Не треба робити з їжі культу. Краще - хорошу програму. Адже недарма саме за столом завжди збиралися щиро поспілкуватися, обговорити насущні питання. Коли ще можна порозумітися, як не під час мирного споживання їжі?! Втім, відомий співак Олександр Пономарьов вважає, що й сам процес приготування страви – це справжня магія. Щосуботи на його кухні відтепер готуватимуться унікальні українські страви. Унікальні, тому що кожний регіон України славиться якоюсь особливою стравою, про яку не знають в інших областях нашої держави. Ці старовинні, можливо, дещо забуті рецепти і будуть відшукувати творці програми, аби ви ще раз пересвідчилися, наскільки смачна і неповторна у нас країна. Отже, приєднуйтеся, панове, до гостинного господаря "Смачної країни" і не кажіть, що не бачили, як популярний музикант готує плов, суп або жаб'ячі лапки. Таке можна побачити лише один раз… на тиждень. В суботу вранці на "1+1".

Відтепер кожна субота для шанувальників каналу починатиметься з видовища Олександра Пономарьова біля плити – картина майже ексклюзивна. Особливо для тих, хто не знає, що співак полюбляє сам готувати різноманітні страви для своїх гостей. У співака та його гостей виходять винятково українські страви. "Я вмію і люблю готувати українські страви, - каже ведучий. – Та у нас в програмі навіть жаб'ячі лапки – це українська страва. Ми підносимо все таким чином, що будь-яка страва, хай де вона придумана, насправді існувала в Україні споконвіку. Той самий плов… Зрозуміло, що він так не називався і не мав такого вигляду, як узбецький або якийсь східний. То була рисова каша з м'ясом. Або, наприклад - жаби. Кажуть, що в одеській області жаб їли все життя, і ніхто не знав, що то французька страва".

Добрий стіл завжди передбачає гостей. Тому до ведучого програми щоразу навідується "зірка", гість програми – фігура, про яку всі знають, але далеко не все. Набагато більше тепер відомо журналісту Костянтину Грубичу, який цілеспрямовано відвідує ті села і міста, звідки родом гості "Смачної країни". Його візити мають не лише пізнавальний, але й гастрономічний характер. Під ретельним наглядом родичів знаменитості він самостійно готує всі інгредієнти для улюбленої їжі з "зіркового" дитинства – патрає птаха, викачує мед, ловить рибу – а потім намагається приготувати зі всього цього певну страву. "Мені розказують, що, куди і скільки класти, а я своїми ручками це все роблю. Дуже потішно! - розказує Костянтин. - Перед записом я нічого не репетирую, тому що тут репетиція неможлива. Бо тоді не буде ефекту первинності, не буде так цікаво. Я не цілковитий нездара в куховарському плані, але нічого не можу пояснити, все роблю інтуїтивно, - каже він. - Не знаю скільки треба солі, скільки чого… Здебільшого все роблю вперше, і воно мені вдається. Якщо в телебаченні я можу все пояснити, то в кулінарії - ні".

За словами режисера Андрія Дончика, головне завдання цього камерного шоу – довіряти кулінарній формі передачі, знайти в цьому інтерес. Як зауважив ідеолог проекту Олександр Роднянський, формат "Смаку" тут не підходить, адже в цьому випадку кухня – не привід поговорити про концерти, спектаклі та підготовку нових альбомів. Це - привід поговорити про їжу.