Структура
Навчання
Наука
Абітурієнтові
Новини
Про нас
 



 
  Пошук
Довідка


Eng
Rus
 


  Перелік місяців
     Січень 2003

      9 січня 2003 року. В Національному університеті харчових технологій відбулася нарада щодо створення технологічного парку "Агротехнопарк". На ній були присутні віце-прем'єр-міністр України Іван Кириленко, державний секретар Міністерства аграрної політики України Сергій Мельник, ректор нашого університету академік Іван Гулий та багато інших представників органів виконавчої влади, провідних наукових, навчальних і виробничих установ, керівники підприємств й організацій.

      З доповідями виступили Іван Кириленко, Сергій Мельник, Іван Гулий, а також керівник Координаційного центру технологічного парку "Агротехнопарк" Сергій Пащенко, заступник начальника Департаменту стратегії розвитку аграрної економіки Міністерства аграрної політики України Володимир Попудрібко й перший заступник директора Інституту гідротехніки і меліорації Української академії аграрних наук академік Михайло Ромащенко.

      На базі Національного університету харчових технологій, як однієї з провідних освітніх і наукових організацій, була здійснена робота зі створення та забезпечення діяльності технологічного парку "Агротехнопарк", розроблена модель його функціонування задля забезпечення інноваційного розвитку аграрного сектора економіки, зроблені висновки про потребу створення технологічного парку як модульної поліструктури, в якій не лише аграрний, а й інші сектори економіки діятимуть, забезпечуючи інтеґрований розвиток агропромислового комплексу.

      За підсумками наради було вирішено створити технологічний парк "Агротехнопарк", базовою науковою організацією якого є Національний університет харчових технологій, а також обрано його керівний орган - Президентську раду, до складу якої увійшли Іван Кириленко (президент), міністр аграрної політики України Сергій Рижук (перший віце-президент), міністр освіти і науки України Василь Кремень (віце-президент) та члени ради - Сергій Мельник, Іван Гулий, Леонід Жунько (голова Севастопольської міськдержадміністрації), Руслан Боделан (голова Одеської міськдержадміністрації), Олег Осадчий (голова Керченської міськдержадміністрації).

      Технологічний парк діятиме на принципах, змодельованих у Концепції здорового харчування населення України, розробленої науковцями нашого університету. Пріоритетними напрямами його діяльності є розроблення, дослідження і створення нових технологій та виробничих процесів, обладнання і його складових, приладів, устаткування, інтелектуальних продуктів, впровадження та освоєння виробництва конкурентоспроможних продуктів та продукції, матеріалів і виробів з них, інфраструктури виробництва і підприємництва, організаційно-технічних рішень виробничого, адміністративного, комерційного або іншого характеру, що істотно поліпшують структуру та якість виробництва і соціальної сфери, механізмів формування внутрішнього споживчого ринку та нарощування експортного потенціалу.

      Проекти агротехнопарку, що реалізовуватимуться за пріоритетними напрямами діяльності в першій черзі програми, будуть впроваджуватися згідно з принципами, закладеними в Концепції здорового харчування населення, розробленої НУХТ. Такими є модулі інноваційних структур в просторі агротехнопарку з реалізації інноваційно-інвестиційних проектів, розроблення, дослідження, впровадження, а також виготовлення дослідних партій пектинових продуктів, сертифікованого оздоровленого посадкового матеріалу винограду та інших плодово-ягідних культур; освоєння інноваційних технологій вилову та перероблення риби і морепродуктів, реалізація інноваційно-інвестиційних проектів з селекційно-генетичної діяльності в рибному господарстві; розроблення інноваційних технологій захисту навколишнього середовища прибережної смуги та морських акваторій Чорного й Азовського морів тощо. Уже створений технополіс "Севастополь", завершується робота зі створення технополісів міст Одеса й Керч як інноваційної моделі реґіонального розвитку.

      Наприкінці варто зазначити, що багато проектів упродовж першого року їх реалізації можуть дати реальні результати.


      15 січня 2003 року. Відбулася урочиста церемонія вручення дипломів маґістрам.


      15 січня 2003 року. В рамках науково-методичного семінару "Актуальні проблеми вищої освіти", що проходитиме в університеті, обговорюватиметься питання "Правове забезпечення вищої освіти: стан та напрями його удосконалення". Викладатимуть матеріал висококваліфіковані спеціалісти, у тім числі й провідні фахівці Міністерства освіти і науки України.

 

© 2001 Design by LightGraphics