This version of the page http://ifportal.net/articles/+7273.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-06-23. The original page over time could change.
ifPortal.net - інформаційна агенція - Івано-Франківськ, новини



 

Головна
Останні новини
Останні статті
Погода
Курси валют
Івано-Франківськ
Фотогалерея
Про сайт
Контакти
Анонси



    


статті
За рік - всього: 0
cторінка: попередня наступна



22.06.2007
19:46
ifPortal
Культура
рейтинг:4.0
комент:2

Анонси на ifPortal-і
До Вашої уваги наводимо розклад культурно-мистецьких і суспільно-політичних заходів що будуть проходити в обласному центрі і регіоні найближчим часом:
   читати »

23.10.2006
12:38
Статус
Економіка
рейтинг:--
комент:0

Підприємців виживають із… шкіл

Сумарно приміщення трьох загальноосвітніх шкіл Івано-Франківська здають в оренду підприємницьким структурам. Саме таку площу склали б усі орендовані у навчальних закладах міста приміщення. Конкретніше, 14 тисяч квадратних метрів цих закладів використовується не за прямим призначенням. Івано-Франківське управління освіти ставить питання про припинення орендних угод у тих навчальних закладах, де робота підприємців заважає навчанню дітей. Хто повинен вирішувати: заважають підприємці дітям, чи ні?
   читати »

20.10.2006
14:52
ifPortal
Гроші
рейтинг:--
комент:0

Чому мовчать студенти?


Постановою, виданою урядом ще позаминулого року, граничний вік молодої людини було піднято з 28 до 35 років. Тож Івано-Франківськ по праву можна назвати "молодим" містом. Адже середній вік мешканців обласного центру наразі становить трішки більше 35-ти років. Найпотужніша сила, що у всі часи творила зміни у суспільстві - студентство, у цьому самому суспільстві зараз знаходиться не в пошані. Принаймні про це свідчить фінансове забезпечення останніх. За даними статистики, в обласному центрі на сьогодні у вищих навчальних закладах різного рівня акредитації навчається понад 40 тисяч студентів.
   читати »

20.10.2006
14:42
ifPortal
Економіка
рейтинг:3.0
комент:0

Як Івано-Франківськ гроші «заманює»…

Спочатку варто зробити одну обмовку, що цей матеріал не буде про заробітчан чи місцевих бізнесменів. Розглядатиметься те, чому до нашого обласного центру приходять гроші з інших міст і навіть інших країн. При такій умові, на думку можуть спасти повії під міськими готелями, які виманюють євро і долари у заїжджих бажаючих розважитися, але і не про них мова, адже їх прибуток хоч і немаленький (у порівнянні з середньою зарплатою франківчанина), але і в співвідношення не годиться реальним інвестиційним пропозиціям, які затягують в Івано-Франківськ мільйони «євродоларів».
   читати »

20.10.2006
14:36
ifPortal
Економіка
рейтинг:--
комент:0

Про нас, або особливості прикарпатської міграції

Декілька років тому відгомонів всеукраїнський перепис населення і ми дізналися, що нас вже не 52 мільйони. З тої пори на державному рівні приймалися програми і законопроекти для виправлення цієї ситуації і де-не-де навіть почали з’являтися бігборди “Кохаймося”, а після цього за декілька місяців (можливо і за 9) при народженні дитини почали виплачувати добрячу кругленьку суму. Та все ж, наш карпатський регіон завжди був особливим і навіть у плані населення він таким є. В наступних рядках, власне, мова й піде про те, яке у нас населення і особливості його кількості та якості.
   читати »

20.10.2006
14:28
ifPortal
Політика
рейтинг:--
комент:0

ТВК нема... Хай живе ТВК ?

В Івано-Франківську більше немає міської територіально-виборчої комісії. Наразі. Поки нову не виберуть. На останньому засіданні сесії міської ради з великими потугами стару ТВК "пішли". Боронили її довго. Лиш не знати - ТВК чи когось іншого, власне того, хто боронив. Злі язики лижуть, даруйте, кажуть, що боронили власне закулісних гравців. Інші злі язики роблять те саме - тих, хто нападав, винуватять у влаштуванні полювання на відьом. Мовляв, це вам і за тата, і за маму, і за ... "таво парня". І так делікатно на "парня" кивають. Ніби, он він, сидить.
   читати »

20.10.2006
14:26
ifPortal
Погляд збоку
рейтинг:--
комент:0

Доля героїв


Кажуть, що все життя нас супроводжують міфи, що людина живе штампами, які формує оточуюче її суспільство. А ще кажуть, що геніїв та героїв визнають тільки після їх смерті. Цієї суботи Західна Україна та Київ святкували 64-ту річницю створення Української Повстанської Армії. Традиційні заяви політиків (хтось б’є себе в груди і говорить, що ось-ось і Верховна Рада таки визнає повстанців, а хтось на собі сорочку готовий порвати, щоб цього не допустити), все ті ж традиційні мітинги та панахиди за полеглими побратимами та заяви Президента, які уже теж стають хорошою традицією, про необхідність примирення. Одним словом, все настільки передбачливо і ... Просто згадується пісня “Тартака” - “Я не хочу...” Дійсно, наша держава не шанує своїх героїв та й навряд чи найближчим часом навчиться шанувати.
   читати »

16.10.2006
23:30
Галицький кореспондент
Знайомтесь - особистість
рейтинг:--
комент:0

Господар Калуша

Ігор Насалик не хотів бути міським головою Калуша. Але став ним. Це трапилось настільки несподівано, що тепер його порівнюють з київським мером Черновецьким. Через неочікуване обрання. Через радикальні заяви (наприклад, І. Насалик збирався оголосити персоною нон-грата голову облдержадміністрації Романа Ткача). Через тисячі порцій дармового морозива, розданого калушанам на день міста. Через обіцянки збудувати житлово-комунальний комунізм в окремо взятому райцентрі. Словом, через неподібність з іншими головами прикарпатських міст.
Тепер Ігор Степанович, якого вважають одним із тутешніх олігархів, трудиться на благо міста хіміків. Причому настільки самовіддано, що навіть не має часу для зустрічі з журналістами. Представник "Галицького кореспондента" бігав за калуським головою три місяці, щоби зробити з ним інтерв'ю.
   читати »

15.10.2006
14:30
БРІЗ
Політика
рейтинг:--
комент:0

Ідеальний губернатор?

Лавина чуток щодо можливої відставки чинного голови Івано-Франківської облдержадміністрації Романа Ткача, яка не так давно в чергове прокотилася Прикарпаттям, не дістала своєї розв’язки.
Роман Ткач так і залишився при своїй посаді, а про нашу область в Кабінеті Міністрів та Президентському Секретаріаті нібито забули або перестали помічати. На жодній з двох селекторних нарад з керівництвом Секретаріату Президента за останні два тижні як до нашої області, так і до голови ІФ ОДА претензій не висловлювалося. Ані голова Секретаріату Президента Віктор Балога, ані його заступник Арсеній Яценюк, окрім загальних зауважень і побажань до всіх губернаторів, жодного разу не згадали Івано-Франківщину та її керівництво в негативному контексті.
   читати »

15.10.2006
14:14
БРІЗ
Суспільство
рейтинг:5.0
комент:0

Місто трьох університетів

«15 квітня 1669 року стараннями засновника міста А. Потоцького при Колегіаті було відкрито вищий учбовий заклад «Станиславівську академію» як філію Краківського Університету.
У перший же рік тут навчалося 200 спудеїв. Львівський Університет, що знаменує себе першим в Україні, було відкрито як таку ж саму академію, тільки на кілька років раніше— у 1661 році».
   читати »

12.10.2006
15:45
ifPortal
Економіка
рейтинг:--
комент:0

Короткі підсумки соціально-економічного становища міста Івано-Франківська за січень–вересень 2006 року

Промисловість У січні–вересні п.р. обсяги виробленої продукції порівняно з відповідним періодом 2005р. зросли на 1,8% (по області – зниження на 6,6%). В обробній промисловості рівень виробництва відповідного періоду минулого року перевищено на 2%. У добувній промисловості, яка представлена підприємствами з видобування неенергетичних матеріалів, виробництво скоротилося на 12,3%. За січень–серпень п.р. промисловими підприємствами реалізовано продукції (робіт, послуг) у відпускних цінах підприємств (без ПДВ та акцизу) на 438,8 млн.грн.
   читати »

12.10.2006
15:42
ifPortal
Економіка
рейтинг:--
комент:0

ПІДСУМКИ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНУ ЗА СІЧЕНЬ–ВЕРЕСЕНЬ 2006 РОКУ

Промисловість У січні–вересні п.р. проти відповідного періоду 2005р. допущено зниження обсягів виробництва на 6,6%. Збережено приріст обсягів продукції проти відповідного періоду 2005р. на підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії, газу, тепла та води (на 8,9%), добувної промисловості (на 0,1%). В обробній промисловості обсяги виробництва знизились проти січня–вересня минулого року на 9,7%. Збільшення випуску промислової продукції спостерігалося на підприємствах Болехівської, Калуської, Коломийської та Івано-Франківської міських рад, а також Снятинського, Коломийського, Калуського, Рожнятівського, Галицького, Богородчанського, Долинсь-кого, Косівського, Тисменицького районів. Зниження обсягів виробництва допущено у промисловості Яремчанської міської ради, Тлумацького, Надвірнянського, Городенківського, Рогатинського, Верховинського районів. За січень–серпень п.р. обсяг реалізованої промислової продукції (робіт, послуг) склав 5851,8 млн.грн.
   читати »

11.10.2006
16:48
ifPortal
Погляд збоку
рейтинг:3.0
комент:0

Російський погляд на Івано-Франківськ

Подаємо до Вашої уваги, шановні читачі, статтю російських журналістів про стан "мовних справ" у нашому місті. Власне саме після цього питання і набуло найбільшого резонансу. Стаття подається мовою оригіналу.
   читати »

8.10.2006
14:24
ifPortal
Економіка
рейтинг:1.0
комент:0

Тотальна малозабезпеченість. Або хто кидає українців за межу бідності?

Для початку анекдот (замість ліричного відступу)
Сидить, значить, у барі кобіта. Вся “такая із сєбя”. Манікюри-педикюри, губи-очі, Погляд втомлений. Між манікюрами - довга сигаретка. Підходить до неї піжонистий чувак, запальничку протягує і каже:
Бонд...Джеймс Бонд...
Глянула вона на нього томно так і каже:
Off... F..сk off… (м'яко кажучи, відчепися)
А тепер не менш анекдотична, але більш реальна ситуація. Минулого тижня наш рідний прем'єр заявив, що має намір знизити тарифи до мінімуму. Це реальна заява. Далі - анекдот на цю тему.
“Минулого тижня заявив прем'єр Янукович, що має намір знизити тарифи до мініму... До прожиткового мінімуму... До свого прожиткового мінімуму...”
   читати »

8.10.2006
14:21
ifPortal
Суспільство
рейтинг:--
комент:0

Ніщо не буває вічним...

Тисячі людей щодня проходять повз нього - комусь потрібно на вокзал, а хтось рухається в сторону готелю «Надія». Ми настільки звикли що він є, що уже й не звертаємо уваги на те, що діється за парканом. Напевно тому ніхто не зауважив кардинальної зміни, що сталась у сквері, який знаходиться по вулиці Лепкого, 1. Єдиними, хто помітили зміну одразу, були хіба що працівники, котрі доглядають за комплексом та місцеві бродяги - адже саме їх зміна «зачепила найбільше».
   читати »


календар

Червень 2007
   пн вт ср чт пт сб нд   
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
  • статті за останні дні •



реклама


погода

Івано-Франківськ
23 Червня
Вечір (20:26)
Небо t'C Тиск Вол% Вітер
хмарно,
часом зливи
+22
+20
733
731
70
65
Зх
2-5
::детальніше:. 


фінанси

Готівкові курси валют
1.06.2007 [12:38]
купівля продаж
USD
EUR
5.00
6.73
5.05
6.83
::детальніше:. 


голосування
Хто кому заважає працювати?
 Депутати міської ради меру і виконкому
 Мер і виконком міській раді
 У них налагоджена хороша співпраця
статті
21.06.2007
Галицький Кореспондент
Політика
Як Віктор Анушкевичус перед арматурним заводом звітував...
   

У понеділок нашу увагу привернуло повідомлення про те, що "мешканці міста задоволені роботою міського голови", розміщене на офіційному сайті Івано-Франківська. Стверджувалося, що це показали вже перші три звіти міського голови перед трудовими колективами міста — Локомотиворемонтного заводу, КП "Водоекотехпром" та жителями села Хриплин. Оскільки така форма роботи мера з громадою виявилася новою, ми вирішили особисто пересвідчитися, як відбуваються ці зустрічі бодай на одному прикладі. Благо, чекати довго не довелося. Пополудні Віктор Анушкевичус зустрічався з працівниками ВАТ "Івано-Франківський арматурний завод".

читати »

14.06.2007
ifPortal
Політика
БЮТ проти міськвиконкому = Палиця проти Анушкевичуса?
   

У минулому номері ми повідомляли про перші два засідання Івано-Франківської територіальної виборчої комісії, на яких розглядалося питання про дострокове припинення повноважень шести депутатів від фракції БЮТ Івано-Франківської міськрад, які в свій час створили в склад фракції групу «Демократична платформа». Але найцікавіше події розвивалися 6 червня – на День журналіста. За словами «демплатформівців» під час засідання комісії керівництво партії БЮТ, фактично, захопило в заручники голову ТВК Галину Михайлишин, вимагаючи підписати протокол засідання. А вже наступного дня в інформаційно-рекламному тижневику «Анонс-контракт» з’явилася стаття редактора Олега Олексюка (який і є одним з претендентів на виключення із фракції міського БЮТу), в якій йдеться про те що народний депутат 5-го скликання Дмитро Шлемко послав Олексюка на «х…й».

читати »

• Всі останні статті •





Студія [c] 2003-2005

Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.