить вас по голівці. Як Шерлок Голмс, Калінська любить нестандартні та навіть дивні справи.
 
Ведуча-юрист вважає, що значення програми важко переоцінити. Дуже часто вона ставала свідком того, як "дорослі дядьки сідають в калюжу просто через те, що у них немає юридичної підтримки". Адже це в радянські часи вважалося, що постійні клієнти "відповідних" органів – це начальники овочевих баз і ОБХС-ники. Тепер перед судом може постати кожен.
 
У "Сімейних справах з Іриною Калінською" глядачі зможуть отримати грамотні консультації: як гарно і правильно розлучитися, як поділити спадок, як правильно оформити шлюбну угоду – та, зрештою, хіба мало нюансів може бути в спільному житті. І пам'ятайте: бризки шампанського і кохання можуть вичерпатися, а холодний розум Ірини Калінської – ніколи.