This version of the page http://www.molod-kredit.gov.ua/news/53 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-05-28. The original page over time could change.
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву :: Новини
ДЕРЖАВНИЙ ФОНД СПРИЯННЯ
МОЛОДІЖНОМУ ЖИТЛОВОМУ БУДІВНИЦТВУ

01025, м.Київ, вул. Десятинна, 14, т/ф 270 64 55, e-mail: fond@fhb.kiev.ua

 Сьогодні: 28.05.2007 р.    
Про Фонд
Структура
Прес-центр
Державний кредит
Банківський кредит
Форум
Сервіс
Новини

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву у 2004 році порівняно з 2003 роком надав у 2,7 рази більше кредитів молодим сім’ям на будівництво та придбання житла

    Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву у 2004 році надав 2 тисячі 784 кредитів: 1,684 кредитів отримали сім’ї за рахунок державного та місцевих бюджетів, 1,100 – за програмою часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків. Про це повідомив 08.02.05. на прес-конференції “Підсумки роботи Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву за 2004 р. та перспективи розвитку молодіжного житлового кредитування в 2005 р.” в УНІАНі Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Валерій Омельчук.

   “Завдяки інноваційним програмам, які на постійній основі розробляє Фонд, кількість кредитів на будівництво та придбання житла молодим сім’ям збільшується з року в рік в рази”, – підкреслив Валерій Олексійович.

   Пільгові кредити на будівництво та придбання житла, які отримують молоді родини по всій Україні не лише вирішують житлову проблему, а й покращують демографічну ситуацію в країні. Так, за словами Голови правління Валерія Омельчука, сім’ї, які отримали такі кредити мають вищу народжуваність у 2,8 рази ніж у середньому по Україні.

   “Я переконаний, що Держава робить правильні кроки, підтримуючи молодих людей у вирішенні житлової проблеми”, – сказав Валерій Олексійович.

   Він також наголосив, що поточний рік не буде виключенням. Планується протягом 2-3 місяців запустити механізм емісії цінних паперів Фонду (перший транш – 100 млн. грн., другий транш – 500 млн. грн.). За рахунок цих коштів молоді сім’ї будуть отримувати кредити на 15-20 років під 5-7% в гривні. Фонд працює над тим, щоб облігації були розміщенні на зовнішньому фінансовому ринку. Це дасть можливість додатково забезпечити житлом декілька тисяч молодих сімей.

   Спеціалісти Фонду працюють над розробкою та запровадженням ще кількох інноваційних механізмів, що дасть можливість залучити значні позабюджетні фінансові ресурси до реалізації Державної програми забезпечення молоді житлом.

   “Фонд планує через 1-2 роки вийти на такий режим роботи, щоб кожна молода сім’я, звернувшись за державною підтримкою, підібрала необхідний варіант з широкого асортименту програм молодіжного житлового кредитування і протягом короткого часу отримала бажаний кредит”, – підкреслив Голова правління Фонду Валерій Омельчук.


10.02.2005 р.

 

Головна • Про Фонд • Структура • Прес-центр • Державний кредит • Банківський кредит • Законодавство • Форум • Книга відвідувачів • Сервіс • Зворотній зв'язок
©2001 - 2007. ДФСМЖБ. При використанні матеріалів з сайту гіперпосилання (hyperlink) на сайт Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (http://www.molod-kredit.gov.ua/) обов'язкове!
Підтримка: Відділ програмного забезпечення та захисту інформації
Постійна адреса сторінки: http://www.molod-kredit.gov.ua/fullnews.php?53
Хостинг надано компанією HvOSTING